Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spotřeba pal. počítač versus reálná spotřeba

Recommended Posts

Odesláno

ja som si to minule odsledoval a sedelo to uplne presne. Pocet odjazdenych km a dotankovanych litrov z cerpadla som jednoduchou trojclenkou preratal a to z udajmi z palubaku. :roker

Odesláno

u me udaje z PP sedi plus minus o0,1l/100km takže neřeším.

napadá mě, že na přesnost může mít vliv druh rozvodu v autě. Do Roku 2002 do byl CAN, v roce 2002 ( můj případ ) kombinace CAN/VAN a pozdější modely už mají jen VAN - vše bez vlivu na motorizaci

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak ještě jednou k realne spotřebš vs.PP. Před nedávnem jsem byl nucen vyměnit vstřiky (za repasy),váhu vzduchu,brr bylo to drahé,bratru 29 tis.Nicméně teď auto startuje bez problému,nezakouří,lépe tahne,má pravidelný chod motoru za studena a k mému velkému překvapení se PP shoduje s realnou spotřebou,rozdíl je v toleranci + - 0,1 L. Takže mám teď novou zkušenost.Ojety diesel kupovat v zimě,nejlépe za mrazu,to se startováním za studena špatné vstřiky projeví a hlavně kupovat kvalitní naftu a aditiva neboť měnit ucpané vstřiky vyjde sakra draho.:fnuk

Odesláno

Ja si robim statistiku pri kazdom tankovani a rozdiel je vyse 1l, podla PP mam priemerku pri odjazdeni cca 11tis 7,4l/100km a podla programu 6.33l/100km

Auto je jazdene na 80perc mestku prevadzku

[upravil dne 4.1.2010 Nema307sw]

post-0-1410961197443_thumb.jpg

Odesláno

Veľmi rád by som zistil reálnu spotrebu u 307 sw 1,6 benzín. V lete som jazdil tie iste trasy /väčšinou mesto/ s priemerom 6,8 litra. Teraz v zime sa mi spotreba podľa prepočtu / lebo PP mi udáva asi o 2 litre menej / zvýšila na 8,8 litra. Je to normálne? Má niekto takéto skúsenosti. Zdá sa mi to dosť veľký rozdiel.

Odesláno

Mě taky PP ukazuje víc než když to spočítám z ujetých km a natankované nafty. V rozpětí cca 0,5 až 1,0 l/100 km. Je to různé, ale v létě je to spíše méně a v zimě spíše více.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...