Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám dotaz když dotankuji peugeota 307 do plné, tak mi najednou z nádrže teče nafta. Vyteče cca 1/2 až asi 1 l nafty. Měl jsem to v servisu a tam mi řekli, že to bylo nějakou klapkou, kterou profoukli a je to OK. Jenže problém zůstává. Nevíte co s tím? PS: nemáte někdo nákres nádrže? jak vůbec vypadá? Díky

Odesláno
Původně zaslal: ipavelov

Ahoj, mám dotaz když dotankuji peugeota 307 do plné, tak mi najednou z nádrže teče nafta. Vyteče cca 1/2 až asi 1 l nafty. Měl jsem to v servisu a tam mi řekli, že to bylo nějakou klapkou, kterou profoukli a je to OK. Jenže problém zůstává. Nevíte co s tím? PS: nemáte někdo nákres nádrže? jak vůbec vypadá? Díky

To je normálka, nic se nemá přehánět. Je tam přepad. Tankuju tak na tři vypnutí.

Odesláno

Řešil jsem to třeba já (viz. )

Výsledek je ten, že zaboha nemůžu sehnat nádrž pro HDI kombi a tím pádem tankuji do prvního cvaknutí a i tak občas vyteče pár kapek ven. Dá se s tím jakž takž žít, i když... :nevim

Odesláno

Mne to robí to isté, končím pre istotu pri druhom cvaknutí, ale všimol som si, že mi to obteká okolo hadičky na aditívum. Aspoň bola celá mokrá od nafty a aj nádržka. Takže ja mám asi tam niekde netesnosť.

Odesláno
Původně zaslal: ipavelov

Keď chceš relevantné informácie tak uveď či máš kombi a FAP. Na nádrži je viacej spojov ktoré môžu tiecť tak je potrebné si pozrieť aspom v ktorej časti to tečie. Môžec byť poškodené nalievacie hrdlo, jeho pripojenie k nádrži prípadne tesnenie okolo palivomera. Na vloženom obrázku je nádrž pre sedan bez FAP-u.

[upravil dne 30/6/09 pastorek]

post-0-14109607943756_thumb.jpg

Odesláno

Já mám bez FAPu. V servisu říkali, že to dělá zřejmě klapka u přepadu či co, která asi zůstává otevřená. Problém je v tom, že se do toho nemůžou dostat, protože je to jako součástí nádrže a jsou tam nerozebíratelné spoje.

Odesláno

To taky navrhovali, že by tu hadičku prostě protáhly a vyústili by jí někde nahoře. Tím pádem by nedošlo k úniku nafty, protože by to bylo nad úrovní nádrže. Jen si nejsem úplně jist zda to nebude problém když vlastně ta nafta zůstane v té hadičce, protože jestli se nepletu tak ta klapka je pouze jednosměrná tzn. že ven naftu pusí a zpátky nikoliv. Taky aby to pan nemělo vliv na jiné funkce nádrže, ale to je mimo můj obzor, tomu fakt nerozumím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...