Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidi,

chci se zeptat na radu, nebo řešení problému s imobilizérem. hledal jsem ve fóru, ale na přibližně stený problém jsem nenarazil.

Jedná se o to - občas se mi stane , že když strčím klíč do zapalování a chci startovat pípne mi hláška Imobilizer fault, nebo tak něco (přesně jsem si to nezapamatoval) a rozsvítí se kontrolka s klíčkem na přístrojové desce.

Stačí vypnout a znovu zkusit otočit a podruhé je vše o.k.

Startuji samozřejmě až po zhasnutí kontrolek.

co to může být, co mám hledat, nebo na co se mám připravit???

Poradíte??

Poslední diagnostika tehnle problém nezaznamenala, žádná taková chybová hláška v historii nebyla.

Díky za rady, nápady.

Odesláno (upraveno)

Může to být buďto čtečka u spínačky jak píše honza406 nebo budeš mít třeba podobnej problém jako já (zde) anebo zkusit načíst znovu imo přes diagnostiku (pokud máš kartu s kódem bude to lacinější).

P.S. novej kroužek ke spínačce mám doma. Kdyby jsi jel do Šebetova tak by se to dalo odzkoušet, ale pokud se to objevuje nahodile tak to budeš mít podobnou pakárnu jako já. akorát u mne diagnostika vyhodila chybu na komunikaci mezi BSI a ŘJ.

[upravil dne 10/7/09 Dave_k]

Upraveno uživatelem Dave_k
  • O 11 měsíců později...
Odesláno

Dnes jsem 2krát přišel k autu chci nastartovat a na palubce se objeví oranžová kontrolka klíč imobilizéru a nejde nastartovat,klíč vytáhnu a strčím znova klíč zmizí a auto jde normálně nastartovat.je to normální nebo něco odchází??abych někde nezůstal viset.může být závada v klíči?díky

Odesláno

Mě se to taky stává, cca jednou za 40 otočení klíčkem, myslel jsem že to bude baterkou v klíčku, tak jsem ji vyměnil a nic.

Ale zatím to neřeším, uvidíme časem:aut

[upravil dne 21/6/10 Šalda]

Odesláno
Původně zaslal: Šalda

Mě se to taky stává, cca jednou za 40 otočení klíčkem, myslel jsem že to bude baterkou v klíčku, tak jsem ji vyměnil a nic.

Ale zatím to neřeším, uvidíme časem:aut

[upravil dne 21/6/10 Šalda]

jak dlouho ti to dělá?to se nebojíš ,že jednou nenastartuješ?:myslim

Odesláno

Dělá mě to cca 3 měsíce, zatím mám jiný věci na opravu na autě, tohle zatím počká:aut

Napřed rozvody a nový zadní brzdy a potom přijde na řadu tohle, pochopitelně pokud by se mě to začalo stávat nějak pravidelněji tak to začnu řešit hned, ale když to udělá jednou za cca 10 dní tak si myslím že to zatím není tak důležitý, a taky zatím nevím co s tím:aut

Odesláno

Baterka v klíči nemá na imobilizér vliv.

Tam těch příčin může být několik (snímač na spínačce, špatnej spoj na komunikaci, rozhozená BSI nebo ŘJ).

Může to být i něco jako jsem měl já viz. příspěvek a odkaz výše. U mě ta závada gradovala cca 3-4 měsíce až jsem nenastartoval vůbec.

Odesláno

Nemám zkušenost z P406, ale VW, imobilizér byla taková cívka umístěná v plastu okolo skříňky zapalování. Po čase se uvolnila a posunula o cca 1 cm mino, začalo to být nespolehlivé- Stačilo to srovna a je to OK. Jinak baterie v klíčku na to opravdu neá vliv. Ten chip se \"napájí\" indukcí té cívky okolo. V něktrým klíčku se taky může uvolnit a zapadnout jinam a pak záleží kam se naklepe a podle toho buď funguje nebo ne. Takže bych to zkusil prohlídnout.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...