Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pežoťáci a zdravý životní styl

Recommended Posts

Odesláno

Já sem se na pití neperlivé vody naučil při mých nočních směnách :) Pil jsem hodně kafe, ale na druhé straně hned tekutiny doplňoval neperlivou vodou. Za večer jsem 1,5l PETku dal v pohodě. Od té doby mám vodu v práci neustále při ruce. Dokonce nemám rád ani vodu chlazenou. Do firmy necháváme vodu dovážet v barelích do takového toho stojanu, ze kterého teče pak voda rovnou horká na čaj nebo studená. Na vodu jsem ale dost fajnovka. Mám rád jen Rajec nebo Aquilu. V jiných vodách cítím divnou pachuť. Bohužel to mám i s vodou z kohoutku. Souhlasím s tím, že voda v Praze z kohoutku je kvalitnější než špatně skladované balené vody, ale cítím z ní zápach potrubí a možná i mírně chloru (nebo co to je). Prostě mi nesedí. Čerstvě natočenou ještě dám, ale nechat si jí třeba 2 hodiny natočenou ve sklenici, to už bych nevypil.

Odesláno

co napsat, oddie ma pravdu, muzeme si za to sami

nesnidam, obcas svacim caj, skoro neobedvam kdyz uz tak kafe a k veceri si dam dva kousky pifka a treba tatarak, cinu, pizzu, hranolky, spagety, cocku, uzeny jazyk......... ale tatarku ne. Jo a strasne malo solim a moc peprim :D

Odesláno

a hele, tady jsem jeste neprispel .... :aut:aut

muj zdravy zivotni styl u me stal a padal na koureni, no, s ti jsem zdarne prestal ... :super

nicmene, moje prvni jidlo je vetsinou kolem 11, a to prevazne objednany obed ... pokud se snidani mysli jidlo do hodiny od probuzeni, tak to asi u me nehrozi ... i kdyz nekdy ano, ale to uz rano musim mit hlad ... do prace si neberu igelitku plnou zradla jen proto, abych mel pravidelnou stravu ... je fakt, ze se nejvice najim az vecer, domu se dostanu asi v sest, nez neco uvarim nebo pripravim na veceri je sedm ...

pres den piji hodne kavy a snazim se to zalivat mineralkou nebo cajem, podle chuti ... vecer jedno pivko

s tim pohybem to je horsi, proste se mi nechce a jsem schopen si to priznat, nevymlouvam se na cas nebo neco jineho ...

v poslednich dvou letech se hodne snazim rozlisovat pri nakupu kvalitu potravin a jejich slozeni ... vylozene eckove sracky proste neberu

a v posledni dobe se snazim radikalne snizovat prijem zbytecnych cukru, takze zkousim najet na umele sladidlo, ktere dodava procento kalorii oproti cukru normalnimu :)

Odesláno

BV: tak na umělá sladidla bych se teda zvysoka ..., to jsou leckdy mnohem větší svinstva než samotný cukr.

První jídlo oběd - s tím bych se snažil něco dělat. Taky nesnídám do hodiny od probuzení, snídám až v práci, takže tak hodina a půl. Ale něco to prostě chce.

K ostatním potravinám - není to jen o těch éčkách. Jsou spousty dalších věcí k nas*ání. Obecně jsem zastánce spíše méně kvalitnějších věcí, nežli většímu množství náhražkových sraček. Příklady:

Mléko - kupuju plnotučné (bio nebo tzv. selské), ne odstředěnou sádrovou vodu. Není třeba si dělat iluze o názvu \"bio\", ale je to asi nejméně zmršené plnotučné mléko, co se v běžné síti dá koupit. Pokud máte blízko farmu, jste na tom líp, v tom případě bych bral klidně kozí.

Sýry - dtto. Zásadně je lepší jeden plátek 45%, než tři plátky 30%. Jak kvalitou, tak nakonec i cenou. Zase to vyvrací oblíbené kecy o tom, na co lidi \"maj\" a \"nemaj\". Nekvalitních sraček se musí koupit víc, a v důsledku jsou dražší. Ohledně sýrů dále velmi doporučuji Cottage, přírodní sýr (tvarohový), Gervais, osobně k nim hodně ujíždím na cibuli a česneku :)

Máslo - kupuju jen čisté máslo, 82% tuku, žádné náhražky. Opět - méně znamená více. Smetana - jednou jsem málem vzteky rozdupal regál v krámě, když mi kamarádka řekla, ať se podívám na složení. Doporučuju totéž - je jen jeden (možná dva) výrobce zakysané smetany, co do ní necpe modifikovanej škrob, a není to zdaleka výrobce nejdražší. Nevidím jedinej důvod, proč by zakysaná smetana měla bejt narvaná vycpávkovým svinstvem, kteerý jsem si neobjednal.

Jogurty apod - škoda slov, to se tu snad ani koupit nedá. Kdo jíte různé lipánky, pribináčky apod., taky schválně koukněte, které jsou vycpané a které ne, zajímavé zjištění...

Uzeniny - prakticky nejím, jen hodně vyjímečně a hodně pečlivě vybrané, většinou se ale vybrat nedá. Buřty, párky vůbec - mletý odpadky, modifikovaná soja, barviva, sádlo, mouka, emulgátory, s masem to nemá společného vůbec nic, separátu maso říkat nehodlám. Pokud si jdu sednout k někomu k ohníčku a \"opékání buřtů\", zvykl jsem si za poslední dobu normálně napíchnout na klacek kus hovězího (nebo vepřovýho). Při troše šikovnosti ho máte jak na grilu. Oblíbenej je taky hermelín nebo chleba s ním, nebo klas kukuřice. Zcela zásadně, když si něco takovýho udělám, buřťáci jen slintaj, ačkoliv se předtím pošklebovali...

Jinak s večeřema mám také dost problém, vzhledem k tomu, že mám dobré jídlo hodně rád a doma mám excelentní kuchařku, musím se opravdu hodně krotit. Vím dobře, jaké to je, ale když dokážete jídlo vychutnávat a ne se tupě přežírat, je ten zážitek z toho nakonec mnohem větší...

Odesláno

umela sladidla typu aspartan pro necukrovkare je ta nejvetsi blbost co muze byt....... ja vim, taky mam rad lehkou colu. Ndejhorsi je, ze jsem mel ve skole spoustu hodin prednasek o nauce o vyzive.... a jak jsem dopadl.

Kazdopadne dnes jsem si koupil zeln piroh k snidani, mam pripraven jeden sunkovy chlebicek k svacine a k obedu neco sezenu. Na odpoledne mam pripravenou corny a k veceri tunakovou pizzu :-)

Odesláno

bohuzel, rad bych, ale budu podruhe predelavat vjezd. Kancem zborene kupe odjelo k fallkovi na opravu a modrej nema technickou, zatim. Jeste prijde kamarad a bude velkou flexou resit najezd na chodnik. Chodnik je asi 25 cm nad silnici ze zamkove dlazby, najezd jsem udelal z betonu pozvolnejsi. Ale hned za najezdem je to uz lehce propadly a ja s kupe skrtam - bud katalyz nebo stredni dil. Vezmem lexu a fiknem a obrousime to, snad nas nikdo neuda :D

Snad se taky falkovi povede mi to potrubi trochu prizvednout :-)

BTW. nemas oddie nejaky dily na kupe? Shanim na leve dvere neco aby se mi sami nezaviraly a mozna manzetu na leve kolo :( Jarda jara tam nejakou daval, ale evidentne to nesedi :/

Odesláno

co se týká toho stravování, tak podle mě je na prvním místě disciplína (asi se dá naučit, ale já to ještě nezvládl) a na druhým umění naslouchat vlastnímu tělu. Tělo nám furt vysílá signály, bohužel na rozdíl třeba od zvířat my lidi je dokážeme až neuvěřitelně ignorovat.

Třeba:

- píchá mě v boku - šup honem sehnat prášek proti bolest (namísto se zamyslet z čeho to asi je, abych měl příště pokoj)

- po vydatným mastným obědě se jako obvykle sotva odvalit na gauč, protože TO jídlo bylo moc těžký a je potřeba si odpočinout (místo toho si přiznat, že jsem se zase přežral a že to tělu evidentně nesvědčí - po jídle by se přece člověk neměl cejtit jako po výstupu na everest)

- mít chuť na cokoliv často vychází z nějakýho nedostatku, obvykle stačí si jenom zobnout a ne hned drancovat špajz

a těch příkladů je mraky, ale taky musim něco dělat.. :-)

Odesláno

Tak pridam aj ja...

Stravu prilis neriesim, ale zasa nezjem vsetko...take vyprazane, mastne a podobne mi nic nehovori. Ani toho sladkeho prilis nie.

No a pohyb, prilezitostne vsetko mozne, basket, paintball, kolieskove korcule, ladove korcule, bicykel a tak....

No a kazdy den vyvencit psa :D plus 1-2x do tyzdna posilka a 2-3x do tyzdna Capoeira :papa

Myslim ze pohybu az az aj ked to nie je na mne vidiet ze ano...ale to mam z toho ze cely den presedim pred compom na prdeli...

Odesláno

Koukat na to co jím? Stačí mi že se mi to vejde do pusy a do břicha. :D :D Opravdu neřeším jestli jsi to mlžu dát nebo ne. Dostanu na to chuť tak to snim přeci. Jsem sportovec, každodenní, tak je pravda že to vyběham.:aut

[upravil dne 1/10/09 Fr3sh]

Odesláno

Nooo ako by som to...

Ano to predchadzajuce video je samozrejme capoeira. Ale ako asi vo vsetkom aj v tomto existuje na svete viac skupin z ktorych sa kazda venuje inemu z capoeiry. Kedze to je zmes bojoveho umenia, hudby, spevu, tanca a akrobacie tak kazda skupina vyzdvihuje daco ine. No a ta najvacsia na svete je Abada a ta berie Capoeiru naozaj ako bojove umenie a dava doraz najma na techniku.

Ale uz vela kecam....preto radsej priklad

A dokonca tejto akcie som sa aj zucastnil :)

[upravil dne 1.10.2009 Y2K]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...