Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,potřeboval bych poradit, mám problém nejspíš se starérem,

po otočení klíčku do startovací polohy, začne v motoru intenzivně něco cvakat. Motor se ani nepohne, baterie je v poho, když to roztlačím z kopce tak to hned chytne. Mohl by jste mi někdo poradit jak se startér vyndavá, a co by to mohlo případně být???? Předem děkuju za odpověď;)

Odesláno
Původně zaslal: Líby

tak kdyz to cvaka tak by civka mela byt dobra ne?podle me pastorek vyjizdi ale netoci:bojim

toš to nevím nejsem eletrikář ale u nás autoeletrikář když to takhle blbne mnění cívku nejspíš je špatná a nesepne hlavní proud na roztočení startéru;)
Odesláno

Tam sa rozlišujú dva druhy cvakania. Po otočení kľúčika do polohy štartovania sa ozve cvaknutie a štartér netočí - to by malo byť cievkou štartéra alebo uhlíkmi. Druhý prípad je keď po otočení kľúčika sa ozve pravidelný cvakot - to býva baterka alebo kontakty. Je vhodné zapnúť lampičku osvetlenia interiéru a sledovať jej svietenie počas štartovania. Ak temer pohasne tak je to baterkou.

[upravil dne 9/10/09 pastorek]

Odesláno

Pánové omlouvám se dotaz jsem psal ve spěchu, Jedná se o peugeot 309 benzín 1.1 r.v.93. Pustil jsem se do demontáže, startér na přímo vyjížděl i točil, takže děkuju za podezření baterky a kontaktů. Tuto možnost ještě vyzkouším. ještě mi prosím někdo řekněte je možné elekrtické díly startéru sehnat samostatně nebo pouze kompletní startér???? Díky

Odesláno

jj uhliky se daji sehnat bez problemu, uz jsem na svoji 406 delal repasi starteru, vseho vsudy to vyslo asi na 300Kc a tri hodky prace

zde http://www.woodauto.com/ se po zadani typu starteru (nebo alternatoru) najdou cisla bud originalnich uhliku (i ostatnich dilu) nebo repasovaci sady a podle nich uz se da lehce dohledat na www.elitecat.cz za CZK

• O 2 týdny později...
Odesláno

Klucí děkuji za typy, startér byl asi desetkrát venku, uhlíky dobrý, cívka dobrý, pastorek v pohodě......................baterka autíčko dostalo novou a už to v poho - zatím

Děkuji:papa

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Tam sa rozlišujú dva druhy cvakania. Po otočení kľúčika do polohy štartovania sa ozve cvaknutie a štartér netočí - to by malo byť cievkou štartéra alebo uhlíkmi. Druhý prípad je keď po otočení kľúčika sa ozve pravidelný cvakot - to býva baterka alebo kontakty. Je vhodné zapnúť lampičku osvetlenia interiéru a sledovať jej svietenie počas štartovania. Ak temer pohasne tak je to baterkou.

[upravil dne 9/10/09 pastorek]

pani, ved kto by vedel o starteroch viac, ako jeho vlastna cast (pastorek) :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...