tomy_verceti Odesláno 22. říjen 2009 Odesláno 22. říjen 2009 viete mi niekto povedat aky je utahovaci moment na elektronove disky pre P 308? dakujem potreboval by som to co najrychlejsie vrele dakujem... [upravil dne 22/10/09 tomy_verceti] Citovat
pp205 Odesláno 22. říjen 2009 Odesláno 22. říjen 2009 viz obr 1 m.daN = 7,373 lb ft 1 Nm = 1,355 lb ft 1 lb ft = 0,738 Nm [upravil dne 22/10/09 pp205] Citovat
oddie Odesláno 22. říjen 2009 Odesláno 22. říjen 2009 Myslíš, že je to tak děsně kritický, aby se to muselo brát momenťákem? Citovat
Guest servisman Odesláno 22. říjen 2009 Odesláno 22. říjen 2009 v životě jsem kola momenťákem neutahoval vždy křížákem . Citovat
Ivona Odesláno 22. říjen 2009 Odesláno 22. říjen 2009 taky na to teď čumím jak puk, sice tomu až tak moc nerozumím, ale pokaždé jak měním kola, tak klasickým křižákem Citovat
peugeot09 Odesláno 22. říjen 2009 Odesláno 22. říjen 2009 Taky křížákem, vždy a za všech okolností. Co to tady zase vymýšlíte za novoty? Citovat
PeugeotHDi Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 Samozrejme, ze sa dotahuju skrutky na kolesach momentovym klucom...Ak to pocujete prvy-krat, alebo ste to este nevideli vo vasom servise, tak odporucam zmenit servis.... Je to podla mna, urcita zaruka bezpecnosti. V znackovom servise Peugeot to urobili automaticky, ked som bol teraz menit pneu (zimne), tak som na vlastne oci videl ako chlapik odlozil vzduchovu pistol a vzal do ruky momentovy kluc a podotahoval mi vsetkych 16 skrutiek... Na 308 ku su odporucane tieto krut.momenty: Plechove disky cca. 110Nm Hlinikove disky cca. 120Nm Citovat
EXI.60 Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 Tak tak,je tím myšlen úderový utahovák(vzduchová pistol).Viděl jsem to několikrát v pneu servisech!Patří jim ty pracky urazit:bacha Citovat
homat Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 moment je dukezity aby byla kola rovnomerne dotazena. Dalsi dulezita vec je dotahovat do krize a v neposledni rade kartacem ocistit dosedaci plochy naboje. Vzduchova pistole do pneuservisu nepatri. Specialne u pojistnych sroubu staci malo, aby se poskodily cepy orisku a je hotovo ( muze nastat u povolovani i utahovani). Citovat
Guest servisman Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 nevím ale pokud jsem potřeboval povolit šroub řemenice tak jedině vzduchová pistole to povolila a lze nastavit moment tak nevím proč by nepatřila do servisu. Citovat
homat Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 Původně zaslal: honza406 nevím ale pokud jsem potřeboval povolit šroub řemenice tak jedině vzduchová pistole to povolila a lze nastavit moment tak nevím proč by nepatřila do servisu. Servis neni to same jako pneuservis. Pistoli muzes vetsinou regulovat jenom pro utahovani ne pro povolovani. Moje pistole ma 950 Nm, coz rozmacka orisek bezpecnostniho sroubu jak malinu. Na druhou stranu minimalni utahovaci moment je okolo 70 Nm. To je velice blizko skutecnym utahovacim momentum. Pistole nema zadnou kalibraci. Jinak souhlasim, ze v servisu je pistole nezbytna, treba rozebrani prevodovky bez ni je skoro nemozny. [upravil dne 23.10.2009 homat] Citovat
oddie Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 Jestli von by ten momentovej klíč teda neměl bejt v povinný výbavě auta, když si měníte rezervu, když je to tak děsně kritický Citovat
homat Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 Původně zaslal: oddie Jestli von by ten momentovej klíč teda neměl bejt v povinný výbavě auta, když si měníte rezervu, když je to tak děsně kritický Rezerva se dává, aby jsi mohl dojet do nejbližšího servisu. Citovat
Fakir Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 Já doma pneumatickou pistolí vždycky chytnu všechny šrouby a pak je dotáhnu momenťákem. Pistoli mám nastavenou na malý moment, tak, aby šly šrouby ještě bez problémů dotáhnout ručně. Stejně tak to dělají v mnoha servisech, co jsem tak koukal - šrouby natočí pistolí, nastavenou na nízký moment a pak to dotahujou momenťákem. Docela to chápu, je to fakt pohodlnější... neumím si představit, že by ten technik ručně šrouboval všechny šrouby, když se mu tam má vystřídat za den třeba třicet aut. Čili, pokud to tou pistolí utahujou na krev, tak jsou to čuňata, ale pokud je to tak, jak jsem psal, tak na používání pistole v servisech a pneuservisech opravdu nevidím nic špatného. Citovat
olda Odesláno 24. říjen 2009 Odesláno 24. říjen 2009 Právě jsem přijel z pneuservisu a napřed chytili šrouby ručně,pak je dotáhly pistolí,podle zvuku měli nízký utahovací moment a potom šrouby dotáhly momenťákem.Jinak při loňském přezouvání dali šroub do pistole a rovnou zašroubovali.Dopadlo to tak,že dali na jednom kole tři šrouby přes závit,což jsem zjistil o půl roku dýl,takže jsem nemohl reklamovat.Výsledek je,že jsem kupoval nový náboj,u 308 je to komplet s kotoučem a ložiskem,takže až budete někdo měnit zadní kotouče,tak je to pěkná pálka.Je to jeden díl:bacha Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.