Edison Odesláno 17. srpen 2009 Odesláno 17. srpen 2009 Potíž těch kompresůrků není v tlaku, ale v množství vzduchu. Konstrukční problém je v tom, že pístek není nijak zvlášť těsněn, o mazání nemluvě. Proto v návodu pšou cosi o maximálním čase, pak se musí vychladit. Zkrátka nafoukat 4 ATM do 1/2 litrový nádobky je něco jinýho, než 2 ATM do pneu. Citovat
Vvitty Odesláno 17. srpen 2009 Odesláno 17. srpen 2009 kdyby radeji konecne zrusili povinnost vozit nahradni zarovky...alespon u aut, kde to bez dalsiho naradi a rozebrani nekolika okolnich casti auta vymenit stejne nejde... a k tomu jeste namisto soucasneho stavu povinnost mit v lekarnicce pouzitelny obsah, namisto nepouzitelneho a obcas spise zdravi nebezpecneho i pred oficialni expiraci, resp. hned po vyrobeni... jen by pak holt ta lekarnicka nestala 99.- v akci... Citovat
punkac Odesláno 17. srpen 2009 Odesláno 17. srpen 2009 objem toho měchu je asi jako objem jednoho kola kompresůrek naprd... Citovat
Edison Odesláno 17. srpen 2009 Odesláno 17. srpen 2009 Já bych taky viděl jako důležitější k řešení úplně jiný věci, než je to, že nebude nutný vozit prezervu... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. srpen 2009 Odesláno 17. srpen 2009 Zalezi jaky kompresurek mate ze jo Ja sem koupil od chalanu co makaju ve VW v Bratislave za 5 kil kompresor co se daval do Tuarega Ten nafouka a zatracene rychle Se spreyem by sem nejezdil. Kopa tuningeru hovori ze je to vaha, pritom v kufri maju za 50 KG audia ... Spray je o nicom, trocha vetsia diera, a si v prdeli. Jedine v com je vyhoda, su ludia s LPG ... To chapu ... Takisto ked uz nekdo strasne dba na vahu, tak se da koupit o dost lehci dojazdove koleso. Neni to plnohodnotna rezerva, ale ujedes s ni kolik chces a maximalku ma myslim 80 km/h ... Citovat
OK406 Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 Počkáme na písemné zhotovení zákona a pak se uvidí!! Např. co je to za blbost, aby motorky neměli náhr. žárovku?? To jako že nebudou svítit a budou se vymlouvat, že jim zrovna praskla?? A co takle vozit v autě v rámci povinné výbavy kyslíkovou láhen a el. šoky??? To by šlo, ne§§ A dá se to místo rezervy!! Kdyby ty skorumpovaní ,,chytrolíni\" na min. zdravotnictví zaplatili řádně lékařům + sestrám a vytořipli regulérní podmínky pro jejejich práci+vybavení, tak takovéto ,,hovadiny\" nikdo nevymyslí!!! Ale z těch rádoby úředníků nikdo v ,,terénu\" nepracoval a je to vidět na jejich práci!! A to nemluvím o hasičích!!!!!!! Citovat
Kurt Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 Ajé, všichni jsou blbci. Co má moje rezervní kolo společného s RZP? A co s hasičema? Citovat
OK406 Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 Původně zaslal: Kurt Ajé, všichni jsou blbci. Co má moje rezervní kolo společného s RZP? A co s hasičema? Nejde o rezevní kolo, ale popřečtení celého příspěku viz odkaz, tak pak jistě pochopíš. Ale, jak píši, počkejme až bude vše v písmné formě. Zatím rozčilovat či spekulovat je předčasné. JInak se domnívám, že se daná novelizace zákona bude do roka opět měnit!! Citovat
Kurt Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 Dobře, tak co má moje isotermická fólie či rouška společného s RZP? Citovat
tomikku Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 k rezervám, kolikrát jste měnili kolo přímo na cestě, já osobně ještě nikdy, jezdím cca10 let 30tis. ročně, pokud jsem chytil defekt tak byl vždycky pomalej a stačilo mi dojet do servisu, když jdu k autu koukám po kolech jestli jsou O.K., teď manželky kolikrát vyměnily kolo naše dámy podle mě žádná a nikdy, nejsou schopné ani to kolo povolit prostě na to nemají sílu, a třetí věc: jste na dálnici máte defekt a měníte kolo jak dlouho vám to zabere myslíte že to je otázka několika minut?? schválně stopněte si to a nezapomeňte na trojúhelník. Pokud vezu sebou sprej odjížím do deseti minut. jenom tak na okraj. co se týká lékáren tak to je jiná věc ale nejsem zdravotník abych to komentoval, a v dnešním porovozu člověk který nevozí vestu je podle mě sebevrah [upravil dne 18/8/09 tomikku] Citovat
Qcko Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 Ja jazdim sice len 5 rokov, ale rezervu som zo ziadneho auta este nikdy nevytahoval:super ...a kamarad ma stastie na defekty, tan ma defekt aj 2x za mesiac a ani on rezervu nevytahuje:aut ...toz tolko:roker .... a lekarnicku som tiez este nikdy nepouzil a ani nahradne ziarovky:cool: ...takze tak:blablabla Citovat
tomikku Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 já jsem jednou měnil blinkr na tchánově Galaxině předposlední model, je to fakt zážitek, leze se k němu přes podběh blatníku, proboha kdo to bude dělat na cestě. Jednou ke mě přijel kámoš s mercedem bylo to E s těma kulatýma světlama a jedno nesvítilo řikám vytahni žárovky vyměníme to on jen otevřel kapotu kukli jsme na to a frčel do servisu, doma to prostě neuděláš tak na co žárovky-nechal bych to na výrobcích aut. Jak bez servisu vyměníš xenon co když odpadl měnič a ne výbojka jak to nějaký ouřada co v životě neotevřel kapotu zjistí, prostě některé věci jsou už přežité [upravil dne 18/8/09 tomikku] Citovat
tomikku Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 ja ji vytahl, vlastně se vytáhla sama, na staré 405 mi uhnil ten hák co drží koš s rezervou a ta se vyložila na cestu Citovat
Qcko Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 Tak sa jeden sused komplet vylozil so sedackou na cestu, odhnila mu podlaha :D Citovat
Kurt Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 Souhlas s tomikku (safra, jak se to skloňuje - s tomikkuem?) když se podívám na dnešní výbavu: - náhradní el. pojistky, po jedné od každého druhu - po jedné náhradní žárovce od každého druhu užívaného v zařízeních k vnějšímu osvětlení a ke světelné signalizaci - zvedák (hever) - klíč na matice (šrouby) kol - náhradní kolo (ráfek s pneumatikou) - výstražný trojúhelník - lékárnička Co z toho k něčemu je? Pojistky - polovina řidičů nenajde, kam s ní. Žárovky - opět mnoho z nás není schopno žárovku na cestě vyměnit, navíc když mrcha pochopitelně praskne za deště na dálnici. Hever, klíč na kola a rezerva - no tohle k sobě nějak pasuje, ale k čemu je to dobrý stejně mnoho z nás neví, pokud ví, nikdy kolo neměnili, takže riskují úraz. Výstražný trojúhelník - užitečná věc, ale jen když je na něm napsáno, jak daleko za autem má být. Lékárnička - klíčový prvek výbavy, který je absolutně nesmyslně podceňovaný a díky tomu v něm najdeme např. nůžky, které nestříhají, takže obvaz stejně neustřihnete ve chvíli, kdy je to potřeba. O tom, že většina z nás by při \"záchranné akci\" více ublížila než pomohla, už jsem tu psal dříve. Citovat
urdemala Odesláno 18. srpen 2009 Autor Odesláno 18. srpen 2009 Původně zaslal: tomikku Pokud vezu sebou sprej odjížím do deseti minut. [upravil dne 18/8/09 tomikku] no já ti nevim, ale já bych to měl zhruba za 5 minut vyměněný a pak bych na tebe ještě 5 minut čekal Citovat
urdemala Odesláno 18. srpen 2009 Autor Odesláno 18. srpen 2009 Původně zaslal: Kurt Co z toho k něčemu je? Pojistky - polovina řidičů nenajde, kam s ní. Žárovky - opět mnoho z nás není schopno žárovku na cestě vyměnit, navíc když mrcha pochopitelně praskne za deště na dálnici. Hever, klíč na kola a rezerva - no tohle k sobě nějak pasuje, ale k čemu je to dobrý stejně mnoho z nás neví, pokud ví, nikdy kolo neměnili, takže riskují úraz. Výstražný trojúhelník - užitečná věc, ale jen když je na něm napsáno, jak daleko za autem má být. Lékárnička - klíčový prvek výbavy, který je absolutně nesmyslně podceňovaný a díky tomu v něm najdeme např. nůžky, které nestříhají, takže obvaz stejně neustřihnete ve chvíli, kdy je to potřeba. O tom, že většina z nás by při \"záchranné akci\" více ublížila než pomohla, už jsem tu psal dříve. já ti nevim, asi nejsem dost IN, ale jestli je to jak říkáš a většina z vás neví, kde má auto pojistky nebo neumí vyměnit žárovku, tak to je celkem smutný. To samý platí o výměně kola (což v dnešní době, kdy i z bankomtu vybírá kdejaká osmdesátiletá babka mi nepřipadá úkon typu \"zvednout auto - vyšroubovat 4 šrouby - sundat kolo - nandat kolo - zašroubovat 4 šrouby - sjet s heverem a všechno naházet do kufru\" nijak zvlášť složitej). A to jsou všechno věci, který se dají naučit za jednu hodinu v klidu u auta. Citovat
tomikku Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 po te sraně s rezervou jsem utrhl oko na tahání když jsem tahl bráchu s XM to bylo v listopadě a pak už jsem raději chodil pěšky a v lednu jsem už bral ESPACE a po dvou letech přirostl do rodina opět peugeot :xvul [upravil dne 18/8/09 tomikku] Citovat
Vvitty Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 urdemala: mozna Te to prekvapi, ale znam osobne dost lidi, pro ktere udrzba auta znamena vedet kam se leje benzin a mit v kalendari jednou za rok napsano \"objednat se do servisu\" a v aute vozi karticku ABA ci jine sluzby. Takovi nepotrebuji nahradni zarovky. Auto uz davno neni veci, ktera se dala (nebo spise nutne musela) udrzovat doma, na dovolenou se vozilo dvacet kg nahradnich dilu a kazdy ridic si umel vymenit kdeco. Pro spoustu lidi se to stalo stejnym prostredkem, jako pocitac, televize, pracka, a to jsou taky veci co si sam opravuje malokdo. Take by stalo za to si uvedomit dulezitou zmenu, ktera se udala za poslednich dvacet let. Napr. to, ze benzinka je na kazdem kroku (narozdil treba od Nemecka), vetsina z nich ma otevreno 24@7 (narozdil treba od Nemecka :-) ) a krome benzinu vedou i ty zarovky... rozhodne mi to prijde bezpecnejsi, dojet na jednu zarovku tam a v klidu si ji koupit a vymenit. A kdyz se podivam po stavu vozoveho parku u nas, kdy kazdy tu zarovku v aute ma, a stejne na to se*e a jezdi s jednim svetlem... No a posledni zmenou je fakt, ze s nastupem xenonu a americkych vozu je cim dal tezsi si tu blbou zarovku vymenit sam, jsou vozy u kterych je potreba kvuli tomu sundat naraznik, vyndat svetlo, vymontovat baterku atp... Z vymenou rezervy je to dost podobne, jsou lidi pro ktere by tato cinnost mohla mit i vazne nasledky na zdravi auta nebo jejich (napr. proto, ze hever nedaji na misto k tomu urcene a projede jim podlahou, nebo jim auto spadne, pripadne maji kola ze servisu tak utazena, ze s tim proste nepohnou) Citovat
tomikku Odesláno 18. srpen 2009 Odesláno 18. srpen 2009 to kurt: skloňuj to třeba takhle: s tomikkem, k tomikkovi , pro tomikkua (ka); ten můj nick je složenina z Tomík Kuczera :xvul [upravil dne 18/8/09 tomikku] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.