Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mimochodem, měl bych dvoje komplet sady zimního obutí vč. plecháčů, ale ani jedna sada není Peugeot.

Jedno je na Octávku a druhé je na Renault. Obě sady jeté jednu sezónu a s kvalitním vzorkem.

Z Octávky je to 195/65/R15 Barum Polaris

Z Renaultu bych musel zjistit, ale jsou to asi taky 195/65/R15 (výrobce nevím)

Kolik si za takovou sadu mám říct? Případně kdyby se to někomu hodilo, tak dejte vědět a domluvíme se.

Odesláno
Původně zaslal: Marlin

k čemu? když se předpověd počasí mění ze dne na den. Už ani tohle jim neveřím..... Až to bude aktuální tak přezuju.

no ono jde o to mít přezuto v klidu před prvním sněhem, takový ty stresy když napadne 15 cm sněhu, člověk má polosjetý letní gumy a teď jede večer z práce domů za město, to třeba já fakt nemam rád. hlavně to oddalování neni vůbec k ničemu, tím se vůbec nic neušetří. je taky rozdíl, bydlet ve větším městě a jezdit autem tak maximálně do krámu a do práce a bydlet u lesa a najet denně desítky kilometrů.

Odesláno

Bydlím ve velkém městě a zimáky jdou za chvíli na auto - stresy spojené s doprošováním se kterej pneuservis mě milostivě objedná v nejkratším termínu nemám rád. Mimoto na víkend jedu k Jindřichovu Hradci, možná si udělám výlet do Nové bystřice nebo do novohradských hor a tak raději budu připravený než čekat kam až doklouzám.

Ad Marlin - Ano, velice dobře si pamatuju na jednoho střelce, který na první zimní klouzání přijel na gumách bez vzorku, neznáš ho taky?

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Ad Marlin - Ano, velice dobře si pamatuju na jednoho střelce, který na první zim

první klouzání přijel na gumách bez vzorku, neznáš ho taky?

Méďo, to bylo před lety.....

Jinak, jako já bych to moc neřešil. Já osobně mám přezuté auto do deseti minut, takže prostě pro mě není problém v okamžiku kdy napadne sních to hned přezout....

Odesláno

Já musim mít zimní gumy od 15.10.-15.3. Mám zákoný pojištění u Slavia pojišťovna, a když mám v tomto termínu přezuto, tak mám slevu.

Odesláno
Původně zaslal: brutall

Já musim mít zimní gumy od 15.10.-15.3. Mám zákoný pojištění u Slavia pojišťovna, a když mám v tomto termínu přezuto, tak mám slevu.

To ti přijde kontrola jo :D

Jinak u nás jsou zimáky na 406 někde ve sklepě a na 106 se kupovaly nový, takže se jen objednám ke dvornímu \"pneumatikáři\" a nechám to přezout ... Pak jen najít čas a chuť to hodit na auta:nevim

Odesláno

MJSytic: nejde o kontrolu, ale víš jak to chodí při nehodách a následné likvidace dopravní nehody. Likvidátor první na co kouká jsou pneumatiky.

Odesláno

jj u nas plati ten zakon o zimnych gumach - akonahle je na vozovke sneh, lad ... a zastavi vas kontrola s letnymi gumami tak pokuticka. takze zajtra ma vraj na severe SR snezit - pozriem cez den spravy a ak zasnezi na severe uz aj idu zimne na auto, jazdim vacsinou skoro rano a na vecer a vtedy uz asi teplejsie ako 10-15 stupnov asi urcite nebude.:blablabla

Odesláno

Ja bych to rad stopnul, tym majstrom, co vsetci tvrdia, ze maju prezute za 10 minut :)

Je situace, ze rano jdete do prace. Cez noc napadne snih. Rano se vzbudite a ...

1. Kdyz ste uz prezuly, tak sednete do auta, a jedete do prace.

2. Kdyz ste neprezuly tak bud jedete na letnych (samovrazi :D ) alebo je \"za 10 minu\" vymenite :D

Skusim sepsat jen ukony, ktere je treba udelat

- dat si nejake starsi handry, urcite nebudeme menit kola v handrej do prace

- vytahnout zimne pneu, treba nekde s garaze, alebo s mista ich uskladneni (asi je nenosite stale v kufru)

- vytahnout hever, vytahnout klic na odtahovani matic

- nasadit hever, uvolnit matice, nadzvehnout auto, odskurtkovat matice, dat dole kolo, nahodit kolo nove, nasroubovat matice, spustit auto s heveru, dotahnout matice (ja matice vzdy naolejuju) - tenhleten postup vykonat 4x

- zimny pneu treba povetsinu dofoukat

- pak treba popratat letni pneumatiky, nenechame je na ulici

- popratat hever, kluc na matice

- jit si umyt ruky, ktere sou urcite neni nejcistejsi

- prevlict se do prace

Pokud toto nekomu trva \"10\" MINUT :D Tak by se mnel prihlasit do nejaky souteze talent roku a mal by si otevrit pneuservis. Protoze nevim jak vy, ale ja kdyz sem prijel kamaradovi do pneuservisu, tak dal auto na zvedak, tou pneumatickou blbostou odistil matice, dal mi dole kola, nahodil zimne, zasrouboval matice, dotahnul, dal dole ze zvedaka, a dofoukal, tak to mu trvalo 10 minut :)

Takze prehadzovani pneumatik neni jen o samotnem ukonu, ale o vsem okolo. Ja se klidne priznam, ze mne by tyhle vsechny ukony trvali treba 30 minut. A ja osobne, si nenechavam 30 minutovou rezervu na prijezd do prace. Pak by nasledoval zbytecny stress, prijit do prace co nejdriv, ale pritom jet normalne, abych na tom snehu nedostal treba smyk ...

Jasne, budou tu same pripady, jak vsetci maji flexi pracovni dobu, jak nepracuji, jak maji zimaky nachystane, spravne nafoukane, rovno za branou atd ...

Ja jeste zatim ne, ale urco to budu delat skorej, jak nasnezi... Protoze se urcite nehodlam stresovat.

Vymenim si je take sam, nechce se mi nechavat v pneuservisu 500 korun, to si za tu pol hodku, pri lezernim meneni 1 hodku udelam sam :P

Odesláno
Původně zaslal: automale

jj u nas plati ten zakon o zimnych gumach - akonahle je na vozovke sneh, lad ... a zastavi vas kontrola s letnymi gumami tak pokuticka. takze zajtra ma vraj na severe SR snezit - pozriem cez den spravy a ak zasnezi na severe uz aj idu zimne na auto, jazdim vacsinou skoro rano a na vecer a vtedy uz asi teplejsie ako 10-15 stupnov asi urcite nebude.:blablabla

V čechách je podobný zákon, ale jenom tam kde je dopravní značka. A nemusí v tom ůseku být ani sníh.
Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Skusim sepsat jen ukony, ktere je treba udelat

- dat si nejake starsi handry, urcite nebudeme menit kola v handrej do prace

- vytahnout zimne pneu, treba nekde s garaze, alebo s mista ich uskladneni (asi je nenosite stale v kufru)

- vytahnout hever, vytahnout klic na odtahovani matic

- nasadit hever, uvolnit matice, nadzvehnout auto, odskurtkovat matice, dat dole kolo, nahodit kolo nove, nasroubovat matice, spustit auto s heveru, dotahnout matice (ja matice vzdy naolejuju) - tenhleten postup vykonat 4x

- zimny pneu treba povetsinu dofoukat

- pak treba popratat letni pneumatiky, nenechame je na ulici

- popratat hever, kluc na matice

- jit si umyt ruky, ktere sou urcite neni nejcistejsi

- prevlict se do prace

tak ted ti popíšu jak měním gumy já, ráno vstanu a venku je sníh, tak přejedu z jedné garáže do druhé, tam vjedu na hever, vrtačkou povolim šrouby, zvednu auto sundám kola, dám zimní vrtačkou zašroubuju šrouby, spustím auto dotáhnu a vyjedu, zavřu garáž a tradá. jestli ne do deseti tak do patnácti minut určitě:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...