agresssor Odesláno 11. srpen 2009 Odesláno 11. srpen 2009 My taky pouzivame keramicky noze a je to fakt parada. Pritelkyne ma tescomacky noze, sou dobry ale obcas by potrebovali nabrousit:)))) Citovat
maturantka Odesláno 11. srpen 2009 Odesláno 11. srpen 2009 Taky mám Fiskars, řada (tuším) Functional Form, zatím spokojenost, ale mám je teprve rok, tak uvidíme Citovat
Vvitty Odesláno 11. srpen 2009 Odesláno 11. srpen 2009 Tescoma noze mam a pouzivam pet let, a nesetkal jsem se s tim ze by se ohnula cepel pri beznem pouzivani... kupoval jsem si je jeste na koleji jako cenove prijatelny kompromis, takze me vydrzi spis prekvapily Ale jsou z te jejich \"profi\" rady (dneska uz ji nevyrabeji, nemam tuseni cim ji nahradili, jestli vubec, mozna AZZA?), jednou do roka si ten nejpouzivanejsi brousim a reze porad dobre. A taky jsou ulozene tak, ze se cepel netupi v supliku o ostatni noze... Az budu mit cas, tak se ale stejne zajdu podivat do te prodejny na Narodni :-) Marisw: pokud mi nuz za 1500 vydrzi s patricnou udrzbou dvacet let, nazval bych to spis dobrou investici ;-) Ono neni potreba tech nozu moc, tri, max. ctyri kousky zastanou veskerou praci co je v kuchyni treba, a taky se nemusi kupovat vsechny najednou... Citovat
urdemala Odesláno 11. srpen 2009 Odesláno 11. srpen 2009 zajímavý vlákno... taky používám takový ty marketový šmejdy, jenom jeden z nich je fakt povedenej a vydrží neskutečně dlouho ostrej. co se týče těch keramickejch nožů, tak u těch bych nepřežil skutečnost, že doma si ho (aspoň co jsem četl) člověk sám nenabrousí. a broušení mam rád. Citovat
Kurt Odesláno 11. srpen 2009 Odesláno 11. srpen 2009 Medvěde, nevím, jak moc tě trápí kvalita kudly (bez urážky, většina chlapů potřebuje jen mít čím ukrojit chleba a na to stačí i zavírák), ale jako etalon kvalitních českých nožů se dá označit to, co vyrábí pan Pok v Plzni. Cenově to není úplně sranda, ale jestli to nechceš na pár let..... Fotogalerie je zde: http://www.pok.cz/katalog/katalog.htm a kontakt pak zde: http://www.pok-knives.com/cz/kontakt/ tak až budeš mít cestu do Plzně, omrkni to (já se tam chystám už pěknou dobu). Citovat
Supersonic Odesláno 11. srpen 2009 Odesláno 11. srpen 2009 Původně zaslal: marisw Nož za 1200 kč pre domace potreby je nonsens.... :bojim:bojim a to si mozem s kludnym svedomim povedat ze biedu teda netriem....ale ani nerozhadzujem....kupim radsej kvalitne veci.....ale za 2500 sk si kupis sadu 6 - 8 kuchynskych nozov v naozaj dobrej kvalite.. Supersonic: pouzivas take noze aj ty co mu tu ponukas, za take nehorazne prachy...asi nie [upravil dne 11/8/09 marisw] Mám doma celkem tři, vaření je koníček a neznám nic horšího než tupý nůž...Mám jen klasický velký řeznický, menší univerzál a třetí na zeleninu!!! Takže bych nedoporučil to, co sám nemám vyzkoušené, věř mi....:DNavíc lidi utrácejí za spoustu jiných p*čovin, tak nechápu, proč bych neměl investovat do nože, který má životnost min. 20 let...To jestli kupuješ nože v sadě, to je tvoje věc, já jim nevěřím a věř mi, zkusil jsem jich hodně a je to děs a bída! Navíc tenhle nůž když nabrousíš (pokud to umíš) tak Ti musí oholit chlupy na ruce a pokud se o něj staráš, tak vydrží hodně dlouho, stačí ho občas jen protáhout na ocílce...Navíc když s ním dělím třeba krkovici s kostí nemusím se bát a trochu seknout...Což s noži z bloku za 2.500 jak ty píšeš udělám jen jednou a pak letí...Protože to je cca 300 á kus, takže kus plechu v umělé hmotě...Díky nechci! Citovat
Supersonic Odesláno 11. srpen 2009 Odesláno 11. srpen 2009 Původně zaslal: jirka639 já kupuju jedine KDS tatka dela \"vesnickeho\" reznika, z 12nozu ma 8 uz 25let, zbyle 4 mu zlomili, nebo ztratili \"pomocnici\" http://www.kds.cz/ TEST v Černých ovcích http://www.ct24.cz/vysilani/2009/02/16/1097429889-209452801080216-12:35-cerne-ovce/ Test v iDnes http://ekonomika.idnes.cz/test-mf-dnes-odhalil-ze-nerezove-noze-rezaveji-fqn-/test.asp?c=A090212_111519_test_ven dalši test http://www.noze-nuz.com/recenze/test_kuchynaku/test_kuchynskych_nozu.php Testy jsem tedy viděl až teď, ale jinak souhlas...U řezníků, jak těch normálních tak těch \"občasných\" na zabijačkách pár znám a používájí je také, prostě česká kvalita k nezaplacení Poprvé jsem tyhle nože viděl ještě jako kluk, kdy mě je strýc učil brousit a to měl vykošťovací nůž od KDS, co nosil na zabijačky a po chvilce broušení to bylo jako žiletka a držel ostří opravdu dlouho:aut Zabijaček jsem se potom ještě dlouho účastnil a nože byly stále ty samé Citovat
urdemala Odesláno 11. srpen 2009 Odesláno 11. srpen 2009 Dík Kurte za tip, občas tam chodim pokoukat (ale na takový ty nože za 50.000, to jsou fakt umělecký díla). Přes oběd si tam skočim pro nějakej střední 16 cm nůž a vyzkoušim, jestli se časem osvědčí a případně na sebe nabalí bráchy, i když osobně nepotřebuju mít každej nůž ze stejný série, nevadí mi, když každej kousek má svojí historii, mám potom větší vztah k nožům, když je každej jinej :-) edit: tak jsem si nevybral, paní mi nutila solingena (Wüsthof). toho bych i vzal, jako značka má hodně dobrý jméno, ale vzhledově se mi ty nože nelíbí. když už nůž za 13 stovek, tak aspoň něco pohlednýho. už koukam po nějakým japoncovi.. [upravil dne 11.8.2009 urdemala] [upravil dne 11.8.2009 urdemala] Citovat
BV406 Odesláno 11. srpen 2009 Odesláno 11. srpen 2009 jj, vysledky hezke .... ale srovnavat nuz za 2000 a nuz za 79 korun ... co od toho cekali Citovat
marisw Odesláno 11. srpen 2009 Odesláno 11. srpen 2009 V sade to bude stat vzdy menej ako ked kupujes po jednom presne tie iste noze a to je jedno akej znacky a akej kvality.... v mojej sade vychadza kus noza (priemerom) na 453 sk. myslim ze to je tak akurat....s kvalitou je to v poriadku, co sa tyka ostrosti, raz za dva mesiace ich pretiahnem oslou..... myslim ze kuchynsky noz nabruseny na taku ostrost s ktorou sa da holit je zbytocna a netrvacna...cize mozno len hned po nabruseni....aspon pri klasickych nozoch ( ziadna keramika). pouzivame ich denno denne v kuchyni a niektore pri zabijackach, a neni snimi problem. co sa tyka sekania, aj sa seka.....ale na to neni kuchynsky noz urceny...noz ma rezat a nie sekat...nato si zoberiem sekerku alebo nieco medzi nozom a sekerou.... neni som ani zastancom pouzivania jedneho druhu noza na ten ucel pre ktory bol \"stvoreny\", ale ani toho ze budem jednym nozom rezat vsetko.... kazdy ma na to iny nazor a inu skusenost, kazdemu vyhovuje nieco ine, to mas ako z autami...... co sa tyka Tescomi, niekedy okolo roku 1997 si otec kupil tescomu noz,velky cca 30 cm cepel a fachci doteraz....da sa povedat ze je jeden z jeho najoblubenejsich... Citovat
punkac Odesláno 11. srpen 2009 Odesláno 11. srpen 2009 Původně zaslal: Vvitty Tescoma noze mam a pouzivam pet let, a nesetkal jsem se s tim ze by se ohnula cepel pri beznem pouzivani... kupoval jsem si je jeste na koleji jako cenove prijatelny kompromis, takze me vydrzi spis prekvapily Ale jsou z te jejich \"profi\" rady (dneska uz ji nevyrabeji, nemam tuseni cim ji nahradili, jestli vubec, mozna AZZA?), jednou do roka si ten nejpouzivanejsi brousim a reze porad dobre. díky načelníku, že ses mě zastal Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.