Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

No hele a co Olympus, sice má menší čip 4/3 ale fotky jsou suprový, třeba E 520 stojí v základním setu 10999,- Stabilizace v těle, setovej objektiv je u olyho dobrej, proti canonu u kteráho je skoro jen proto aby se neprášilo na čip:D, koukám po E520 jako nastupci po mé E410 která je mimochodem na prodej, ale nemá stabilizaci a tlačitka rychlýho přístupu, tak proto. Ale Myslim že s E 520 by jsi mohl bejt spokojenej, tužkovky sice nemá ale na jedno nabití i 450 fotek, nebo koupit battery grip na tužkáče, ale to mužeš i k jiný zrcadlovce

[upravil dne 24/6/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

K Olympusu mám nějakej předsudek, ale okrajově jsem na to taky kouknul. Tělo 520 se dá koupit tuším za 370 USD, nechal jsem ten papír v práci...

Odesláno

jn Radku, máš pravdu, ale s max zoomem s kompaktem snad nikdo nefotí žádné použitelné fotky. Jinak se asi budu muset zařadit mezi míň náročné fotografy, protože fotky po nafocení ani v kompu nezvětšuju abych zjišťoval šum a podobně :D

Odesláno

Tak, pár testů objektivů, na které jsem koukal:

Sigma 17-70, jak jsem psal:

http://www.photozone.de/pentax/147-sigma-af-17-70mm-f28-45-dc-pentax-k-review--test-report

Krátký seťák 18-55, co se k Pentaxu dává - nevypadá špatně:

http://www.photozone.de/pentax/135-pentax-smc-da-18-55mm-f35-56-al-review--test-report

Ultrazoom 18-250 v licenci Tamronu, podle mě ten, co v jednom příspěvku uváděl Vvitty. Docela zajímavý, na ten strašlivý rozsah slušné výsledky, možná by nakonec stál za úvahu.

http://www.photozone.de/pentax/367-pentax-smc-da-18-250mm-f35-63

Dlouhý seťák 50-200, pro srovnání:

http://www.photozone.de/pentax/138-pentax-smc-da-50-200mm-f4-56-ed-review--test-report

A samotný foťák K200D :)

http://www.ephotozine.com/article/Pentax-K200D-8659

Odesláno

Dave405: jenze ten prehnanej maximalni zoom znamena, ze to dost pravdepodobne bude fotit hur i ve spodnim rozsahu zoomu...

Manualni zoom (pres krouzek na objektivu) je prijemny, mimo jine to byl jeden z duvodu pro vyber me prvni \"elektronicke zrcadlovky\", receno presneji \"draheho kompaktu\" :)

Ty automaticke nemely opravdu plynuly zoom, ale vzdy nekolik stupnu (tenkrat 5-6, dneska uz asi vic...). Ale porad jsou pomale...

PS: osobne vyrezy delam, protoze ne vzdy se s tim co je zrovna namontovane na fotaku dostanu na spravnou velikost a nechce se mi kvuli jedne fotce menit sklo...

2Oddie: ano, to je on.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ještě o něco větší čip, menší cena, a už to začne být použitelné :) Za tuhle cenu budu mít toho 200D Pentaxe i se dvěma objektivy...

Ten kompakt je pěknej, jako foťák do kapsy.

Odesláno

je fakt, že G1 s touhle cenou nemůže konkurovat zrcadlovkám, ale je to novinka, tak proto asi Paňas nasadil tuhle cenu. Nadruhou stranu zase kdyby byla cena kolem 10tkč i s nějakým setovým objektivem, kdo by pak kupoval ty kvanta nesmyslných kompaktů :-)

Ten Fujifilm FinePix F200 EXR se mi hodně líbí, je to foťák pro mou aktuální potřebu, ale jako vždy mu něco chybí - HD videa :-( fakt nevím co vybrat..

Už jsem měl skoro vybraného Paňasa TZ7...papírově vypadá hezky, ale je to jen další šumák :-(

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak, finální fáze, za dva týdny budu kupovat. Předběžně je to tedy Pentax K200D a objektiv Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3 Di II LD, cena dohromady cca 15-18tis. Otázka je, nastal za poslední dobu nějaký posun v nabídce, ať již nový model, nebo zásadní zlevnění nejakého vyššího, o čem by bylo dobré uvažovat?

Připomenu kritéria - levnější zrcadlovka 10-15Mpix (kloním se spíš 10-12, vzhledem k velikosti čipu), crop faktor cca 1,5 (2 už neberu), optická stabilizace (v těle výhodou, ale ne podmínkou). K tomu použitelný objektiv (objektivy) s celkovým rozsahem těch cca 20-200 (pro daný čip). Nákup pravděpodobně u www.sanealcamera.com, nebo jiném obchodě tamtéž (ne v ČR), cenová relace tak do patnácti set dolarů, pokud možno... v krajním případě do 2tis, ale třeba uvážit ještě pouzdro a náhradní baterku nebo battery grip (nebudu mít kde dobíjet).

Odesláno

jestli se nepletu tak Tamron má již nástupce tohoto objektivu, liší se zejména posunem ohniska až na 18-275 mm..ale ten tvůj bude asi jako výprodejový model výhodnější cenově

Odesláno

Má, ale já vybíral podle parametrů vzhledem k ceně, bohatě by mi stačil i 18-200, ale ten 18-250 je opticky lepší. A klidně bych vzal i dva objektivy s menšími rozsahy, nemusím mít ultrazoom, ale v cca dané ceně jsem opticky zásadně lepší kombinaci nenašel.

Po letmém prolétnutí připadá v úvahu stále ještě Nikon D90, a Canon 450D, tam je ale cena vyšší, a jsou i dražší objektivy vzhledem k nutnosti stabilizace v objektivu. Ještě jdu prohlédnout nějaké testy...

Odesláno
Původně zaslal: oddie

...Po letmém prolétnutí připadá v úvahu stále ještě Canon 450D, tam je ale cena vyšší...

a co by ti chybělo u, o něco levnější, 1000D?

Odesláno

Tu 1000D ani ten obchod v nabídce nemá.

Tak mám doma aktuálně půjčenou 400D, a to ovládání Canonu mi fakt docela sedí. Tak dobrý brouk do hlavy. Zvlášť když jsem dohledal parametry těch novějších setových objektivů Canonu, a jsou s tím ultra Tamronem cca nastejno. Nadto set Canon 450D s 18-55 IS a 55-250 IS vyjde na cca stejnou cenu jako Pentax k200D s tím 18-250 Tamronem. Asi si hodím korunou :) Na Canon tu mám dost silnou lobby skupinu...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...