martin.holub Odesláno 27. červenec 2009 Odesláno 27. červenec 2009 Původně zaslal: kuboš Ahoj, jaké máte zkušenosti s LPG? Mám 1.8 66Kw 8V a uvažuji o přestavbě na LPG. Najezdím asi 3 000Km měsíčně a už mě to štve-cena benzínu. Mám trochu obavy, jestli nebudou s tím plynem potíže a jeslti se mi to vůbec vyplatí. Mám najeto skoro 115 000Km a je to r.v. 1998, celkem slušný stav. Na benzín mám spotřebu lehce pod 8 litrů a na LPG to bude žrát o trošku více, za kolik jezdíte vy? Ptal jsem se na cenu a řekli mi kolem 26 000Kč s nádrži místo rezervy. Většinou jezdím po dálnici, denně v provozu. Děkuji všem za info Ahoj, neuvažuj ani chvilku a běž do toho. Já mám 406 Break 1998 - Holandské LPG AG System - Ztráta výkonu při provoz na LPG není žádná, auto jede stejně jako na benzín, spotřeba 9,5-10,5 l/100 LPG. A doporučuji AutoGAS Opava - profi přístup i práce. Citovat
kuboš Odesláno 1. listopad 2009 Autor Odesláno 1. listopad 2009 Tak konečně jsem si vybral (a našetřil). Těch systému je hodně a v každém servisu doporučují to svoje. Je těžké něco vybrat, ale nakonec jsem se rozhodl pro Landi renzo IGS. Prý se nejvíce hodí pro 406 a patří mezi nejspolehlivější, tak snad to tak bude. Příští týden jede autíčko na přestavbu, už se těším.Rozhodně né na to, jak budu sázet tolik tisícovek na stůl , ale na to, jak budu jezdit levněji a snad bez potíží. Citovat
pták Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 Chcu se zeptat,když kukám na fotky toho kufru kde máte nadrž na lpg,jak se dostanete pro rezervu?myslím,že s nadrží se nedá pohnout nebo jak to je dík Citovat
martin.holub Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 Původně zaslal: pták Chcu se zeptat,když kukám na fotky toho kufru kde máte nadrž na lpg,jak se dostanete pro rezervu?myslím,že s nadrží se nedá pohnout nebo jak to je dík to zadni plato na podlaze kufru je rozdělené a zvedá se jen ta část, co není zakrytá bombou Citovat
Joseph1 Odesláno 3. listopad 2009 Odesláno 3. listopad 2009 a podla coho zistim aky typ LPG mam?? som si doviezol z holandska je tam AG ako zistim typ kontolu mi robili len taku lebo po 12 rokoch prevadzky chceli odomna doklad o montazi plynu ze inak mi ho nemozu zapisat ale potom som zistil ze sme na slovensku a vsetko sa da len treba motivaciu Citovat
kuboš Odesláno 16. listopad 2009 Autor Odesláno 16. listopad 2009 Tak auto už papa plyn , je to super, plyn za 11.70kč . Šlape jak hodinky (doufám, že to bude dlouho bez potíži), dokonce se ztišil motor, pokles výkonu minimální, ani to nestojí za řeč a spotřeba - to se uvidí, ale podle Vás počítám s těmi 10 litry. Citovat
urdemala Odesláno 16. listopad 2009 Odesláno 16. listopad 2009 řekl bych, že spotřeba se ti zvedne - ono dávat za palivo míň než polovinu ceny, to občas v člověku probudí duši závodníka a spotřebu tolik neřeší - aspoň u mě to tak funguje :-) Citovat
kuboš Odesláno 16. listopad 2009 Autor Odesláno 16. listopad 2009 To je pravda, možná mě to bude lákat, ale já se nedám Citovat
Ferry Odesláno 16. listopad 2009 Odesláno 16. listopad 2009 jj taky mam tu zkusenost, pri cene plynu kolem 10-11Kc moc nekoukam na to, jakou mam spotrebu ale nekdy se snazim jet na spotrebu, to se pak da jet v poho kolem 8,5-9l, nejmensi spotrebu jsem dokazal 6,7 [upravil dne 16/11/09 Ferry] Citovat
kuboš Odesláno 16. listopad 2009 Autor Odesláno 16. listopad 2009 Původně zaslal: Ferry jj taky mam tu zkusenost, pri cene plynu kolem 10-11Kc moc nekoukam na to, jakou mam spotrebu ale nekdy se snazim jet na spotrebu, to se pak da jet v poho kolem 8,5-9l, nejmensi spotrebu jsem dokazal 6,7 [upravil dne 16/11/09 Ferry] Tak to jsi teda frajer, s tou nejmenší spotřebou . Já jsem dokázal nejmíň jet za 7.1l a to bylo na benzín:fnuk Citovat
Ferry Odesláno 16. listopad 2009 Odesláno 16. listopad 2009 taky to bylo za temer idealnich podminek, bezvetrny letni den, navecer v nedeli, zadny provoz, stabilni rychlost 75kmh (i pres vesnice - proste za kazdou cenu se vyvarovat slapnuti na brzdu) trasa Pelhrimov-Praha po stare silnici Citovat
lubokpz Odesláno 16. listopad 2009 Odesláno 16. listopad 2009 :potlesk:potlesk ja som to nedostal pod 8,5 l asi si musím kúpiť ľahšie tenisky:fnuk:mrk:mrk Citovat
Péťa Odesláno 16. listopad 2009 Odesláno 16. listopad 2009 10 litrů na 100km - to je moje spotřeba Citovat
valig Odesláno 16. listopad 2009 Odesláno 16. listopad 2009 sak to je dobra spotreba ked si zoberieme ake je to auto tazke a aky je vykonny ten motor a pri dnesných cenach benzinu je to stale super vozba:super:super Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.