Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

OLEJ // STOP - Engine oil pressure too low...

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý deň,

alebo skôr zdravím vás všetkých :papa. Mám teraz takýto problém s autičkom. Mám 407 SW 1.6HDi...A potreboval by som poradit či sa náhodou už niekto nestretol s podobním problémom. Po niekoľkých kilometroch mi auto vyhodí takúto výstrahu..najprv oranžová neskôr červená...Stop poprípade je tam vyobrazená olejová kanvica...a palubný počítač vypíše ENGINE OIL PRESSURE TOO LOW(motorový olej má nízky tlak). Bol som menit aj olej...aj na diagnostiku v peugeot servise (a nie raz :bacha)...ale oni sami mi povedali že auto je v poriadku a v podstate netušia čo to je :myslim...lebo chyba neni okamžite po štarte ale až po určitej jazde a potom asi každych päť minút. Záleži od štylu jazdy, skôr pri rychlejších akceleráciach (obiehanie,...) a ostrejších zákrutách a kopcoch možno...neviem to odhadnúť až tak...Prosím o neakú radu, čo by som mal skontrolovať alebo dať skontrolovať poprípade dať námet kde by bol ten uzlík problému mohol byť...Ďakujem

Odesláno

tak akurat to cidlo sa pokusim vymenit na skusku ze ako bude potom slapat...teraz tam je total 5w40...dufam ze tam dali total 5w40...mohlo to byt aj olejom lebo vraj dnes to uz nepiplo...aspon mi tak vravel clen rodiny (:blablabla) uvidim ja sam...

a olej castrol 5w30 hovorite nieco nanho ako aky olej to je???

Odesláno

viem ze take su specifikacie pre auto ale na obale od castrolu napr. udavaju ze je plnosyntetika a skusky v laboratoriach uvadzaju iba 3 percenta syntetiky a ze vacsina zlozky su mineralne oleje...ale tak verit jednemu zdroju tiez neni original...a na vacsine for tiez pisali ze castrol neni dobry...no neviem necham tuto temu tak.....uz tam mam TOTAL 5W40 a basta...teraz uz len ci problem pretrva alebo nie....ak ano skusim to cidlo

Odesláno

Tak pipalo mi to zase...tak ja neviem co s tym je...skusim asi to cidlo vymenit a uvidim...

Odesláno

tak neviem zatial ze co a ako...ale vyzera to tak ze to robi asi ked sa nahreje motor...ked je zhruba pracovna teplota oleja...takze moze tam byt aj ina chyba ako tlakove cidlo...a ani vobec neviem kde je...viem kde je hladinove...ale tlakove netusim

Odesláno
Původně zaslal: AUPOPA

...ale vyzera to tak ze to robi asi ked sa nahreje motor...ked je zhruba pracovna teplota oleja...takze moze tam byt aj ina chyba ako tlakove cidlo...

Zohriatím sa olej stáva \"redší\" a klesá i jeho tlak v motore. Chyba môže byť vo vadnom čidle, oleji s príliš nízkou viskozitou alebo v technickom stave motora.

Odesláno

No uz tyzden mi to nic nerobi...teda neozyva sa ta hlaska...ale jeden mechanik sa vraj s tym stretol a vravel ze mal takyto problem na 307 s tym istym motorom asi...ze vraj tam moze byt zle jedno take rele...dal by som aj fotku toho rele...ale netusim ako sa tu pridavaju obrazky...nepoznam ten kod...

• O 2 roky později...
Odesláno

Tak chalani...problem bol vyriešení a to tým, že v tom servise kde som bol najprv, mi načapovali blbý olej...číslo si už nepamatám...A v peugeot servise mi načapovali ten čo tam mal byť a všetko už šlapalo v pohode...teda ešte šlape čo sa týka oleja...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...