Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Kolega z práce má problém s turbem na svém Picassu. Dal ho do servisu na kontrolu vstřiků a výměnu EGR ventilu a odtamtud neodjel.

Při přidání plynu je od motoru slyšet jakoby bzučivý zvuk, auto netáhne a je slyšet zvuk, jako by se přesýpal písek a přitom se ozvaly dvě rány.

Máte někdo tušení, co by to mohlo být? Díky za odpovědi.

EDIT: Oska turba má prý \"velkou\" vůli (podle servisáka).

[upravil dne 1/9/2009 Dundee]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Turbo vyměněný za repasovaný (12000,- Kč), ale kdo opravdu nemusíte, tak u Autoportu na Korytný ani nepřibržďujte.

Hlavní mechanik neochotnej, arogantní a zřejmě nejchytřejší bytost v celym vesmíru. Kolega má na motoru takovou černou jakoby plastovou \"věc\" (je to černý a křehký jako seškvařenej plast), o který mi tvrdil (mechanik), že tohle udělá nafta na teplym motoru (mám naftu na motoru tři roky a tohle tam rozhodně nemám). Po odloupnutí toho \"něčeho\" jsem naftu objevil, ale normálně tekutou. Dál kolegovi spáskovali trubky sání vzduchu a palivový hadice (prej jejich vychytávka, aby se to tam neklepalo).

Práce odvedená na dvě věci- vstřiky, který byly venku na kontrole a daný zase zpátky, opět po cca 20ti kilometrech tečou a neni to jenom rosení:grr:bacha

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Ale ta srajda je opravdu nafta, když uchází z pod vstřiku. Občas to HDi u 406 udělá, stačí vyndat, očistit a znova dotáhnout a je to...

A co je na HDi tak speciálního, že na TD to neudělá?

Odesláno

hlavně je třeba při manipulaci se vstřikovačem dát VŽDY novou podložku pod něj--je lepší ji vyžíhat (je měděná)--je pak měkčí a lépe těsní :super

• O 2 týdny později...
Odesláno

To je tím tlakem i starý 2.0 HDi má 1600 barů - prostě 10x větší než TD. Dneska jsme už na 1850 a TDi snad 2100 (kolik mají nejnovější HDi nevím). Podložka se ani tak nová dávat nemusí, hlavně to pořádně očistit. Už jsem to dělal u obou aut a ani po několika tisících to znova nezačlo. A vstřikovač sikovkama, jen opatrně, točit na obě strany (ne dokola) a nahoru.

Viz Wikipedia: \"...Čtvrtá generace systému firmy Bosch se má vyrábět od roku 2008, inovace mají zajistit tlak až 2 500 barů...\" http://cs.wikipedia.org/wiki/Common_rail

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...