Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mefe, dnešní moderní motory mají docela dobrý potenciál a kravaťáci taky často jezdí v dost silných autech. Sám mám atmosferický šestiválcový 2,5-litr a že bych někomu dával šíleně na zadnici jsem nezaznamenal. Ba naopak, pružné zrychlení má obyčejné TDi lepši. Já mám ten motor ale z jiných důvodů než někomu ukazovat, že \"na to mám\"...

Odesláno

Osobně bych měl strach v tak starém autě někde na silnici zkoušet co to umí, nebo se snad s někým honit.

1. jsem z podobných her dávno vyrostl

a 2. bych měl strach, že z toho auta něco při zatížení upadne.

Stačí se podívat na naší 307, což je ve firmě nejstarší auto, z roku 2002, najeto 155tis. Když do ní sednu, cítím jak už je vše pocitově uvolněné, ozývají se při přejezdu nerovností různé zvuky, výfuk už byl zrezlý, tlumiče měněné a to upozorňuji, že má veškerý potřebný servis, který má mýt. Nic nebylo zanedbáno a jezdí se s ní slušně i přes to, že to je firemní vůz. A to je 7 let staré auto. U 15let starého auta s nadupaným motorem to musí být hrůza. Tam musí být servis ještě mnohem pečlivěji prováděný, než u obyč auta.

Koupit tohle auto by znamenalo kompletní rozborku a zborku, veškeré namáhané díly vyměnit za nové, možná by bylo dobré dát i komplet nový lak. Pak by to ale celé přišlo třeba na 300.000,- Kč. To už bych pochopil a bral jako nadšení pro značku a model. Mít to doma na víkendové projížďky nebo na blbnutí na okruhu. Ale koupit takový střep a předpokládat, že do toho sednu a budu závodit na okreskách s jinými řidiči, to je prostě nesmysl! Bohužel si taková auta často kupují mladí kluci, kteří pak nemají prachy ani na nové pneu. Pak tyto kluky vídáme ve večerních zprávách televize NOVA.

[upravil dne 2.10.09 destiny]

Odesláno

No_!Ja osobne bych si to asi koupil ale jen tak na vikendovy prijizdky.Kdyz tehlech aut je vyrobeno 900ks tak to jen tak nikdo nema.A pak za dalsi trebas za 20 let to bude mit 500 000kc hodnotu a trebas i vic.Koknete na drivejsi Felicie a Octavie jakou maji hodnotu ted.

Odesláno
Původně zaslal: Pllaša

No_!Ja osobne bych si to asi koupil ale jen tak na vikendovy prijizdky.Kdyz tehlech aut je vyrobeno 900ks tak to jen tak nikdo nema.A pak za dalsi trebas za 20 let to bude mit 500 000kc hodnotu a trebas i vic.Koknete na drivejsi Felicie a Octavie jakou maji hodnotu ted.

Souhlas, ale to je potřeba k tomu přistupovat opravdu jako k investici do budoucna. To znamená komplet generálka motoru a opotřebovaných součástek. Komplet to dát do kupy, vyčistit a ideálně zakonzervovat. Vytáhnout pouze na nějaké větší srazy Peugeotů, pak vyčistit a zse uložit.

Odesláno

destiny- moj drak ma 15 rokov a vobec v nom nemam pocit zeby v nom bolo vsetko uvolnené. práve naopak- je az velmi tuhý. a ked sadnem do sluzobnej fábie tak ako by som bol na lodi. a to má 5rokov. ako sa o auto starás v takom stave je.ked uz porovnavate s BMW- kamosove 320diesel sa nechyta ani náhodou ci uz jazdných vlastnosti, zvýchlenia ani drzania na ceste. ale vsetko zavisi od starostlivosti o auto. ked kupujes auto iba ako dopravný prostriedok tak ti je asi jedno v akom je stave- hlavne nech jazdí. ked je auto pre teba aj koníckom- tak sa snažís udržat ho stale v 100% stave.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Chápu relatvní vzácnost toho auta ale na druhou stranu to není známá legenda jako třeba E30 M3 takže já bych do toho nikdy nešel za takovou cenu.

Měl bych hlavně pochyby o budoucí hodnotě toho auta.

no jo, ale M3 E30 je 3x tak dražší a rok od roku stoupá na ceně.... za to Téčko to je přijatelná cena.

Odesláno

Shrnuto v kostce!!

Někdo ví co pojem T16 znamená a někdo zase ne...Takhle to prostě chodí..;)

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Ano, ale 205 T16.

To se dělalo nebo zas nějaká předělávka?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...