Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dobry den, poradi mi niekto s ENGINE MANAGEMENT SYSTEM FOULTY?

Recommended Posts

Odesláno

Dobry den prajem vsetkym.Pisem ohladne problemu na mojej 607. Asi pred tyzdnom mi zacal palubny pocitac hlasit chybu ENGINE MANAGEMENT SYSTEM FOULTY. Nechcel som cakat tak som navstivil servis aby mi urobili diagnostiku motora a zistili pricinu hlasenia chyby. Chybu mi nasli a je to ADDATIVE FUEL TANK EMPTY. Prechodil som si fora a zistil som ze by to mohla byt chyba ktoru sposobuje nedostatok alebo mozno prazdna nadoba addative fuel pre FAP filter. Vie mi prosim niekto poradit ci sa to da doplnit, ake addativa sa tam doplnaju, alebo nieco viac ohladne tohoto problemu.Pricina preco som si nedal chybu odstranit v Peugeot servis je ta, ze zijem v UK ale ako som chodil po forach tak som zistil ze snad vsetky peugeot servis zamestnavaju len arogantnych ludi a spravanie a ceny servisu su neuveritelne. A pri zisteni chyby ich vlastne ani nezaujimalo povod chyby ale odrazu chcu zmenit FAP filter a vsetko s tym suvisiace lebo to je komplet a stoji + praca cca 900 GBP. Keby to bolo nutne nic s tym nenarobim, ale ako som sa docital na fore, chybny FAP filter sa prejavi poklesom vykonu a prepnutim sa automobilu do nudzoveho rezimu. A vsak v mojom pripade taky stav nenastal. Vykon aj jazdne vlastnosti sa pri objaveni hlasky nijako nezmenili. Prosim ak mi niekto vie povedat viac o tomto probleme potesi ma kazdy nazor. Vopred dakujem za nazory. Je to 607, 2.2HDI, rok 2005

Odesláno

No je my divne ze ti to nehlasilo predtym hlasku ze mas malo aditiva a hned zahlasilo ze je to prazdne. No najskor doplnit aditivum, potom aj tak musis na diagnostiku na zmazanie chyb. Inac byva dost casto problem s diferencialnymi cidlami na FAP filtri, ale zevraj to robi kolo 180 000. Ja uz mam nalietane 167 000 a chvalabohu my to nehlasilo zatial nic. Este je dobre tak kazdych 300 az 400 km auto prebehnut po dialnici. Vtedy su najidealnejsie podmienky na regeneraciu fapu. Inac viete my povedat niekto ci sa to aditivum pridava do nafty po kazdom otvoreni nadrze? Ak ano tak asi je dobre tankovat vzdy co najviac. Nie?

Odesláno

Aditívum sa pridáva po každom tankovaní podľa natankovaného množstva samotné otvorenie nádrže na to nemá vplyv. Čo sa týka tej chybovej správy okrem aditíva tam bude ešte nejaký iný problém. Aditívum má s menežmentom motora málo spoločné. Môže to byť aj úplne triviálna príčina ako chybný spinač na brzde alebo plynový pedál. Takáto chybová hláška sa dá totiž vyvolať ak počas jazdy stlačíš naraz brzdu aj plyn- pozor jemne.

Odesláno

Já mám něco podobného s FAP:

Koupil jsem ojetinu (viz můj podpis) a počítal jsem s tím, že lecos bude \"ošizené\" a že do ní budu muset zpočátku také něco \"vrazit\".

I s přetočeným tachometrem jsem počítal - nejsem naivka. :grr

Udělali jsme s kámošem kompl. prohlídku, výměnu motor.oleje, brzdy, ošetření spodku a dutin (jen pro jistotu a protože jsem tím dostal záruku na 15 let na spodek a karoserii) a opravu nějakých drobností.

Byl bych celkem happy (až na češtinu palubního PC a navigace, autom.rozsvěcení potkávaček za dne a shánění správných zimních gum) až na to, že po ujetí prvních cca 100 m se mi na přístrojovce vždy rozsvítí trojúhelník s vykřičníkem a na displeji palubního PC se mi objeví nápis, který jsem přeložil asi jako \"Centrální jednotka dostala 3 chybové zprávy od čidel\" ... nebo tak něco.(pokusím se to vyfotit a dát to sem). Po několika vteřinách to zmizí a žádnou změnu na jízdních vlastnostech nevidím. Nic se dále neděje, auto jezdí podle mne snad normálně - nic mimořádného nepozoruji.

Kamarád co má diagnostický přístroj MultiDiag se mi na to podíval a našel tam 2 chyby týkajícíse chybějícího aditiva a jednu odstranitelnou v PC. Zjistil jsem proto také zde na fóru, že musím doplnit aditivum pro činnost filtru pevných částí (FAP) a zjistil jsem, že je to pro můj vůz tento (až dole) a konkrétně se ještě odlišuje podle VIN vozu. Taky jsem viděl někde na netu 3l balení za 80 Ł. Nevěděl jsem kolik se ho tam má doplnit a tak jsem si ho objednal v 1 l balení a přišlo mne na bezmála 1700 Kč bez práce. Přitom nádržka byla skoro prázdná a vejde se do ní prý 8,5 l aditiva.(!) Po doplnění kamarád na diagnostice nastavil \"obnovení\" FAP a \"vymazal\" závady.

Závěr:

Po odjezdu od kamaráda servisáka mi to po cca 100 m zase ukázalo tu hlášku o 3 zprávách. glavaozid2.gif Tak si říkám, jestli si P607 nežije svým vlastním životem? rlol.gif

čerpáno také z odkazů:

Odesláno

Ahoj vsetkym. Dakujem za nazory, mne vlastne ukazujem presne to, co ste tu spominaly. Po nastartovani sa ukaze trojuholnik s vykricnikom a vypise chybu ENGINE MANAGEMENT SYSTEM FOULTY, co je vlastne nieco podobne, ako to tvoje hlasenie. Az na to ze mne to vobec nezmizne pocas jazdy. Na navigacii to zobrazi len pri starte ale mam automat a na displeji kde za normalnych okolnosti ukazuje D - drive tak tam ten trojuholnik z vykricnikom ostava pocas celej jazdy. Ale vlastne zacinam uvazovat nad tym ako si spominal o tych troch chybnych hlaseniach ci to nebude suvisiet s tym. Pretoze, tiez mam chybne hlasenia o ktorych som vedel ( a to 1. je za parkovacie svetla, pretoze tam mam diodove ziarovky, a vzhladom na to ze dioda nema odpor, pre palubny pocitac to je automaticky znak vypalenych ziaroviek no a 2. je vlastne tiez kvoli svetlam pretoze som tam vymienal halogeny za HID xenony, takze zasa pre pc chyba)O tychto chybach som vedel pretoze, sice viem ze to tam nepatri, ale tiez je pre mna moja 607 ako priatelka tak som si ju chcel s krajsit : ) Zijem v UK takze narozdiel od Slovenska od kial pochadzam tu su HID xenony povolene, alebo respektive nikdy vam policia nic nepovie. Mozete si na automobil napojit aj svietiace kolotoce, nikoho to nezaujima. Vyhoda oproti EU statom je aspon ta ze so svojim milacikom si mozete robit a upravovat co len chcete. Vypliva to uz len z toho ze v UK automobil nema technicky preukaz, pri kupe automobili dostanes len papiere kde su vsetky vyrobne cisla a to je vsetko.Mozno skusit odstranit niektore tie chyby a uvidim co nastane. Zatial s pozdravom Marek

Odesláno

Este som sa chcel spytat, pozeral som tie addativa Eolys, tie addativa si mozem doplnit aj sam? Akym sposobom sa to doplna? Pozeral som sa vlastne na podvozok a viem ze tam je na pravej strane nadrz na addativa. Su tam nejake dve rychlospojky a odvod do dieslovej nadrze. Tie addativa sa doplnaju cez tie rychlospojky? Pretoze na obrazku tych addativ som si vsimol ze je hadicka s rychlospojkou na ktoru sa nasrubuje addativum. Dakujem

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak už vím:

U kámoše mi diagnostika MultiDiag ukázala asi něco jinýho.

Byl jsem v servisu kde měli Planet2000 a našli mi, že ty tři zprávy jsou proto, že v bazaru měnili gumy a ti blbci zničili 3 čidla tlaku pneumatik za ventilkem ( 1 ks cca 3000 Kč). Tak jsem ty hlášky nechal vyřadit a je to už v poho (nezbyde než kontrolovat tlak pneu nožně:grr. )

Jenže nastal jiný problém - viz ZDE

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...