MotoMoto Odesláno 27. červenec 2010 Odesláno 27. červenec 2010 Mě by to odklopení až po startu vyhovovalo když chodím sem tam do auta a zpět. Letos jsem ho měl na táboře hned za stany a děvčata co tam spala stále nadávala když to svaklo a bzučelo jak se odklápěly a nemohla spát. Tak mě to napadlo že by to bylo užitečné. Kdyby někdo na něco přišel, přivítám radu. Citovat
filas1 Odesláno 27. červenec 2010 Odesláno 27. červenec 2010 Takže máme nový software v BSI, který odklápí zrcátka po odemčení auta a neumožňuje stažení oken ovladačem, viz.: http://www.eurovan2.com/forum/tips-tricks/3892-do-i-have-new-old-bsi-software.html Byla to změna kvůli nějakým stížnostem majitelů, tak nějak jsem to pochopil.... Citovat
filas1 Odesláno 27. červenec 2010 Odesláno 27. červenec 2010 Takže máme nový software v BSI, který odklápí zrcátka po odemčení auta a neumožňuje stažení oken ovladačem, viz.: http://www.eurovan2.com/forum/tips-tricks/3892-do-i-have-new-old-bsi-software.html Byla to změna kvůli nějakým stížnostem majitelů, tak nějak jsem to pochopil.... Citovat
MotoMoto Odesláno 27. červenec 2010 Odesláno 27. červenec 2010 Věčná škoda některých novinek. Citovat
Igor Odesláno 27. červenec 2010 Odesláno 27. červenec 2010 To je zvláštní, já mám výrobu v červenci nebo srpnu 2004, takže bych měl mít starý software, ale mám nějaký mix, podle popisu mi fungují body 1 a 2 jako u starého softu, ale v bodě 3 mi nejdou okna dálkou otevřít vůbec (žádná aktivace nefachčí), takže bych měl mít nový soft. Kdo ví, možná \"co kus, to originál\" ---------------------- In late 2004, there was a change in the software of the BSI (Boîtier de Servitude Intelligent). That caused several effects. To figure out, whether you have the old or new SW, check out the following features: 1. Automatic side mirrors fold-out after starting engine: old BSI after unlock: new BSI 2. Automatic closing of windows after a short press of the remote\'s lock button (just locks the car): old BSI after a long press (~3 sec) of the remote\'s lock button: new BSI 3. Automatic airing (opening of all windows using the remote) after two short presses of the remote\'s unlock button: old BSI doesn\'t work at all: new BSI [upravil dne 27/7/10 Igor] Citovat
EZOP12 Odesláno 7. srpen 2010 Odesláno 7. srpen 2010 Původně zaslal: mablees To mě ani nestrašte s motorkama Tak jinak já hotovo okýnka na místě - ještě zítra elektrika uff Nakonec jsme jen vyřezávali (já teda néé ) díry a vsadili do otvorů okna - práce na 1 den (klidným tempem) Pro ty kterým tam zatýká - foto hadiček zašlu na email - prostě já je tam mám , jsou od všech tří oken a jsou svedeny do sloupku . . [upravil dne 14/5/10 mablees] Opět po roce stále ten samej problém,zatéká šíbrem,pokud máš i jiné fota, můžeš mi je poslat na mail jirizoubek@centrum.cz,předchozí rok stačilo pořádně namazat gumy,ach jó dik za odpověd Citovat
Sasula Odesláno 8. květen 2011 Odesláno 8. květen 2011 Taky mi to zase zacalo ve velkym zatejkat... nekdo tu psal ze zkusi vymenit tesneni... otazka - pomohlo? zitra to budu osetrovat nejaky sajrajtem, snad to pomuze... dneska po vyjezdu z mycky jsem s jistotou sobe vlastni mel pri ruce pul litrovej kelimek z mekace, a nestacil... takze to uz neni par kapek... ale normalni vyplach interieru... Citovat
jarmyl Odesláno 9. květen 2011 Odesláno 9. květen 2011 zdar, před časem jsem našel na eurovanu tento návod: akrorát je english . Ale v podstatě jde o utěsnění kolem těch rámů. Some members faced water leaking into the car after a heavy rainfalls. It does not leak during a carwash. The problem appeared to be the seal where the outer frame sits on the roof.One cheap and effective solution is as follows:Get an aerosol can of \"hammerite waxol rustproofing\". It is best done on a hot day when the metal in the frame and roof has expanded, and make sure the aerosol has been out in the sun and the contents are warm and liquid.Mask of using masking tape around the frame, leaving about a 2 mm gap. Then spray the aerosol along the edge of the frame, where the 2 mm gap is. The oil will seep under the frame and harden into a permanent waxy seal, which is flexible. After it sets, remove the tape. Any surplus waxol can be easily removed with a credit card if necessary.The waxol cannot be seen unless u look really closely, and then just appears as a thin line, about 1 mm thick.It takes about an hour and costs about 10 euro Mě to trochu kapalo, servisák sundaval celej tapec a něco dělal s těma gumičkama . Možná nezbyde nakonec než to sundat a podívat se kde to přesně teče. Citovat
Sasula Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 tak jsem to zkousel taky nastrikat... a nepomohlo... spis se jen zmirnila intenzita Citovat
raa Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Ma stresni okna jsou od firmy Inalfa a pokusy s lepici paskou jsem zjistil, ze mne tece prvni okno mezi ramem a strechou. Pry je to tim, ze tam je z vyroby jen jakysi tesnici \"provaz\", ktery se nekdy vymacka a moc netesni. resenim je ram povolit a klasicky pritmelit. Mne se mezitim okno navic zacalo jeste spatne zavirat a pri pokusech o opravu a prohazovani motorku a ridici jednotky se navic ulomil kus plastu na drzacich skla, takze to ted resim opravu komplexne a pristi tyden jdu do servisu. Ne do Peugeota, tam chteji za motorek 3.500, za ridici jednotku 7.800 a za ram okna s posuvem sympatickych 38.000 korun... Nasel jsem primo dovozce, se kterym je dobra domluva a vede nahradni dily za par stovek, tak dam potom vedet. Citovat
Tango C8 Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 Mě by to odklopení až po startu vyhovovalo když chodím sem tam do auta a zpět. Letos jsem ho měl na táboře hned za stany a děvčata co tam spala stále nadávala když to svaklo a bzučelo jak se odklápěly a nemohla spát. Tak mě to napadlo že by to bylo užitečné. Kdyby někdo na něco přišel, přivítám radu. Hele, vyzkoušej před zamčením auta sklopit zrcátka tlačítkem na dveřích. Pak po odemčení vozu se neodklopí , skoušel jsem to. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 Má pravdu, mně se odklápěj zrcátka až po zasunutí a otočení klíčku, ale když je sklopím ručně před opuštěním auta tak se neodklopí ani po nastartování a musím je odklopit ručně. Je to myslím logické, protože ručně se sklápí třeba při zajetí do úzkého prostoru a pak by byla hloupost aby se odklápěla sama. Jinak to automatické odklápění až po zasunutí a otočení klíčku jde snad nastavit přes diagnostiku, ne? Reakce na to co píše Jarmyl níže: Zkusím zjistit jestli to jde upravit přes diagnostiku, nebo jesltzi to je daný verzí software BSI. [upravil dne 9/6/11 10:41 Bigbadjohn] Citovat
Tango C8 Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 Má pravdu, mně se odklápěj zrcátka až po zasunutí a otočení klíčku, ale když je sklopím ručně před opuštěním auta tak se neodklopí ani po nastartování a musím je odklopit ručně. Je to myslím logické, protože ručně se sklápí třeba při zajetí do úzkého prostoru a pak by byla hloupost aby se odklápěla sama. Jinak to automatické odklápění až po zasunutí a otočení klíčku jde snad nastavit přes diagnostiku, ne? Hm, ja mám po odemčení že se odklopí. Nevím jestli to de nastavit přes dia jak a kdy se mají odklopit. Může to někdo prověřit? Citovat
jarmyl Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 Myslím že je to dané tou verzí SW v BSI a že to nejde jen tak vybírat. Jde to akorát deaktivovat ( a to stačí podržet to tlačítko ). Někde jsem to tu četl - pokud podržíš k sobě cca několik vteřin, zrcátka se sklopí a pak se sklápí jen ručně. Dalším podržením se to aktivuje. Takhle to funguje u té novější BSI - tj. odklápění při odemčení. Doufám že nekecám - odpoledne vyzkouším Citovat
raa Odesláno 24. červenec 2011 Odesláno 24. červenec 2011 Ahoj, tak problém vyřešen. Nakonec jsem měnil motor za cca 1.800 kvůli špatnému zavírání (prý dost atypická závada, většinou je to řídídcí jednotka) a horní rám okna za cca 7.200. Tím se vyřešilo jak zavírání, tak zatékání. Pokud byste někdo řešil podobný problém, tak pro vás budou užitečné informace: - střešní okno je prý jakýsi mezityp (aspoň v mém autě), ani prvovýroba ani okno Inalfa pro dodatečnou montáž - horní rám jako náhradní díl Inalfa pasuje na spodní rám, který je speciálně upraven pro 807 - horní rám prý existuje ve dvou provedeních, s nýtovanými a šroubovanými posuny skla (já měl nýtovaný, proto jsem musel měnit celý rám i s poškozeným posuvem skla) - pokud byste potřebovali řídící jednotku, budete ji muset koupit u Peugeota, protože náhradní díl Inalfa má jiný konektor - motor je záměný z anáhradní díl Inalfa Doporučuji firmu Autocolor z Liberce, ochotně mně pomohli, poradili a objednali, co bylo potřeba. Citovat
Sasula Odesláno 25. červenec 2011 Odesláno 25. červenec 2011 pokud by nekomu behem zavirani oken se vraceli dozadu, tak toto jsme vyresili se clenem HonzaZ - staci vyndat motor rozdelat tu jeho prevodovku... a ten mazaci tuk trochu rozetrit a nastavit doraz- potom uz to funguje tak jak ma... investice 0Kč Citovat
Návštěvník Odesláno 13. prosinec 2016 Odesláno 13. prosinec 2016 Ahoj všem. Jsem trošku rozladěn z toho, že se zde řeší dvě rozdílné věci. Šíbr a zrcátka. Prosím vás, jak to tedy je s těmi střešními okny. Jsem majitelem s třemi okny a občas mi tam zateče. Vyzkouším postavit se čumákem do svahu, ale to je podle mě dočasné řešení. Teď na podzim je to dosti aktuální. Četl jsem diskuzi a utěsnění okna z vnější strany. To vyzkoušíme až v létě. Existují tedy ty proklaté hadičky na ODTOKU? Když se rozjedu, tak slyším jak teče voda. Většinou mám vodu v kufru a tapecírunk na stropě je už pěkně flekatý. Voda bývá i občas v ovládání bočních dveří. Občas kápne i na děti vzadu. Má někdo foto těch hadiček a nebo plánek na sundání tapecírunku?? Kde jsou odtoky v oknech, jestli nejsou ucpané?? Díky za jakékoliv info. Citovat
Cyrďák Odesláno 19. prosinec 2016 Odesláno 19. prosinec 2016 .Doporučuji natírat silikonovým olejem těsnící gumu pro změkčení,ona stářím s tvrdne a pak už moc netěsní. Citovat
Dsdesign Odesláno 18. srpen 2020 Odesláno 18. srpen 2020 V 11. 5. 2010 at 23:49, mablees napsal: Tak už se mě blíží výměna střechy Pokud Vám tam zatejká tak tam jsou blbě ty odváděcí hadičky (přiskřípnutý atd. . . .) jestli je tam nemáte tak je to divný . . .jsou tam od všech 3 oken (spojený pak dohromady na odtok zkrz sloupek dolů vepředu vpravo a vzadu vlevo ) . . .foto dodám . . ps: dálkovým ovládáním když zamknu auto - zavřou se okýnka a šíbry se Vám taky zavírají společně s okýnky ? Zdravím je někde foto těch hadiček děkuji Citovat
Dsdesign Odesláno 18. srpen 2020 Odesláno 18. srpen 2020 Zdravím má někdo foto hadiček sibru 807 děkuji Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.