Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, jsem ten nestastnik, co se mu zastavilo auto v chorvatsku a nemuzu ani nastartovat. Byl jsem na zakladni diagnostice a tam mi sdelili, ze nesedi casovani motoru. Rekl jsem jim o tom spatnem spojk. lozisku a tohle se jim nezda a nedavaji to do souvisosti. Bohuzel nemaji cas se mi venovat a ani v Rijece mi to tento tyden neudelaji. Pokud je preskoceny remen jediny problem, tak to jsem schopen zkontrolovat sam ale potrebuju od vas - od fora SCHEMA NASTAVENI ROZVODU pro muj motor. Staci mi obrazek, kde je videt natoceni kol a znacky na remenu. Na forum se dostanu ale bohuzel na internetu nejsem schopen tohle najit. Kdo bude tak laskav a vlepi obrazek s rozvodem do tohoto vlakna? Diky vsem. Muj motor je 1997 ccm benzin, vykon 135 HP, rok 1999, prelomovy rok (novy model)

Odesláno

Ahoj, tak auto jsem jiz zprovoznil. Protoze tu mam svuj laptop, tak jsem stahnul a zprovoznil autodata, kde je ono schema rozvodu pekne nakresleno. Rozdelal jsem tedy auto prekontroloval casovani a vse v poradku. Sel jsem tedy dal a dival se po cidlech hlavne okolo setrvacniku a vytahnul jsem cidlo snimace ootacek, ktere melo naseknuty konec a prerusene vinuti. Pres internet jsem nasel, ze stejne cidlo pouziva i citroen a fiat. Kontaktoval jsem nekolik autorizovanych servisu v Rijece ale bohuzel nikdo nemel cidlo na sklade. Nasel jsem az v Zagrebu a do druheho dne jsem ho mel v ruce. Po namontovani se motor bez problemu rozbehl. Doufam ze spojka vydrzi zpatecni cestu az domu a nezustanu nekde zase viset.

Odesláno

Tak jsem stastne dojel domu z dovolene za nepredstavitelneho usi drasajiciho zvuku spojkoveho loziska a chystam se na opravu. Vetsina lidi okolo mi radi at spustim motor z jedne strany kousek niz, sundam napravnici, odpojim poloosy, vytahnu prevodovku a spodem vse vymenim. Ja bych zase radsi sundal kapotu a pres kocku vytahl motor is prevodovkou ven z auta a v klidu na stole vse vymenil a poradne prekontroloval. Jaka je Vase zkusenost a jak je lepsi spojku vymenit? Rad si delam opravy na aute sam, servisu moc neverim a na original peugeot servis nemam.

Odesláno

u 2.0 benzinu by ta napravnice ani dolu nemusela, bude stacit jen vyndat poloosy, uvolnit spodni silentblok motoru, demontovat zaveseni prevodovky, popustit motor trochu niz, spodem vyndat ven prevodovku, namontovat spojkovou sadu a zase vse zpatky, vytahovat kvuli tomu celej motor ven je podle mne zbytecna prace navic

Odesláno

Tak potvrzuji postup co zaslal Ferry. Podeprel jsem motor za vanu, odsrouboval silentblok nad prevodovkou, motor spustil niz a vytahl prevodovku spodem. Na spodni silentblok motoru jsem sahat nemusel. Bohuzel jsem nesehnal orech velikosti 36 na poloosy, tak jsem sundal brzdic a vytahl ven celou levou tehlici. Aspon je tam vic mista na manipulaci.

Lamela a setrvacnik vypadaji normalne, pritlacak ma temer probrousenou talirovou pruzinu a lozisko se vyparilo, zustaly pouze obvodove plechy. Stred loziska se zadrel na voditku (388 Kc v peugeotu).

post-0-14109608335081_thumb.jpg

Odesláno

Nene, zadna oprena noha na pedalu. Pri ceste domu jsem se maximalne snazil spojku setrit, 3ku a 4ku jsem se naucil radit bez spojky a na dalnici jsem mel porad 5ku. Lozisko je uplne bez kulicek a plechy z loziska porad drely o talirovou pruzinu.

Odesláno

Tak uz mam prevodovku zpatky nasazenou a dnes vecer nastrojim zbytek a zkusim to projet.

Z puvodni spojky je pouzitelna jen lamela - odhaduji, ze je v polovine zivotnosti.

Pokud by mel nekdo o ni zajem, necht se ozve a zdarma (za postovne) mu ji prenecham. Mohla by treba poslouzit nekomu kdo napr. prodava auto a nechce investovat do nove. Vyrobce je Valeo, kdo ma zajem, mohu poslat fotky.

Odesláno

Neco podobnyho jsem mel na 106 pred dvema mesicema, klec loziska byla popraskana a kdyz jsem ho vyndal ven, tak se rozpadlo, pritlacna pruzina byla taky skoro probrousena, holt auto z nemeckyho velkomesta :)

Tak gratulace k vymene, budes urcite prijemne prekvapen, jak ted pujde spojka lehce, pokud jsi ocistil a namazal tu mrkev na prevodovce a promaznul i lanko.

Mozna kdyz uz je venku, preventivne bych vymenil gufera na vystupech z diferencialu a prohlidl manzety na poloosach ;)

• O 2 roky později...
Odesláno

ahojte akurat som rozobral moju spojku mam vybrate komplet zotrvacnik atd ale dam foto pritlacaku je osuchane od loziska ci mi treba kupit nove alebo mozem vratit naspet toto???

a ked mam zotrvacnik v ruke je mozne zistit ci je ok??

post-26095-14109623966978_thumb.jpg

Odesláno

hmm cize toto uz nema cenu podla teba davat ze? co by sa dialo keby som to tam dal, len pre info aby som vedel, a viem zistit ci aj zotrvacnik je ok? pripadne dam aj foto,ale tam nieje velmi co vidiet diki za odpoved

Odesláno

Nevim na cem to mas ale pokud neni setrvak dvouhmota tak urcite ho mas dobry.

Kdyz tam hodis zpet tenhla prasecky pritlacak tak mel by jsi tvrdy spojkovy pedal a za chvili by ti proletelo lozisko skrz a pedal by jsi mel na podlaze.

Kup si normalne celou sadu novou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...