tomike Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Ahojte. Uz ked som kupil auto pred 2 rokmi vsimol som si , ze okolo dvoch pravych vstrekovacov(pohlad spredu) je v tych priehlbeninach pod vekom ventilou dost oleja. Je to tam kde zvrchu vedie hadica turba. Na tej hadici je nieco(neviem identifikovat) co zrejme prepusta olej, ktory sa uklada do priehlbiniek okolo vstrekov. Inak mi olej nemizne, na 20000 km dolejem menej ako 0,5l. Len to chcem dat doporiadku. Neviem sa dostat do serviceboxu tak sem neviem hodit obrazok, stare kody negunguju. Treba zrejme vymenit nejake tesnenia, poradite ake? dakujem Tak nic skusim najst schemu ked sa dostanem do servicebox a potom mozno poradite. [upravil dne 15.7.2009 tomike] Citovat
BV406 Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 zkus hodit fotku ... je to olej nebo nafta ? mi prosakuje vysokotlake potrubi, a v prohlubnich u vstriku mam naftu, tak 2x za rok to utru a hotovo Citovat
bure Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 ohledne toho serviceboxu, musis si tam zalozit novej ucet a az budes prochazet ten wizard zalozeni noveho uctu tak tam musis zaskrtnout zes automechanik ci odborny servis (presne uz si nepamatuji jaka je to volba) a pak budes mit k dispozici vsechny funkce serviceboxu tak jak uz je znas ... jinak by to opravdu meo byt turbinou, trosku uz ti halt \"uchcava\" kolik uz ma nabehano ?, jestli uz na to taky chudinka nema narok ? (tolik otacek za minutu nemuze vydrzet věčně zadne tesneni ) ale pri spotrebe pul litru oleje na 20 000km bych to asi jeste neresil, ale jestli chces bez koupit nove turbodmychadlo, urcite tim nic nezkazis .... ale jedna se jen o muj subjektivni neodborny nazor, pockej na dalsi prispevky od nekoho kdo se opravdu vyzna, ja umim jen cist a mackat klavesnici, ne spravovat motory [upravil dne 15.7.2009 bure_406] Citovat
pastorek Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Presne tento problém sa tu teraz riešil. Problém bol v tesnení víka ventilov. [upravil dne 15/7/09 pastorek] Citovat
bure Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 a vida, tak tesneni, identicky problem 406 i 407 ? Citovat
tomike Odesláno 15. červenec 2009 Autor Odesláno 15. červenec 2009 Původně zaslal: BV406 zkus hodit fotku ... je to olej nebo nafta ? mi prosakuje vysokotlake potrubi, a v prohlubnich u vstriku mam naftu, tak 2x za rok to utru a hotovo TAk sa mi zda, ze je to olej, musim zajtra pozriet. V serviceboxe sa viem orientovat, len pristupove kody co som mal tuto z fora dnes nesli. Dakujem Asi to bude turbom, lebo je trochu orosene od oleja. Mam 137000 km na 99% poctivych. Nie je to trochu malo na taketo problemy, aj ked ako som pisal nie je to ic tragicke. A nove turbo sa rozhodne kupit nechystam. [upravil dne 15.7.2009 tomike] [upravil dne 15.7.2009 tomike] Citovat
tomike Odesláno 18. červenec 2009 Autor Odesláno 18. červenec 2009 Tak som dnes urobil nejake fotecky. Na prvom obrazku je ruzovou farbou oznacene nieco co neviem identifikovat na hadici k turbu, je to orosene od oleja. Zelenou farbou su znazornene tie preliacinky kde sa ten olej zachytava. Ako som pisal, auto olej neberie, vsetko je ok, len sa chcem uistit. Mam ho uz viac ako 2 roky a 35000 km tak chyba by sa uz ukazala. Ja to vidim na netesnost veka ventilou a to tou ruzovou sipkov ozaj neviem. Co to je? dik [upravil dne 18.7.2009 tomike] [upravil dne 18.7.2009 tomike] Citovat
Dano406 Odesláno 19. červenec 2009 Odesláno 19. červenec 2009 Přeji dobrý den všem. Tímto problémem jsem se zabýval asi 2 týdny nazpět. To něco označené růžovou šipkou se jmenuje Dávkovač vzduchu a objednací číslo toho bazmeku je 1628NT. U Peugeotu stojí cca. 1600kč.Na zpodu je takový otvor a z něho odkapává olej který z nejvědší pravděpodobností propouští turbo do sání,byť v malém množství.Žádné náhradní díly se do toho nedají sehnat.Po demontáži a rozebrání doličné věci,musím podotknout,že já sem měl tuto součástku ještě vyrobenou z hliníku,jsem s největší pravděpodobností přišel na zdroj úniku.Bohužel se mi zatím nepodařilo sehnat tento inkriminovaný O kroužek který silně připomíná gufero nebo simering podle toho jak tomu kdo říká,ale bez té pružinky ve vnitř.Nevím jak se tomu přesně říká. P.s.:zatím tam mám sucho Citovat
tomike Odesláno 19. červenec 2009 Autor Odesláno 19. červenec 2009 OK dakujem. Skusim poriesit. Inak co sa bude diat casom keby, ze to nevymenim? Citovat
Dano406 Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Tak co se stane časem tak to opravdu netuším.To by se měl vyjádřit někdo fundovaný.Podle toho co jsem při rozebrání té své klapky zjistil,že olej který se Mě dostal přes ten O kroužek,se dostal až k membráně kterou ovláda podtlak.Po překonání nebo nějakém jiném defektu této mémbrány se olej může dostat až do hadičky podtlaku.Takto nějak si to představuju jako nejvíce katastrofický scénář. Citovat
MatrixChose Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 Tahle \"bambule\" propouští olej snad u všech aut a není potřeba to vůbec řešit a ten olej u nalévacího hrdla může být litím oleje, kdoví kdo co s tím dělal. Citovat
BV406 Odesláno 20. červenec 2009 Odesláno 20. červenec 2009 to s tim olejem a nalevacim otvorem muze byt pravda, nechtej videt, co jsem musel utirat po vymene oleje v servisu, nekdy to je o nervy.... nicmene, olej se u starsich aut tlaci ven i skrz vicko nalevaciho otvoru, je to pomerne bezna zalezitost ... nove v pezo stoji asi 170,- zkusim zitra udelat fotku sveho zmaceneho moturku a hodim to tady, pro srovnani Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 5. duben 2019 Odesláno 5. duben 2019 Vyřešili jste nějak tuhle netěsnost? Mě pro jistotu nejde ani ten dávkovač sundat jak je to tam natěsno Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 15. duben 2019 Odesláno 15. duben 2019 Tak bohužel i přes papírové těsnění to fouká. Když tam podržím ruku a přidám plyn tak to normálně fučí. A za jízdy je slyšet od té doby při přidání plynu syčení. Nějak nevím co s tím. Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 15. duben 2019 Odesláno 15. duben 2019 Kdyby někdo řešil, pomohlo vystřihnout těsnění z duše na kolo. Citovat
kalich92 Odesláno 14. květen 2023 Odesláno 14. květen 2023 V 5. 4. 2019 at 14:45, Jirka.budejovice napsal: Vyřešili jste nějak tuhle netěsnost? Mě pro jistotu nejde ani ten dávkovač sundat jak je to tam natěsno jaký je průměr té klapky? Já blbec jsem si to nezměřil, protože jsem si najivně myslel, že o kroužek objednám samostatně přímo na klapku. To jsem ale nikde nenašel, jen kroužky bez uvedených průměrů, takže nevím co tam dat. Tak než to zase rozdělám tak si kroužek seženu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.