Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nedávo sem tu řešil jak je to s win 7, už mě přestal bavit, tak bych se ho chtěl zbavit..... ale jak???xp mám na C a win 7 na D takže logicky formát D ale mám na D taky určité věci o které bych nerad přišel, na C je přesunout nemohu kuli nedostatku místa a žádný externí hdd nemám...... de to nějak???? nebo si budu muset založit nějaký ftp???? to si my zrovna moc nechce někam uploadovat 45 giga

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Nabutuj s C a win z D vymaž.

to me taky napadlo, ale kdyz sem na xp, teda z C tak ten win proste nejde smazatm hodi to hlsku ze je to chraneno proti prepsani

Odesláno

Dave K: promin ale vypalovat 20 dvd se mi fakt nece

Another one: takze kdyz zase stahnu ten iso balík tak s nim by to mělo jít odinstalovat jo???

[upravil dne 12/7/09 wooody]

Odesláno

No smaž z D windowsácký složky, svoje data si tam nechej popř. nakopiruj do nějaký složky. Potom opraviš Boot tabulku nasledovně:

1. boot z CD

2. restart a načtení instalačního CD windows XP

3. vybrat možnost pro zotavení systému tedy zmáčknout R

4. vybrat systém -- tedy XPčka

5. zadat příkaz: fixmbr a potvrdit písmenem: a

enter

6.zadat příkaz : fixboot a potvrdit písmenem: a

enter

zadat : exit

enter

zrušit first boot CD z biosu na first boot HDD

potvrdit a restart a PC bude nabíhat do XPček bez výběrové tabulky s odpočtem

[upravil dne 12/7/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

Skúšal si to? To som pôvodne radil aj ja, ale som to nakoniec vymazal, aby ten FIXMBR neodpálil partície. Win7 používa iný typ MBR, ktorý WinXP nepozná.

Postup na tej stránke vlastne urobí to isté s tým, že sa použije generátor MBR z Win7, ktorý WinXP MBR pozná preto ho zrekonštuuje korektne.

[upravil dne 12.7.2009 AnotherOne]

Odesláno

Proč by je měl odpalit, po každym dualbootu XP s vistou či XP jsem to tak udělal a nikdy jsem neměl problem. Jen se změní nastavení Boot ini a obnoví se boot z XPček

Bude se upravovat MBR XPček, takže ten co maji WIN 7 by neměl nijak vadit

[upravil dne 12/7/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

MBR je len jeden. Buď je tam ten, ktorý tam dali XP alebo ten , ktorý dal Win7. Win7 používa novší typ MBR, takže ak necháš WinXP aby ho prepísali svojím, nemusia správne prevziať údaje o rozdelení disku. Pri dualboote WinXp to funguje lebo nahrádzaš rovnaký typ MBR. A ako si úspešne odskúšal s Vistou to funguje zrejme tiež (alebo si mal len šťastie so svojou konfiguráciou diskov), ale o Win7 neviem preto som to neradil.

[upravil dne 12.7.2009 AnotherOne]

Odesláno

Tak tohle bych teda vážně nedělal, třeba mu to chodit bude, ale jak. Nevím, kde vzal 20 DVD když je to jenom 10. Ale hlavně po takovýmhle \"prasení\" WXP a W7 bych celý MBR smáznul a znova rozdělil disk. S tímhle jsem si dost užil už v době W98 a stačilo mi to. Lepší je mít nultou stopu disku úplně čistou.

Odesláno

V prvním příspěvku: \"...si my zrovna moc nechce někam uploadovat 45 giga...\" tak jestli umím počítat. Je to normální věc, ale W ať už jakýkoliv po sobě vžycky něco nechaj a to jen spomaluje a brzdí.

Odesláno
Původně zaslal: wooody

Dave K: promin ale vypalovat 20 dvd se mi fakt nece

No když toho máš tolik tak to je těžký. Pro tyhle případy mám dělenej disk a pro win vyhrazenou sekci kterou (třeba pro tyhle případy) bezproblémově zformátuju a je klid.

Odesláno

ty dvd sem jenom tak plac, nepocital sem toa tech 45 taky nejni jistejch jeste sem nekoukal co vsechno je potreba schovat, takze radite radsi si nekde sehnat externí disk a naformatovat uplne vsechno jo??

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...