Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Trhnuti ve volantu

Recommended Posts

Odesláno

Posledni dobou jsem si vsiml, ze me cas od casu za jizdy i v klidi trhne ve volantu pri otaceni. Nedela to tak casto, hlavne kdyz se chci rozjet a jeste na miste pootocit volantem. Co by to mohlo byt?

Odesláno

Co s tim maji loziska na tlumicich spolecneho? Delal jste to nekdo? Kde jsou ty loziska?

Odesláno

musíš vytáhnout přední phersny a rozdělat.Jestli nemáš stahovák na pružiny,tak to ani nezkoušej,nebo ti to vyrazí zuby!Pak rozhodíš horní uložení,zjistíš,že to tím není a můžeš to zase poskládat zpátky.;)

Odesláno

jojo, uložení, kámošovi to nedávno dělalo v R21. Sou to ty \"boule\" na stranách motoru. Jenže jak mu vyndali tlumiče, jeden se sekl tak nokonec musel koupit aji tlumiče... :papa

Odesláno

Mám na to podezření už dlouho. Když jedu pomalu a šlapu na brzdu, tak to do volantu tluče z pravé strany. Taky když jedu třeba šikmo přes koleje, tak to na pravé straně lupne. Kosti jsem už vyměnil. Nedá se to nějak líp poznat, že je to uložení kaput?

Odesláno

To by me taky zajimalo, jestli se to da poznat jeste jinak. Delat to sam nebudu dam to mechanikovi, ale musí videt co to dela.Radsi bych aby se to projevilo uplne jasne aby nepovymenoval veci zbytecne. Co se stane kdyz s tim budu jezdit, utrhnu neco? Bude se zavata projevovat casteji? A jak vizualne poznam ze ty loziska jsou spatne?

Odesláno

Taky se to dá poznat tak,že když hodně protáčíš kola volantem na místě,tak se ozývá ze předu takový lupání od pružin.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Nevíte kolik stojí v druhovýrobě ty ložiska na uložení předních tlumičů?

Odesláno

Jaké ložiska, kde jsou nahoře? dole? Už jsem měl vyndaný nějaké tlumiče a žádné ložisko jsem tam nenašel? Ž by chyba z výroby? :o:o

Odesláno

jak nenašel?Ložisko musí být mezi těma miskama.Nevím,jak bych to přesně napsal,ale asi tak:zhora železná miska co je přišroubovaná do uložení v kastli,gumový kroužek(silenblok)další plechová miska,LOŽISKO(je malý průměr asi jenom 4.cm,a další plechová miska drží už pružinu.To je asi tak vše.Osobně si myslím,že to tím ložiskem není.Dělal jsem to už na dost autech(je pravda,že hlavně na fáčkách a filckách,ale ložiska byly vždycky ok.

Odesláno

A blbý dotaz? Proč je ten tlumič přišrobovaný nahoře do té misky natvrdo. 205 jsem ještě neměnil, ale 405 nic takového neměla, nebo jsem si nevšiml.:o

A na co by tam to ložisko jako bylo, když se ten tlumič otáčí vevnitř.:o:o:papa

Odesláno

Rado dotaz na tebe a cim by to tedy mohlo byt? Je mozne to promazat aniz bych to musel cely rozebirat?

Odesláno

tam ale není co moc promazávat.Rozdělat se to musí a zkontrolovat ty misky jestli nejsou třeba prohnutý nebo tak.Když to pak složíš,musí s tím jít LEHCE otáčet.To ložisko má 10cm?Tos Oddie přehnal nejsi rybář?

Odesláno

Chceš se vsadit, že u 405 je to blíž 10cm než čtyřem?

Vypadá to takhle, to ložisko je ten kroužek ve spodní řadě uprostřed.

414_7.jpg

[Editován dne 8/24/04 oddie]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...