straki007 Odesláno 21. srpen 2010 Odesláno 21. srpen 2010 Původně zaslal: qmysak chipoval někdo 406 2,2 hdi??? Zitra C5.Poslu ti kontakt pak.... Citovat
Osvi Odesláno 22. srpen 2010 Odesláno 22. srpen 2010 Původně zaslal: Supetr osvi + tomsre: Ahoj, chci se zeptat, jak jste dlouhodobe spokojeny s upravou u camp performance? Ja k nim jedu v patek rano, tak se jen modlim, aby bylo vsechno OK. Nevite, jaky vsechny parametry upravujou, kdyz stahnout SW z auta? Udelaj to hned napoprve nebo to ladi, vickrat meri apod? Diky za info, preci jen jsem porad trochu nervozni.. Píši svoje postřehy, zejména pro ty, kteří uvažují o chipování, ale chybí jim dlouhodobější zkušenosti, někoho, kdo chipoval. Při chipování jsem měl na tachometru 202 000 km nyní mám 215 000 km, takže ujeto s chipem 13 000 km. Během provozu s chipem se nevyskytly vůbec žádné problémy. Při kontrolách oleje není žádný úbytek, takže bez problémů. Olej měním po 15 000 km, dávám 5W40 a mezi intervaly výměny nedolévám vůbec nic. Zkoušel jsem ze zvědavosti odpojit spodní hadici vedoucí k intercooleru a díky bohu žádný olej - ani kapička.... Hlavní výhoda chiptuningu, kterou pociťuji je posunutí kroutícího momentu do nižších otáček, takže již od 1500 ot/min začíná auto táhnout v cca 1700 ot/min je již záběr hodně slušný. Další věc, kterou pociťuji je snížení spotřeby o cca 0,3 - 0,5 litru/ 100 km. Je cítit, že zátah je mohutnější, než před chipem a i zrychlování ve vyšších rychlostech jde snáze, před chipem to tam lezlo velice vlažně. Kdybych se teďko měl rozhodovat, zda nechám auto přechipovat, tak jednoznačně bych byl pro a šel do toho znovu. Ještě pro ty, kteří nečetli moje starší příspěvky: - chiptuning prováděli kluci z Camp Performance - naměřené hodnoty před chipem byly cca stejné jako deklarované výrobcem - 80kW a 250 Nm - po chipu bylo na brzdě změřeno 92,7 kW a 294 Nm Graf z měření zde: Pro martin155: Asi si měl na mysly můj graf, kde je uvedeno navýšení výkonu o 6,6%, ale to je dle metodiky ISO a zřejmě se počítá z celého průběhu grafu ane z maximálních hodnot. Pokud vezmu z maximálních tak výkon šel nahoru o cca 16% a krouťák o cca 17,5 % #Osvi PS: Kdyby náhodou někdo věděl o displeji typ C ( s navigací ) model MUX ( placaté páčky ), tak ho beru, klidně i bez ovladače a klidně i s vadnými sektory ( pokusím se o opravu ) Citovat
Stifler Odesláno 22. srpen 2010 Odesláno 22. srpen 2010 Původně zaslal: tomsre No to mi ani neříkej, to by si mi zkazil radost z krásný spotřeby. ;)Počítám totiž pořád nádrž na 70 litrů. A spotřeba se pořád drží pod 5,5l/100 km. Jak to máte vy ostatní? No, když jsme už u toho, tak já mam rekord natankováno rovných 80,00 litrů do svý nádrže a to jsem měl ještě dojezd nějakých 60 km dle PP. Předtím jsem měl jednou 79, jednou 78 a to je už tak nějak normální. Spotřeba se drží nyní na 5,4 litrů. Tankováno vždy na stejné Shellce u nás. Jinak při tankování mi obvykle u 71 litrů v nádrži cvakne pistole, tak potom zmáčknu v hrdle nádrže odvzdušňovací čudlík a ještě tam naleju ten zbytek, nejvíc tedy jsem dolil ještě 9 litrů do těch 80 Jinak mohu doporučit na chip uživatele \"straki007\", je vidět, že autům rozumí a až budu mít našetřeno, tak se k němu na chip taky vydám, zatim jsem si jen \"obhlídl\" jeho Chomutovskou dílnu (rozuměj garáž. ), kde je i pěkná rovinka na testování přemapované jednotky v provozu. Citovat
Shibby480 Odesláno 13. duben 2011 Odesláno 13. duben 2011 V nejbližší době pudu do chipu od Camp Performance .. cena 3800,- je lákavá ... jen ješte nechávám měnit spojku s dvojhmotou (10.500,- + práce ) Citovat
sweetyboy Odesláno 13. duben 2011 Odesláno 13. duben 2011 zajimava cena za dvojhmotu a spojku:myslim Citovat
Shibby480 Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 zajimava cena za dvojhmotu a spojku:myslim Je to LUK kód:600004900 (dle shopu to není REPasSET ale uplně nová) Citovat
Shibby480 Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 Tak sem byl v Camp Performance a překvápko .... 66KW výkon tak mi tam švihnul 79kw ,ale musím dořešit kam mi ty původní koníci odskákali.... Máte někdo nápad čím by to mohlo být ? Dle mě váha vzduchu a možná zasranej filtr FAP (ještě sem ho z auto nesundal - jen v RJ je OFF) . Díky za postřehy. Citovat
Vítek1 Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 a co jim vypsala diagnostika? museli se prece podivat na hodnoty jestli vaha ukazuje co ma atd? Citovat
Shibby480 Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 na diag sem byl již predtim a váha dávala jen trošku jiný hodnoty... zbytek byl ok.. Citovat
stewie Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 Ty upravené mapy si píše každý chiptunner sám nebo se stahují z internetu nebo je vydává i automobilka ? Citovat
Vítek1 Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 nekdo je stahuje ale za tim bych nejel. Spravne by tomu mel dotycnej rozumnet a predelavat puvodni mapy auta. Citovat
Shibby480 Odesláno 22. duben 2011 Odesláno 22. duben 2011 Tak na diag prý nic nebylo , muže to být ale váha vzduchu / unaveny turbo... no zkusím ješte vyměnit ale i tak jsem se chipem vrátil na původních 79 kw Citovat
Vítek1 Odesláno 22. duben 2011 Odesláno 22. duben 2011 pokud to je unaveny turbo nebo spatna vaha tak to musi poznat! pokud to teda jen nenapich a nepodivaj se do zavad Citovat
sweetyboy Odesláno 22. duben 2011 Odesláno 22. duben 2011 to Shibby:jestli si cetl drivejsi prispevky tak ja me uplne stejny problem a doposud nevyreseno tak jsem zvedav jestli se ti to podari Citovat
Osvi Odesláno 22. duben 2011 Odesláno 22. duben 2011 Shibby & Sweetyboy: Jestli vás náhodou neokradli prodejci a neprodali vám 66kW motor v 80 kW balení :D:D:D Jinak já jezdím pořád v poho, po chipu najeto už něco málo přes 30 000 km a bez problémů... http://www.mereni-vykonu.cz/reference/peugeot-406-2-0-hdi1.html Citovat
sweetyboy Odesláno 22. duben 2011 Odesláno 22. duben 2011 to Osvi: ty brdo mam tam vubec nejakej motor??se musim mrknout:D:D:D ne urcite ja mam 80kW podle vinka. hold tam asi nejsou takovy profici, kdyz to udelaj i presto, ze neco neni v poradku. doposud jsem nezjistil cim by to mohlo byt. tedka budu zaslepovat EGR, tak jsem zvedav jestli alespon to nejak pomuze. jako auto je v pohode ale porad by me zajimalo tech 10kW....od chipu uz jsem musel menit spojku a setrvacnik..to uplne odeslo Citovat
Shibby480 Odesláno 23. duben 2011 Odesláno 23. duben 2011 tak sem si dnes hral autem a vymontoval jsem váhu vzduchu .... a pri jízde žádnej rozdíl nechápu(jako by tam nemusela byt ), když sem u octavky vahu odpojil .. ihned nouzovej rezim... [Edited on 23/4/11 12:37 Shibby480] Citovat
Shibby480 Odesláno 23. duben 2011 Odesláno 23. duben 2011 to Osvi: ty brdo mam tam vubec nejakej motor??se musim mrknout:D:D:D ne urcite ja mam 80kW podle vinka. hold tam asi nejsou takovy profici, kdyz to udelaj i presto, ze neco neni v poradku. doposud jsem nezjistil cim by to mohlo byt. tedka budu zaslepovat EGR, tak jsem zvedav jestli alespon to nejak pomuze. jako auto je v pohode ale porad by me zajimalo tech 10kW....od chipu uz jsem musel menit spojku a setrvacnik..to uplne odeslo egra jsme nechaval zadelat a znatelny to bylo .. v nizkejch otáčkách ... jestě zkusím novou váhu vzduchu a pak uz nevím Citovat
rastik Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 Tak sem byl v Camp Performance a překvápko .... 66KW výkon tak mi tam švihnul 79kw ,ale musím dořešit kam mi ty původní koníci odskákali.... Máte někdo nápad čím by to mohlo být ? Dle mě váha vzduchu a možná zasranej filtr FAP (ještě sem ho z auto nesundal - jen v RJ je OFF) . Díky za postřehy. Tiez som bol v Camp Performance a brzda ukazala 72 kW (220000km), chipnute 83 kW. Podobne ako sweetyboyovi. Cakal som to, ze to nebude 80kW, lebo maximalka bola okolo 180. Teraz to viem naisto a mam na papieri. Skusim precistit vahu vzduchu...hodit na diagnostiku... uvidime.... Potom po upravach este raz s tym na brzdu a snad sa dostanem aspon na 90kW ... Ked budem vediet viac dam vediet. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.