Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

chtěl bych se s Vámi poradit ohledně problémku, který pozoruji na svém Pežotku (detaily viz. podpis).

Při nastartovaném motoru a stání na místě sešlápnu brzdy - odpor brzdového pedálu cítím prakticky hned, ale když mám pedál sešlápnutý déle (a nemusím vůbec větší silou), pedál se pomalinku sešlápne až na doraz k podlaze.

Trochu mě to vyděsilo jestli nemám něco s brzdami. Na jarní kontrole jsem byl v dubnu a nic nenašli. Brzdová kapalina je v pořádku.

Díky za odpovědi.

Odesláno

Keď sa ti nestráca brzdová kvapalina a všetko okolo bŕzd je suché, asi by som hľadal problém okolo hlavného brzdového valca. Malá netesnosť medzi gumičkami a stenou valca spôsobí že pri jemnom /nie razantnom/ zošliapnutí pedála kvapalina obteká okolo manžety a nevytvára dostatočný tlak v brzdovom systéme ale stráca smerom do nádržky. Nie som odborník ale tento problém som mal na predošlom aute. skúsil som vymeniť sadu gumičiek a svet div sa bolo po probléme. Ale nesmie byť poškodený piest a ani steny valca, inak pretesnenie nemá význam.. tak snáď budeš teraz múdrejší... :papa

• O 3 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: FrenkV

Tak tomuhle jevu se pánové říká ABS, zkuste to v jakémkoliv autě s ABS a uvidíte ;) ,nehledejte problém kde ve většině není :papa

Skusajte, skusajte a dajte vediet. Mne tiez prepadava, tak chcem vediet ci je to \"ok\" alebo \"ko\".

Odesláno
Původně zaslal: FrenkV

Tak tomuhle jevu se pánové říká ABS, zkuste to v jakémkoliv autě s ABS a uvidíte ;) ,nehledejte problém kde ve většině není :papa

Nehnevaj sa ale to je kravina. Predstavsi že stojíš v klesaní na semafóre a po niekoľkých minútach ti pedál klesne na podlahu. To sa NESMIE stať a určite to nieje normálny prejav ABS.

Keď o tom nič nevieš tak radšej mlč lebo takáto informácia môže niekoho stáť život.

[upravil dne 19/7/09 pastorek]

Odesláno

No, mám ABS, zkoušel jsem to a pedál mi teda nikam nepadá. Ale možná jsem na té brzdě stál příliš krátkou dobu (asi dvě minuty).

Sice jak jsem se na to soustředil, tak jsem měl pocit, jakoby šel pedál dolů, ale fakt nikam nešel.

Odesláno

Tak jsem s tím (nejen s tím) byl v servisu - a dozvěděl jsem se, že se v tomto případě (to zdůrazňuji, protože u jiných aut a/nebo jiných značek to může být jinak) je to normální. Jedná se o funkcí brzdového asistenta. Nemám důvod lidem u Vašendy nevěřit.

Auto brzdí normálně a dobře. Díky za nápady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...