Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojky,

chtěla bych se zeptat, zda někdo nemá podobnou zkušenost.

Mám Peugeot 107, r.v. 2006, 5 dv., a na obou předních dveřích u oken (v místě středového sloupku) se začaly objevovat bublinky, které praskají a z pod laku vystupuje rez.

Je evidentní, že se nejedná o mechanické poškození, žádné oděrky nebo něco takového. Navíc se to vyskytuje současně na obou předních dveřích ve stejných místech.

Horní roh pravých předních dveří se mi dokonce odloupl úplně a je vidět, jak se rez šíří pod lakem dál.

V servisu řekli, že mám přijet, že to nafotí a pošlou do Prahy. Nevíte, co se bude dít dál?

Odesláno

každé auto má místa,kde se rez objeví nejdříve--prostě se tam zdržuje vlhkost a tím vznikají podmínky ke korozi, možná jsi to místo objevila...,to ukáže čas:)

Odesláno

No místo, kde se drží vlhkost to zrovna není. Je to volná plocha, sice blízko gum okolo oken, ale vlhko se na těchto místech asi příliš nedrží. Nafotím a pošlu. Nicméně aby rezlo auto 3 a půl roku staré mi přijde docela blbé. Auto je převzatý leasing, ale servisované a nebourané.

Odesláno

ozzy56: to sice máš pravdu, že jednou začne každý auto reznout,ale aby začalo reznout 3 roky starý auto??? Toje víc než blbý, bych se nedivil, kdyby majitelka kvůli tomu zanevřela na peugeoty a koupila si VW :)

Odesláno

Driver

já je neobhajuju,nejsem zam. pežotu--jen konstatuju známou pravdu...,ostatně si neví rady ani servis,proto to focení a konzultace s ústředím v Praze :myslim

Odesláno
Původně zaslal: 309GT

Není náhodou záruka na PROREZIVĚNÍ karoserie? Skrz na skrz?:D Aby to jen nezatřeli štětečkem:D

ano,ale musíš absolvovat všechny předepsané prohlídky,i po dvouleté záruce..

Odesláno
Původně zaslal: Driver

ozzy56: to sice máš pravdu, že jednou začne každý auto reznout,ale aby začalo reznout 3 roky starý auto??? Toje víc než blbý, bych se nedivil, kdyby majitelka kvůli tomu zanevřela na peugeoty a koupila si VW :)

Tak to si asi nepomůže.Peugeot je první výrobce co v Evropě začal vyrábět auta s poz. karoserií.Mrkni na Vento a na 405ku.VW už se nedá ani zvednout a 405ka je o.k. Můj bývalý Passat B6 (nikdy nebourán) byl čtyři roky starý a na pátých dveří ( puchýře )

Tohle bude asi výrobní vada.....pokud je teda auto nové a neopravované:...Pokud auto jezdí pravidelně do servisu , určitě jí pomůžou....

Odesláno

Servisované to díky bohu mám. Byla jsem zodpovědná, i když mi to rozmlouvali, že je to zbytečně drahé. Tak teď se to alespoň vyplatí.

Co se týče Peugeotů a koroze, tak má stará 106, r.v. 1992 dodnes nemá známky koroze. Jen prahy jsou trochu chyceny, ale vzhledem k věku je to normální. Myslela jsem, že když vsadím znovu na Peugeota, tak bude mít karoserii s dlouhou životností a oni to v TPCA takhle zvržou :(

Odesláno
Původně zaslal: Dorothy

Servisované to díky bohu mám. Byla jsem zodpovědná, i když mi to rozmlouvali, že je to zbytečně drahé. Tak teď se to alespoň vyplatí.

Co se týče Peugeotů a koroze, tak má stará 106, r.v. 1992 dodnes nemá známky koroze. Jen prahy jsou trochu chyceny, ale vzhledem k věku je to normální. Myslela jsem, že když vsadím znovu na Peugeota, tak bude mít karoserii s dlouhou životností a oni to v TPCA takhle zvržou :(

Jenže ona ta tvoje bývalá 106ka když byla nová tak stála cca o 100.000,-Kč více.Dnes jsou auta bezpečnější,lépe vybavená......ale pozor LEVNĚJŠÍ a to si musíme všichni uvědomit.

Odesláno

Každopádně je záruka na korozi karoserie a lak. Tak bych to reklamoval, aby to řádně opravili.

To že to pošlou do Prahy znamená, že to bude posuzovat obchodní zastoupení Peugeot ČR.

Odesláno
Původně zaslal: piškotek

Jenže ona ta tvoje bývalá 106ka když byla nová tak stála cca o 100.000,-Kč více.Dnes jsou auta bezpečnější,lépe vybavená......ale pozor LEVNĚJŠÍ a to si musíme všichni uvědomit.

Samozřejmě, šetří se všude, ale nemělo by se šetřit na všem. Ona ta 107-ka je taky kvůli ceně docela očesaná a intériér je dost jednoduchý.

Mimochodem, nemáte někdo nějakou vychytávku na uchycení potahů na sedačky? Vzadu ve 107-ce mám lavicovou sedačku, jejíž opěradlo je vzadu oplechované, potah je olemován gumou a ta guma je vsazena právě do takového žlábku v tom plechu. Jenže samozřejmě v létě se guma ohřeje, vyleze ze žlábku a svléká se mi sedačka. Netušíte, jak by se to dalo vyřešit, aby to tam drželo?

Odesláno

No co se týče rze, tak nevím proč by se měla obracet zrovna na WV. Ve firmě máme Transportéra (komplet shnilotina rv.98), pak Golf (hnijí dveře u spolujezdce). Oktávka (rv. 2006, sloupek u řidiče rez) - reklamace oktávie neuznána z důvodu, že není díra skrz. JInak k těm hnijícím autům. Holt musí být někde znát snížená cena aut. Když si člouvěk jednouše zamyslí. Auta jsou čím dál tím levnější ale náklady na výrobu rostou (mzdy aj.). Kde tedy slevit. Taky již auta nejsou vyráběna na enerační cyklus, ani na 10 let, ale na 3 - 5 roků, dle strategie té dané automobilky. Mám 406 tou z 99 a po rzi ani známka, co je víc k udivení - otec má 405ku z 91 a rez vůbec nikde a to ani na podvozku :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...