Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307 - cvengot v motory - za studena

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim pani,

rad by som sa vas spytal ci sa vam neozyva s motora cvengavy zvuk ked zanstartujete za studena. Ono mi to pripomina cvengot retiazky. Je to pocut iba ked sa pohynam t.z. motor sa dostane do zaberu pri pustani spojky. Ked sa motor zohreje tak ide vsetko ako ma. Mozno je tam len nieco povolene,... Zatial mi to az tak nevadi, ale keby sa stym nieco dalo robit tak by to bolo fain :mrk

Přesunuto do servisu, uvidí to víc očí a pak to tam patří. RH

[upravil dne 7/7/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

chvapi, nedalo mi to a pozrel som to. Nastartoval som a pocuval od kadial to ide. Ked som vypol motor skontroloval som rukou ci nie je nieco povolene (klinovy remen). A nasiel som povolene koliesko - pliesok (neviem ako sa to vola) na (asi) vodnej pumpe. Urobil som aj zopar zaberov,....Zajtra to skusim nejako dotiahnut. Dufam ze mi to pojde.

post-0-14109608079765_thumb.jpg

Odesláno

to vodna pumpa nebude(pokial ja viem tak pumpa je pod krytom na rozvody)..a napinacia kladka je viac na lavo od toho co mas naznacene na prvom obrazku...ta kladka sa da rozhybat rukou...aj mne to tam piska po nastartovani asi 30s ale potom sa remen dosponuje a vsetko je OK

ale mozem sa mylit ja mam rv 2001 2.0HDI 66kw

[upravil dne 7/7/09 shark734]

Odesláno

ten pliesok co je oznaceny na druhom obrazku ma volu cca 2 mm. da sa snim pohybovat do vsetkych stran. Podla mna by mal byt na pevno. Ak sa mi to bude dat tak to skusim dotiahnut a uvidime ci to bude cvengat dalej.

Odesláno

Tak, tak. Jenom z vlastní zkušenosti doplním že mezi spojkou a řemenicí by měla být vůle asi 0,5mm a kotoučkem spojky má jít otáčet. Nesmí se ale hýbat ze strany na stranu. Pokud tomu tak je, tak se spojka skutečně musí dotáhnout nebo podložkama vymezit vůle spojky a to s největší opatrností, protože příčinou povolení může být stržený závit na hřídeli kompresoru.

Doporučuju nechat odborníkům, protože spojka se stejně musí zablokovat přípravkem. V každé dílně kde dělají klimatizaci ti to udělají na počkání (pokud teda není stržený závit).

Odesláno

Tak jedině sundat ten talířek ze spojky kompresoru. Jde to i na autě, zespod. Musíš shodit řemen, a nejprv bych se snažil tu matici co je uprostřed vyšroubovat. Pokud je volna tak snad pujde i bez připravku. Když ji vyšroubuješ, tak se nechá stáhnout ten přítlačný talířek. Pozor na vymezovací podložky. Pak už tam bude dost místa na kontrolu závitu.

Tady se da stahnou servisní manuál na kompresory SANDEN -- http://www.sanden.com/index.php?id=MTExOTk3OTEwNw6

Odesláno

chvapi, vcera som bol u jedneho mechanika koli aditivu a povedal som mu nech sa mi pozrie aj na tuto spojku. Skusal to povolit, ale neslo mu to. Nechal to tak lebo vraj je to robota na dlhsie. Takze budem tam musiet ist este raz. Lenze az cca o mesiac. Chcel by som sa na to pozriet sam. Lebo nechcem aby sa to pokaslalo este viac nez to je (zavit).

Chcem sa vas spytat. Ako povolim tu maticu ? Mam to niecim nastriekat aby to povolilo ?

• O 4 roky později...
Odesláno

Ahojky chlapi jsem poradnej vul,mám problem se spojkou kompresoru.Tato spojka mi zacla

Hrozně vrzat,to jsem jeste nevedel ze to je spojka,myslel jsem ze to je jen nějaké pridrene ložisko na remenici a tak jsem to prostrikl olejem wd,vrzani přestalo ale jen na chvilku.Po brouzdání zde na fóru jsem zjistil ze to je ta spojka,klima ted nesepne,před týdnem jeste sla a tak se ptám zda to muže byt tim mazáním :(wd,zda pomůže odmastit,stejně bude vrzat dal a co stim dal.Di všem za odpověď.Mila

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...