Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

na předchozí stránce jsem dál fotku s mojí spotřebou 5,4 po ujetí 800km po dálnici s plně naloženým autem ve 4 lidech.jel jsem 130 - 140 na tempomatu.Zbytečně jsem to nehonil protože me GPS ukazovala čas příjezdu na místo v 7 ráno a tak brzo bych ubytováni asi nenašel a taky kvůli chorvatským švestkám co často měří a rádi pokutujou za rychlou jízdu...

normálně jezdím kolem 6l/100km a auto určitě netrápím v nízkých otáčkách,ale zase to ve městě zbytečně nehoním a snažím se dodržovat předpisy (už totiž mám jedno překročení rychlosti v obci o víc jak 20km/h)

Odesláno

Pánové, nebudu Vám nic nalhávat - prostě to tak je. Bohužel jsem teď nuloval spotřebu na 6000km, mám tam něco přes tisíc a opět - šest, čísly 6, litrů :-)

Průměrná rychlost se pohybuje mezi 50-60km/h, hodně to sráží čas, kdy nechám auto někde stát se zapnutým motorem apod.

Nejezdím jako brzda provozu, ale město mám naprosto minimálně! Žádné cukačky v zácpách, pěkně vyjedu, ujedu 1km a jsem mimo město, kde jezdím na 4/6 podle potřeby ;-)

Opakuji, že se jedná o spotřebu palubního PC, jak se to liší v reálu, nevím. Prostě říkám, co jsem najel :-)

Odesláno

kdyz je to mimo mesto, tak je ta spotreba ucite realna.:super a ohledne skutecne spotreby, ta je vesmes u me vzdy vyssi o 0,5l nez ukazuje PP

[upravil dne 22/8/09 hudy]

[upravil dne 23/8/09 hudy]

Odesláno

Navíc, tohle je žabomyší válka :-) každý z nás jezdí jiným stylem, někdo v klidu a užívá poměrný klid uvnitř vozu, někdo to točí a jede ostřeji :-))

Odesláno

Tak po tomto tydnu se priklanim, ze jde jezdit skoro zadarmo. sice mam tedy jine auto a jen 5-kvalt, ale ted za poslednich 6 dni,zhruba 60km solichy po Liberci, pak cesta do Ceskych Velenic, tam nejake jezdeni na koupaliste atd. A dnes cesta zpet z Velenic ,musel jsem do Plzne a pak do Liberce. A na tech okrskach jsem mel nejmensi hodnotu 4,6 l/100 . Holt je tam krasna rovina a auto si krasne jede, u nas v Liberci je to samej kopec.A to bylo zhruba po ujeti 600km od natankovani a jeste musim dodat, ze u Avensisu se nuluje PP teprve pri tankovani a konecna hodnota byla 5,1 l v Zittau kde jsem tankoval.Tam jezdim pro Aral Ultimate. ujeto celkove 880km, dojezd ukazoval 61km. A mam 60l nadrz. No mit jeste 6 stupen, tak urco spotreba je jeste nizsi, bo na dalnici to preci jen trosku vic tocim. A vzdy dle predpisu, nekdy trosku vic a zadna brzda. Takze spotreba super, ja totiz nikdy nekoukal na prumer a mam na PP moment.spotrebu a dojezd. Bohuzel jsem netankoval plnou, mel jsem malo Euro, takze me to na te strance co si pisu spotrebu neukazalo pravdivou spotrebu.Ale pocitam, ze skutecna bude nekde kolem 5,5l /100. Takze panove ja Vam uz urcite verim!!:super:super

• O 4 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: Brizan

Původně zaslal: luko407sw

tak já před dovolenou tankoval shell V power a přidal VIF..auto bylo pně naložené se 4 člennou posádkou...spotřeba po 800km :

[upravil dne 15/8/09 luko407sw]

Tak to jsou velice pěkná čísla. U Sw taková spotřeba to je fakt pěkný. :o Taky zkusim V power a uvidíme. V září mě čeká cesta do Francie tak se uvidí jestli to sleze dolů, protože po Praze teď jezdím tak za 7,5.:nevim Jestli nebude nějak změna tak zůstanu u ONO:papa

Tak mám za sebou tu cestu... 3000km plně naložený auto box na střeše jízda po dálnici, v nádrži V power + VIF a spotřeba 7,3l/100km:( Takže zůstávám i nadále u levnějších naft a V power už nenatankuji akorát mi vytáhli z kapsy víc peněz a nic z toho. Auto jelo úplně stejně takže žádný rozdíl tedy krom těch 3Kč na litru nafty.

jediné co by to mohlo udělat je ten box na střeše, je možný že by mi tak narostla spotřeba díky většímu odporu vzduchu? :myslim

Odesláno

Jj, box dělá veliké rozdíly. Box Ti uplně zruší aerodynamiku. Jinak V-power se netankuje jenom kvůli spotřebě, ale někdo tady psal, že to prospívá i motoru. Já ty nafty tak nějak střídám. Teď v nádrži mám V-power a včera jsem jel 180km se spotřebou 4,3l/100 :) A to jsem auto nijak nešetřil, jel jsem celkem rychle, ale plynule. Ale jel jsem po silnicích první třídy, né po dálnici, tam by si to vzalo víc. Jel jsem Olomouc-Zlín-Vsetín-Olomouc.

Odesláno

no to je pěkná spotřeba, na tu já se asi nikdy nedostanu. Už samotný sedan žere míň než sw a to nemluvím o motoru. Asi si cvičně zajedu do Brna a porovnám to:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...