Guest kimi1508 Odesláno 9. červenec 2004 Odesláno 9. červenec 2004 Ublížím motoru zabudováním LPG?Děkuji za odpověďi.Kimi Citovat
Operator Odesláno 9. červenec 2004 Odesláno 9. červenec 2004 Si piš! Ale nepřijde to najednou. LPG nemá žádný maziva, tudíž po odjetí několika desítek tisíc kilometrů se může něco podělat, s tim počítej. Záleží, jak moc budeš jezdit. Spočítej si, jestli se ti to vůbec vyplatí. Toho plynu si to vezme tak 10 litrů na 100, v létě míň, v zimě víc a vzhledem k tomu, že už taky pěkně zdražuje, tak jeho výhodnost opadá. Aby jsi ten motor nezhuntoval úplně, je dobrý střídat to plyn/benzín, aby se občas promazal. Citovat
Dress Odesláno 9. červenec 2004 Odesláno 9. červenec 2004 to že LPG zdražilo je sice fakt, ale benzín taky zdražil.....pokud vezmu minulé léto lpg 10,90Kč/l...benzín 23,90 (stará účtenka, natural 95 aral)...dnes sice lpg podražilo na 13,50Kč/l..ale benzín taky na 28,90 natural 95 aral)..... proto argument nepořizuj lpg protože podražil taky a ztrácí svoji výhodnost neber v potaz.....dokonce z příkladu co jsem uvedl vyšlo že lpg je dnes ještě výhodnější než minulé léto (benzín podražil o cca 5 Kč, lpg jen o 2,60) Citovat
Driver Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 Pokud jezdíš hodně, tak LPG se pořád ještě vyplatí. Jinak u těhle relativně jednoduchých motorů s karburátorem by neměli být problémy. Měl jsem Favorita (karb) a na LPG jsem najel cca 60 000 km bez problémů a to když jsem LPG nechal namontovat měl už 100tis najeto. V zásadě aby se ti přestavba vyplatila měl by jsi najet alespoň tolik km ročně kolik stojí přestavba. Citovat
lexa Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 :cool:Fuj LPG žadný kufr, smrdí hůř než ropa. A? žije ropa, malá spotřeba velký výkon!;):papa Citovat
Operator Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 Samozřejmě, že se vyplatí. Nechtěl jsem odrazovat od té přestavby. Jen si člověk musí spočítat, aby nedal 15 klacků do přestavby (možná i víc) a potom mu to stálo na zahradě! Jinak já byl s LPG poměrně spokojen. Citovat
Fusion Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 Kamoska s tim mela strany problemy ve Vectre, obcas odesla nejaka blbost ale jinak sem neslysel stiznosti. Kamos mel 3 mesice Alfu 164 1997 na nejakym modernim LPG s lepsim vstrikovanim, prej bych nepoznal rozdil mezi LPG a benzinem, ale neridil sem to. Ale taky vzhledem k tomu ze 164 uz ma malej kufr jako takovej, po inst. LPG tam bylo misto asi na 2 ty papirovy kastliky piva No a stejnak si nakonec koupil 166 2.4JTD. Citovat
Fusion Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 Dress: v Brne 25,20kc 95ka (tedka) Citovat
rudolf Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 LPG do 14 let starýho auta?? Jak ho chceš mít ještě dlouho? LPG jsem měl a už bych ho nechtěl . Citovat
Dress Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 Napsán autorem Fusion Dress: v Brne 25,20kc 95ka (tedka) nj to se máte, v Praze se dá taky sehnat levnější od neznačkových nebo nějak více \"zapadlých\" pump, ale co sem viděl tak pod 26 to nejde Citovat
Dress Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 na stránkách http://www.neptun-harfa.cz/ je v sekci LPG taková kalkulačka návratnosti a nákladů, stačí zadat cenu přestavby, aktuální cenu phm a spotřebu Citovat
kveton Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 Ja mel taky LPG a nemuzu si stezovat, cela investice se mi vratila asi za pul roku, ale jezdim celkem dost. Byly jen takovy maly klasicky problemy: -trosku hur to startuje -otacky byly nekdy nepravidelny a nesly moc sestelovat -drahy emise ale jinak jsem byl spokojenej, hlavne jsem docela dost usetril. Platej ale pravidla, ze to jednou za cas musis protahnout na benzin aby se to promazalo (jak rikal operator), ale ja vyresil dve mouchy jednou ranou, vzdycky kdyz jsem dojel domu, tak jsem to prepnul na benzin, lip to startovalo a pokazdy jsem to promazal. Mylsim ale ze dnesni LPG uz to maj automaticky a tohle se deje samo. A co se tyce vyhodnosti, tak LPG bude stat vzdycky polovinu toho co stoji benzin! Citovat
Driver Odesláno 13. červenec 2004 Odesláno 13. červenec 2004 S tím výkonem to není tak hrozný, u toho karburátoru ten rozdíl trochu poznat je, u auta se vstřikováním to je rozdíl 0,00nic. Teď jsem četl test Škody Octavia 1.6 přestavěný na LPG a výkony měřily i na válcích. Výkon na LPG: 76.5 kW, výkon na benzín: 79 kW a průběh točivýho momentu byl prakticky stejný. Je ale pravda zda se vyplatí dávat takovou investici do starýho auta. Citovat
RALLYMAN Odesláno 14. červenec 2004 Odesláno 14. červenec 2004 otázka je jak dlouho to auto ještě budeš používat,taky v jakém máš stavu motor a hlavně kolik najezdíš,v každém případě LPG bude pořád o polovinu levnější jak benál/u nás stojí 12kč.já LPG používám rok a nemužu si stěžovat,naopak mě to líp startuje a ubytek výkonu nejde poznat.zdar Citovat
Dave 309 Odesláno 9. srpen 2004 Odesláno 9. srpen 2004 Uvazuju o LPG do 309 1,4 1991,monostřik? Kolik může stát přestavba, u nás v ČB chtějí 22 tis, coš se mi zdá dost, máte stím skušenost? Měl jsem 4 roky ve Škodě 130, a byla to ta nejlepší věc na tom autě. Citovat
Vladimír Mahr Odesláno 9. srpen 2004 Odesláno 9. srpen 2004 Já dělal před 3 roky přestavbu u 405 karburátor na LPG za 12 litrů. Jede to lépe na plyn než na benzín ale to bude chybou v karburátoru. Mechanik se s přestavbou drbal 3 dny. Pořád mu to nešlo. Nakonec se nervnul a vyndal směšovač z karburátoru a vsadil jej do gumového propojení mezi karburátorem a čističem. Mašina zázkračně ožila ale při větší rychlosti kuckala. Musel tedy vyndat náporový přísun vzduchu a dát sát bokem od motoru ne náporem vzduchu. Teď to jede skvěle. To je jediné co bych na svojim peugeotu pochválil. Ostatní se pravidelně kazí a ty pazvuky zezadu mne deptají už od koupě. Citovat
soundlovers Odesláno 9. srpen 2004 Odesláno 9. srpen 2004 Kup si LPG sekvenční vstřikování je to lepší než diesel, sice stijí 40 tis, spotřeba 8 l plynu, výkon stejný jako benzín, ještě ti navíc naprogramují řídící jednotku na LPG na optimální výkon.Motory na LPG vydrží dýl ale pozor na přehřívání.Koukni na stránky o LPG a uvidíš. Citovat
pipko Odesláno 9. srpen 2004 Odesláno 9. srpen 2004 No ja by som si LPG nedal jednemu kamosovi odisiel motor uplne a druhemu zas prestal chodit najprv na benzin a potom sa mu uz tiez nechcelo vobec nic jeden mal 306 druhy 406 ku Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.