martin.holub Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 ahoj, mám dotaz - Když jedu se staženýma okýnkama třeba kolem baráku, jde slyšet od výfuku takové tiché cvrlikání podle otáček motoru. Tipoval jsem to na výfuk a byl jsem v servisu výfuků v Dolní Polomi, kde tomu podle mně ti chlapi asi rozumí. Při prohlídce pod autem jsme přišli na to, že mi kousek té příruby chybí (a zrovna kousek kolem jednoho ze dvou přítlačných šroubů), takže ten šroub s pružinou není úplně kolmo a příruba taky nedoléhá k morotu asi jak by měla, takže to při jízdě asi trošku profoukává, a od toho to cvrlikání. Mrkli do katalogu a sdělili mi, že nový první díl výfuku je za 9.500,- !!!! a že prý ale můžu dál jezdit s tím stavem, jak to je, že mi nic nehrozí. Co si o tom myslíte ??? Mimochodem, nejlevnější první díl s katalysátorem jsem na netu našel i za 5700,- ( http://www.autodily-dnd.cz/peugeot/406-break/katalyzator-bosal-d212444/ ). Myslíte, že by nešla někde sehnat jen ta příruba a navařit na trubku?? Ta je ještě skoro jako nová..... Předem díky M. H. Citovat
Dave_k Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 A co takhle sehnat třeba ten díl s vysypaným katem a tu přírubu jen převařit? Jinak se mi doma válí jeden starší (funkční) kat z 1,8 16V, ale Ostrava je trochu z ruky. Citovat
martin.holub Odesláno 9. červenec 2009 Autor Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: Dave_k A co takhle sehnat třeba ten díl s vysypaným katem a tu přírubu jen převařit? Jinak se mi doma válí jeden starší (funkční) kat z 1,8 16V, ale Ostrava je trochu z ruky. JOJO, to mně tasly napadlo, sehnat z vrakáče ten první díl se špatným katem ale s dobrou přírubou, odbrousit ji a přivařit na ten můj první díl. Otázka je, kolik za to můžou na vrakáči chtít. Jinak zkusím to nějak vyfotit a hodit sem fotku....... Citovat
martin.holub Odesláno 9. červenec 2009 Autor Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: ajven daj sem foto, to bude lepsie. Tal jsem to dnes vyfotil, vypadá to hrúzostrašně ...... ale zatím to jen sem tam \"cvrliká\" tak nevím, jestli to řešit nebo ne ... Citovat
martin.holub Odesláno 9. červenec 2009 Autor Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: Dave_k A co takhle sehnat třeba ten díl s vysypaným katem a tu přírubu jen převařit? Jinak se mi doma válí jeden starší (funkční) kat z 1,8 16V, ale Ostrava je trochu z ruky. Mimochodem, tobě se doma válí celý ten první díl i s katem ?? A příruba je v pořádku ?? tak mně napadlo, kdybys tu přírubu odřezal a poslal poštou za částku, na které bychom se určitě domluvili ke spokojenosti obou stran :-) Co ty na to ?? Citovat
Dave_k Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: martin.holub Původně zaslal: Dave_k A co takhle sehnat třeba ten díl s vysypaným katem a tu přírubu jen převařit? Jinak se mi doma válí jeden starší (funkční) kat z 1,8 16V, ale Ostrava je trochu z ruky. Mimochodem, tobě se doma válí celý ten první díl i s katem ?? A příruba je v pořádku ?? tak mně napadlo, kdybys tu přírubu odřezal a poslal poštou za částku, na které bychom se určitě domluvili ke spokojenosti obou stran :-) Co ty na to ?? No moc se mi to řezat nechce páč celej ten kat je OK a má trochu vyšší cenu jako celek než když mu uříznu tu přírubu. Aktivně jsem jej vyměnil za jinej, protože jsem si myslel podle zvuku že je KO, ale po výměně jsem našel pravou příčinu toho zvuku a tak jsem se alespoň utěšoval jen tím, že mám alespoň novej kat. Jinak příruba bude určitě dobrá. Ještě to promyslím a dám vědět. Citovat
Guest servisman Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 měl jsem doma ale skončilo to v kontejneru ,ani mne nenapadlo že by to někdo potřeboval,bylo to OK jen katík byl v pr.... no škoda:( Citovat
Guest servisman Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 nevím ale je tam pletenec jako těsnění nezkoušel jsi jej vyměnit??Já jej měnil jak u 405 R Laguny a u první 406 a byl načatý a profukoval. to je on a dá se koupit [upravil dne 9/7/09 honza406] Citovat
kobr Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: honza406 nevím ale je tam pletenec jako těsnění nezkoušel jsi jej vyměnit??Já jej měnil jak u 405 R Laguny a u první 406 a byl načatý a profukoval. to je on a dá se koupit [upravil dne 9/7/09 honza406] Ano, v prvé řadě vyměň těsnění. A ta cena katalyzátoru je za to, že montáž je zdarma:D Pokud chceš měnit katalyzátor, kup si jej za těch 4500 a vyměň sám! To není myšleno ironicky. Citovat
martin.holub Odesláno 9. červenec 2009 Autor Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: honza406 nevím ale je tam pletenec jako těsnění nezkoušel jsi jej vyměnit??Já jej měnil jak u 405 R Laguny a u první 406 a byl načatý a profukoval. to je on a dá se koupit [upravil dne 9/7/09 honza406] jojo, to určitě zkusím vyměnit to těsnění, taky mně to napadlo.... Citovat
ozzy56 Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 na povolení matek si vem autogen--a možná i nové šrouby... Citovat
martin.holub Odesláno 9. červenec 2009 Autor Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: ozzy1956 na povolení matek si vem autogen--a možná i nové šrouby... no bude to zajímavé, jestli se mi podaří je povolit, vypadají řádně zarezlé. Ale třeba WD-čko zabere, k tomu autogenu bych se nerad uchyloval. A ty šrouby jdou nějak vyměnit ?? Myslel jsem, že jsou nějak napevno na motoru ...............? Citovat
pastorek Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Nie sú napevno. Zbadáš to keď dáš dole ten krycí plech. Keby si chcel originál tak sa dajú kúpiť i s tými pružinami. Tie tvoje vyzerajú byť vyžíhané. Tú prírubu by som na tvojom mieste zháňal na vrakovisku. Pokiaľ viem tak sú iba dva priemery podľa motorov TU a XU. Tým pádom máš šancu nájť na vrakovisku i prírubu iba s rúrou a určite bude lacnejšia ako celý katalyzátor. Odomňa chceli za celý kat 2000. Citovat
Guest servisman Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 dá se koupit ten kroužek i s těmi podložkama i pružinama jako sada,já ji kupoval a byly tam sai 3 druhy délky šroubů jinak mne to povolit nešlo to se mi dříve podařilo ty šrouby zrezlé ukroutit.Dost blbá práce,protože ležíš na motoru kdysy se o tom psalo je tam i foto te sady [upravil dne 10/7/09 honza406] Citovat
martin.holub Odesláno 10. červenec 2009 Autor Odesláno 10. červenec 2009 Původně zaslal: honza406 dá se koupit ten kroužek i s těmi podložkama i pružinama jako sada,já ji kupoval a byly tam sai 3 druhy délky šroubů jinak mne to povolit nešlo to se mi dříve podařilo ty šrouby zrezlé ukroutit.Dost blbá práce,protože ležíš na motoru kdysy se o tom psalo je tam i foto te sady [upravil dne 10/7/09 honza406] super...díky moc, tady je to dost dobře popsané... Citovat
Burisek Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 já když kupoval novej katík tak tam bylo vše včetně nových šroubů,každopádně přístup na hovno...... [upravil dne 11/7/09 Burisek] Citovat
Burisek Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 a příslušenství k novému [upravil dne 11/7/09 Burisek] Citovat
martin.holub Odesláno 11. červenec 2009 Autor Odesláno 11. červenec 2009 Původně zaslal: Burisek a příslušenství k novému [upravil dne 11/7/09 Burisek] kolik si dal za celý balíček příslušenství ??? Citovat
kobr Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 A při montáži nezapomenout namazat závity šroubů jakýmkoliv mazacím tukem. Je to zkušenost! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.