Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: kuboš

Ahoj, jaké máte zkušenosti s LPG? Mám 1.8 66Kw 8V a uvažuji o přestavbě na LPG. Najezdím asi 3 000Km měsíčně a už mě to štve-cena benzínu. Mám trochu obavy, jestli nebudou s tím plynem potíže a jeslti se mi to vůbec vyplatí. Mám najeto skoro 115 000Km a je to r.v. 1998, celkem slušný stav. Na benzín mám spotřebu lehce pod 8 litrů a na LPG to bude žrát o trošku více, za kolik jezdíte vy? Ptal jsem se na cenu a řekli mi kolem 26 000Kč s nádrži místo rezervy. Většinou jezdím po dálnici, denně v provozu. Děkuji všem za info

Ahoj, neuvažuj ani chvilku a běž do toho. Já mám 406 Break 1998 - Holandské LPG AG System - Ztráta výkonu při provoz na LPG není žádná, auto jede stejně jako na benzín, spotřeba 9,5-10,5 l/100 LPG. A doporučuji AutoGAS Opava - profi přístup i práce. ;)

post-0-1410960857348_thumb.jpg

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak konečně jsem si vybral (a našetřil). Těch systému je hodně a v každém servisu doporučují to svoje. Je těžké něco vybrat, ale nakonec jsem se rozhodl pro Landi renzo IGS. Prý se nejvíce hodí pro 406 a patří mezi nejspolehlivější, tak snad to tak bude. Příští týden jede autíčko na přestavbu, už se těším.Rozhodně né na to, jak budu sázet tolik tisícovek na stůl :), ale na to, jak budu jezdit levněji a snad bez potíží.

Odesláno

Chcu se zeptat,když kukám na fotky toho kufru kde máte nadrž na lpg,jak se dostanete pro rezervu?myslím,že s nadrží se nedá pohnout nebo jak to je dík

Odesláno
Původně zaslal: pták

Chcu se zeptat,když kukám na fotky toho kufru kde máte nadrž na lpg,jak se dostanete pro rezervu?myslím,že s nadrží se nedá pohnout nebo jak to je dík

to zadni plato na podlaze kufru je rozdělené a zvedá se jen ta část, co není zakrytá bombou ;)

Odesláno

a podla coho zistim aky typ LPG mam?? som si doviezol z holandska je tam AG ako zistim typ kontolu mi robili len taku lebo po 12 rokoch prevadzky chceli odomna doklad o montazi plynu ze inak mi ho nemozu zapisat :bacha ale potom som zistil ze sme na slovensku a vsetko sa da len treba motivaciu :D

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak auto už papa plyn , je to super, plyn za 11.70kč :). Šlape jak hodinky (doufám, že to bude dlouho bez potíži), dokonce se ztišil motor, pokles výkonu minimální, ani to nestojí za řeč a spotřeba - to se uvidí, ale podle Vás počítám s těmi 10 litry.

Odesláno

řekl bych, že spotřeba se ti zvedne - ono dávat za palivo míň než polovinu ceny, to občas v člověku probudí duši závodníka a spotřebu tolik neřeší - aspoň u mě to tak funguje :-)

Odesláno

jj taky mam tu zkusenost, pri cene plynu kolem 10-11Kc moc nekoukam na to, jakou mam spotrebu :D ale nekdy se snazim jet na spotrebu, to se pak da jet v poho kolem 8,5-9l, nejmensi spotrebu jsem dokazal 6,7 ;)

[upravil dne 16/11/09 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

jj taky mam tu zkusenost, pri cene plynu kolem 10-11Kc moc nekoukam na to, jakou mam spotrebu :D ale nekdy se snazim jet na spotrebu, to se pak da jet v poho kolem 8,5-9l, nejmensi spotrebu jsem dokazal 6,7 ;)

[upravil dne 16/11/09 Ferry]

Tak to jsi teda frajer, s tou nejmenší spotřebou :super. Já jsem dokázal nejmíň jet za 7.1l a to bylo na benzín:fnuk

Odesláno

taky to bylo za temer idealnich podminek, bezvetrny letni den, navecer v nedeli, zadny provoz, stabilni rychlost 75kmh (i pres vesnice :D - proste za kazdou cenu se vyvarovat slapnuti na brzdu) trasa Pelhrimov-Praha po stare silnici

Odesláno

sak to je dobra spotreba ked si zoberieme ake je to auto tazke a aky je vykonny ten motor a pri dnesných cenach benzinu je to stale super vozba:super:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...