ipavelov Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Ahoj, mám dotaz když dotankuji peugeota 307 do plné, tak mi najednou z nádrže teče nafta. Vyteče cca 1/2 až asi 1 l nafty. Měl jsem to v servisu a tam mi řekli, že to bylo nějakou klapkou, kterou profoukli a je to OK. Jenže problém zůstává. Nevíte co s tím? PS: nemáte někdo nákres nádrže? jak vůbec vypadá? Díky Citovat
Ticcino Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Jo, o tom se tady už někde psalo. Zkus hledat. Je to snad nějakým přepadem u hrdla či co. Citovat
Ferin007 Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Původně zaslal: ipavelov Ahoj, mám dotaz když dotankuji peugeota 307 do plné, tak mi najednou z nádrže teče nafta. Vyteče cca 1/2 až asi 1 l nafty. Měl jsem to v servisu a tam mi řekli, že to bylo nějakou klapkou, kterou profoukli a je to OK. Jenže problém zůstává. Nevíte co s tím? PS: nemáte někdo nákres nádrže? jak vůbec vypadá? Díky To je normálka, nic se nemá přehánět. Je tam přepad. Tankuju tak na tři vypnutí. Citovat
ipavelov Odesláno 30. červen 2009 Autor Odesláno 30. červen 2009 Mě se to zdá hrozně divný, protože to bylo hned po prvním cvaknutí. Citovat
Ferin007 Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Hm. A 1 l nafty mně taky přinde ňák moc. Většinou jen twak něco vychrstne, ale litr to dohromady dá asi těžko. Citovat
amiandrew Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Řešil jsem to třeba já (viz. ) Výsledek je ten, že zaboha nemůžu sehnat nádrž pro HDI kombi a tím pádem tankuji do prvního cvaknutí a i tak občas vyteče pár kapek ven. Dá se s tím jakž takž žít, i když... Citovat
xavier Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Mne to robí to isté, končím pre istotu pri druhom cvaknutí, ale všimol som si, že mi to obteká okolo hadičky na aditívum. Aspoň bola celá mokrá od nafty a aj nádržka. Takže ja mám asi tam niekde netesnosť. Citovat
pastorek Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Původně zaslal: ipavelov Ahoj, mám dotaz když dotankuji peugeota 307 do plné, tak mi najednou z nádrže teče nafta. Vyteče cca 1/2 až asi 1 l nafty. Měl jsem to v servisu a tam mi řekli, že to bylo nějakou klapkou, kterou profoukli a je to OK. Jenže problém zůstává. Nevíte co s tím? PS: nemáte někdo nákres nádrže? jak vůbec vypadá? Díky Keď chceš relevantné informácie tak uveď či máš kombi a FAP. Na nádrži je viacej spojov ktoré môžu tiecť tak je potrebné si pozrieť aspom v ktorej časti to tečie. Môžec byť poškodené nalievacie hrdlo, jeho pripojenie k nádrži prípadne tesnenie okolo palivomera. Na vloženom obrázku je nádrž pre sedan bez FAP-u. [upravil dne 30/6/09 pastorek] Citovat
ipavelov Odesláno 1. červenec 2009 Autor Odesláno 1. červenec 2009 Já mám bez FAPu. V servisu říkali, že to dělá zřejmě klapka u přepadu či co, která asi zůstává otevřená. Problém je v tom, že se do toho nemůžou dostat, protože je to jako součástí nádrže a jsou tam nerozebíratelné spoje. Citovat
AnotherOne Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Problémom býva tá odvzdušňovacia hadička čo ide z vrchu nádrže hore ku hrdlu. Môže byť odpadnutá alebo deravá. Citovat
ipavelov Odesláno 1. červenec 2009 Autor Odesláno 1. červenec 2009 To taky navrhovali, že by tu hadičku prostě protáhly a vyústili by jí někde nahoře. Tím pádem by nedošlo k úniku nafty, protože by to bylo nad úrovní nádrže. Jen si nejsem úplně jist zda to nebude problém když vlastně ta nafta zůstane v té hadičce, protože jestli se nepletu tak ta klapka je pouze jednosměrná tzn. že ven naftu pusí a zpátky nikoliv. Taky aby to pan nemělo vliv na jiné funkce nádrže, ale to je mimo můj obzor, tomu fakt nerozumím. Citovat
AnotherOne Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Veď tá hadička tam je, vidno ju aj na tom obrázku. edit:preklepy [upravil dne 1.7.2009 AnotherOne] Citovat
ipavelov Odesláno 1. červenec 2009 Autor Odesláno 1. červenec 2009 tak to jo, tak to by mohla být opravdu jen poškozená Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.