Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Supetr

osvi + tomsre: Ahoj, chci se zeptat, jak jste dlouhodobe spokojeny s upravou u camp performance? Ja k nim jedu v patek rano, tak se jen modlim, aby bylo vsechno OK. Nevite, jaky vsechny parametry upravujou, kdyz stahnout SW z auta? Udelaj to hned napoprve nebo to ladi, vickrat meri apod? Diky za info, preci jen jsem porad trochu nervozni..

Píši svoje postřehy, zejména pro ty, kteří uvažují o chipování, ale chybí jim dlouhodobější zkušenosti, někoho, kdo chipoval.

Při chipování jsem měl na tachometru 202 000 km nyní mám 215 000 km, takže ujeto s chipem 13 000 km. Během provozu s chipem se nevyskytly vůbec žádné problémy. Při kontrolách oleje není žádný úbytek, takže bez problémů. Olej měním po 15 000 km, dávám 5W40 a mezi intervaly výměny nedolévám vůbec nic. Zkoušel jsem ze zvědavosti odpojit spodní hadici vedoucí k intercooleru a díky bohu žádný olej - ani kapička....

Hlavní výhoda chiptuningu, kterou pociťuji je posunutí kroutícího momentu do nižších otáček, takže již od 1500 ot/min začíná auto táhnout v cca 1700 ot/min je již záběr hodně slušný. Další věc, kterou pociťuji je snížení spotřeby o cca 0,3 - 0,5 litru/ 100 km. Je cítit, že zátah je mohutnější, než před chipem a i zrychlování ve vyšších rychlostech jde snáze, před chipem to tam lezlo velice vlažně.

Kdybych se teďko měl rozhodovat, zda nechám auto přechipovat, tak jednoznačně bych byl pro a šel do toho znovu.

Ještě pro ty, kteří nečetli moje starší příspěvky:

- chiptuning prováděli kluci z Camp Performance

- naměřené hodnoty před chipem byly cca stejné jako deklarované výrobcem - 80kW a 250 Nm

- po chipu bylo na brzdě změřeno 92,7 kW a 294 Nm

Graf z měření zde:

Pro martin155: Asi si měl na mysly můj graf, kde je uvedeno navýšení výkonu o 6,6%, ale to je dle metodiky ISO a zřejmě se počítá z celého průběhu grafu ane z maximálních hodnot.

Pokud vezmu z maximálních tak výkon šel nahoru o cca 16% a krouťák o cca 17,5 %

#Osvi

PS: Kdyby náhodou někdo věděl o displeji typ C ( s navigací ) model MUX ( placaté páčky ), tak ho beru, klidně i bez ovladače a klidně i s vadnými sektory ( pokusím se o opravu )

Odesláno
Původně zaslal: tomsre

No to mi ani neříkej, to by si mi zkazil radost z krásný spotřeby. ;)Počítám totiž pořád nádrž na 70 litrů. A spotřeba se pořád drží pod 5,5l/100 km.

Jak to máte vy ostatní?

No, když jsme už u toho, tak já mam rekord natankováno rovných 80,00 litrů do svý nádrže a to jsem měl ještě dojezd nějakých 60 km dle PP. Předtím jsem měl jednou 79, jednou 78 a to je už tak nějak normální. Spotřeba se drží nyní na 5,4 litrů. Tankováno vždy na stejné Shellce u nás. Jinak při tankování mi obvykle u 71 litrů v nádrži cvakne pistole, tak potom zmáčknu v hrdle nádrže odvzdušňovací čudlík a ještě tam naleju ten zbytek, nejvíc tedy jsem dolil ještě 9 litrů do těch 80 :D:super

Jinak mohu doporučit na chip uživatele \"straki007\", je vidět, že autům rozumí a až budu mít našetřeno, tak se k němu na chip taky vydám, zatim jsem si jen \"obhlídl\" jeho Chomutovskou dílnu (rozuměj garáž. :D ), kde je i pěkná rovinka na testování přemapované jednotky v provozu. :):super

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Tak sem byl v Camp Performance a překvápko .... 66KW výkon :( tak mi tam švihnul 79kw ,ale musím dořešit kam mi ty původní koníci odskákali.... Máte někdo nápad čím by to mohlo být ? Dle mě váha vzduchu a možná zasranej filtr FAP (ještě sem ho z auto nesundal - jen v RJ je OFF) . Díky za postřehy.

Odesláno

to Osvi: ty brdo mam tam vubec nejakej motor??se musim mrknout:D:D:D ne urcite ja mam 80kW podle vinka. hold tam asi nejsou takovy profici, kdyz to udelaj i presto, ze neco neni v poradku. doposud jsem nezjistil cim by to mohlo byt. tedka budu zaslepovat EGR, tak jsem zvedav jestli alespon to nejak pomuze. jako auto je v pohode ale porad by me zajimalo tech 10kW....od chipu uz jsem musel menit spojku a setrvacnik..to uplne odeslo

Odesláno

tak sem si dnes hral autem a vymontoval jsem váhu vzduchu .... a pri jízde žádnej rozdíl :D nechápu(jako by tam nemusela byt :D), když sem u octavky vahu odpojil .. ihned nouzovej rezim...

[Edited on 23/4/11 12:37 Shibby480]

Odesláno
to Osvi: ty brdo mam tam vubec nejakej motor??se musim mrknout:D:D:D ne urcite ja mam 80kW podle vinka. hold tam asi nejsou takovy profici, kdyz to udelaj i presto, ze neco neni v poradku. doposud jsem nezjistil cim by to mohlo byt. tedka budu zaslepovat EGR, tak jsem zvedav jestli alespon to nejak pomuze. jako auto je v pohode ale porad by me zajimalo tech 10kW....od chipu uz jsem musel menit spojku a setrvacnik..to uplne odeslo

egra jsme nechaval zadelat a znatelny to bylo .. v nizkejch otáčkách ... jestě zkusím novou váhu vzduchu a pak uz nevím :(

• O 5 měsíců později...
Odesláno
Tak sem byl v Camp Performance a překvápko .... 66KW výkon :( tak mi tam švihnul 79kw ,ale musím dořešit kam mi ty původní koníci odskákali.... Máte někdo nápad čím by to mohlo být ? Dle mě váha vzduchu a možná zasranej filtr FAP (ještě sem ho z auto nesundal - jen v RJ je OFF) . Díky za postřehy.

Tiez som bol v Camp Performance a brzda ukazala 72 kW (220000km), chipnute 83 kW. Podobne ako sweetyboyovi. Cakal som to, ze to nebude 80kW, lebo maximalka bola okolo 180. Teraz to viem naisto a mam na papieri. Skusim precistit vahu vzduchu...hodit na diagnostiku... uvidime.... Potom po upravach este raz s tym na brzdu a snad sa dostanem aspon na 90kW ... Ked budem vediet viac dam vediet.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...