Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj...prosim vas obcas pri startu mi blika kontrolka stop a na displeji mi to ukaze neco jako Engine Coolant temerature too high.......chladici kapalina nemuže mít vysokou teplotu kdyz tohle pise vetsinou kdyz startuju ted rano a je venku 8-13stupnu....ale po chvili bezeni motoru to prestane blikat a auto normalne jede...prosim poradte co s tim. jsem z toho nejak nervozní..diky:myslim:myslim

Odesláno

prosim, kolik tam ma byt te chladici kapaliny??neni tam zadna měrka..kdyz otevru vicko je dole někaky bily plastovy kolecko bo co to je a nad tim je takove kovove ocko...to ocko je to cidlo a melo by byt ponorene???auto mam teprve asi dva mesice tak nevim

Odesláno

Mam 406 2.0 HDI 80kw r.v. 2001

jo jinak kdyby to bylo to cidlo na kolik to asi prijde???nikde jsem v prispevcich nenasel zhruba cenu....

Jo k tomu pokaď se az leje chladici kapalina to sem nikde nenasel ani v manualu

KOLIK TÉ KAPALINY KDO SE MI PODIVA DO PAZOUTKA..!

[upravil dne 1/10/09 sweetyboy]

Odesláno

Ten snímač stojí 47€ . Má písanú dlžku 50 mm tak by hladina mala byť cca 25 mm od vrchu. Určite budú na nádržke nejaké značky a ak ti to robí iba pri studenom motore tak potom je hladina tesne pod. Dolej 2 - 3 deci destilky a mal by si mať pokoj.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Ten snímač stojí 47€ . Má písanú dlžku 50 mm tak by hladina mala byť cca 25 mm od vrchu. Určite budú na nádržke nejaké značky a ak ti to robí iba pri studenom motore tak potom je hladina tesne pod. Dolej 2 - 3 deci destilky a mal by si mať pokoj.

to se mi zda zase nejak moc..ona ta kapalina se pak jakoby roztahne ne??ja sem dnes koukal do ty nadrzky a je tam kovove ocko a to neni ponorene ale vubec nevim co to je:( ono je fakt ze mi to zacalo delat az ted co je venku docela chladno ted uz musim i zhavit..kdyz bylo teplo tak auto ani nezhavilo

Odesláno

Tak i ja se pridam mel jsem stejny problem se stopkou a soucastne mi litala i rucicka teploty na palubce tak jsem vymenil termostat a teplotni cidlo - zelene a mel jsem 2 mesice klid a ted se to opakuje jeste intenzivneji ten samy problem.

Byl jsem s tim v peugeotu na diagnostice a tam mu to ukazalo 83 stupnu a na palubce ukazovalo 110 proste blud.

Bylo mi receny ze se stava ze je koroze primo v tom konektoru co se pripojuje na to zelene cidlo ze to nekdy pripojili na primo tak nevim asi to skusim i ja.

A podle mne to nema nic spolecnyho s mnozstvym chladici kapaliny , na to je prece uplne jina kontrolka na palubni desce viz. manual a to s tim zhavenim taky se mi to nekdy stava i kdyz motor neni studeny a mam dojem ze to takhle blbne kvuli tim potizim s tim cidlem.

To sem se rozepsal :-)

[upravil dne 1/10/09 Neo]

Odesláno

Neo: To je sice i možný, ale dolejt obyč. vodu nic nestojí a nic se tím neskazí.

sweetyboy: Nádobku máš předpokládám černou, sundáš víčko a hned koukáš na takovej černej zobáček. To je max ryska. Ale klidně to nalej plný (až to začne přetýkat) a nic se nestane, víčko přebytek upustí.

Odesláno
Původně zaslal: sweetyboy

Engine Coolant temperature too high.......chladici kapalina nemuže mít vysokou teplotu

Podívej se na čidlo teploty, a ne hladiny. Dost možná že to bude jen špatný kontakt, prostříkej Kontoxem. Bude umístěno někde u termostatu, bližší už nevím.

[upravil dne 1.10.2009 P607Olda]

Odesláno

Jj skus to cidlo, hlavne bych se zameril na ten bazmek co se pripaji do toho cidla je pod termosatem uvidis ho kdyz se kouknes ze strany jak je potenciometr plynu, ja taky nevim kde je oznaceni max. hladina je tam jen takovej dratek jakoby obloucek a min. je ten bilej krouzek v nadrzce?

V manualu to vubec neni nejak podrobne popsane ty risky jak vypadaji.

Je to nestastne reseno.

Odesláno
Původně zaslal: Neo

Jj skus to cidlo, hlavne bych se zameril na ten bazmek co se pripaji do toho cidla je pod termosatem uvidis ho kdyz se kouknes ze strany jak je potenciometr plynu, ja taky nevim kde je oznaceni max. hladina je tam jen takovej dratek jakoby obloucek a min. je ten bilej krouzek v nadrzce?

V manualu to vubec neni nejak podrobne popsane ty risky jak vypadaji.

Je to nestastne reseno.

prosim kde je termostat a jak prosim vypada..omlouvam se ale nekderym vecem moc nerozumim nebo jsem spis jeste nemel tu cest...staci blizsi popis to jen abych dosel k tomu cidlu chlad.kapaliny..kde,ze ktere strany a kam koukat...dekuji:super

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak jsem byl v servise u Vasendy a neprisli na to..cidlo je pry v pohode..rikal ze to bude v elektroinstalaci pod palubkou..takze to budu muset rozdelat a mrknout na to jestli treba od radia neni nejaky drat co to zpusobuje...protoze jinak nevim:myslim

Odesláno

prosím neví někdo jak tam vedou ty dráty od čidla chladicí kapaliny?chtel bych to projet a zkontrolovat od čidla až pod tu palubku k pojistkam jestli neni neco odizolovaneho. diky:roll

Odesláno

draty od cidla jdou do ridici jednotky motoru a z ridici jednotky motoru uz jde jen po datove sbernici do BSI pod volantem informace, jakou teplotu ma BSI zobrazit na budicich

Odesláno

tak na cidle spatnej drat asi nebude..to bude tim padem neco jineho ale nevim jestli treba spatne zaizolovany drat od radia muze udelat takovou paseku jako napriklad kolisani nejakeho budíku:myslim

[upravil dne 22/10/09 sweetyboy]

Odesláno

tak uz jsem asi na to prisel cim to je..mam neco v palubce u budiku..dneska jsem jel autem do prace a jak jsem vyjel tak mi nesvitila zarovecka na cislici 70 na tachometru a po nejake dobe kdyz jsem jel a koukl jsem na budiky tak uz to bylo podsvicene..zkousel jsem jeste za jizdy klepad svrchu do palubky a na budiky a problikavalo to tam nekde...prosim nemohl by mi sem nekdo hodit schema jak rozdelat palubni desku prosím?:aut

[upravil dne 23/10/09 sweetyboy]

Odesláno

Zrovna teď nevím přesně webový odkaz, ale když dáš \"hledání\" vlevo nahoře na stránce, a použiješ výraz demontáž přístrojové desky, určitě něco najdeš

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...