Kelfik Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 Zdravím, mám P405 SRi, r.93, ABS. Moc se mi nezdá brzdný účinek, párkrát jsem zkoušel na suché cestě zarvat co to šlo, ale moc se tomu nechce do smyku, jen tak trochu to zapíská. Máte podobný problém nebo 405ka je taková standartně?? Jel jsem třeba v Passatu a tam stačí normální silou zatačit brzdu a jde do smyku. Taky mě zajímalo, když na motorky se dávají pancéřové hadičky, je něco takového i na auta nebo ty standartní jsou dost bytelné?? Byl jsem ted na technické a tam jsem dopadl dobře. Citovat
Tomhais Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 Na otcovo kombíku bez ABS stačí přiměřenou silou zatlačit na pedál a auto jde do smyku. Je pedál měkkej nebo tvrdej? Co kotouče, destičky? Citovat
Kelfik Odesláno 7. červen 2009 Autor Odesláno 7. červen 2009 Tomhais: Pedál je celkem tvrdý bych řekl, zabírá skoro od shora, kotouče i desky jsou tak v půlce životnosti. Citovat
Maverick Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 Kelfik: Kdybych měl srovnat brzdy u 405GL bez ABS a Mi16 s ABS, tak u GL slačí přiměřenou silou šlápnout na pedál a gumuje jak sviňa, ale míčko ne-e. Je to tím, že ti to pustí ABS. Mě ABS s***o tak dlouho, až jsem z něj odpojil štekr a od tý doby to brzdí bez problémů. Dělalo mi to problémy hlavně z kopce když jsem jel po kostkách. To jsem kolikrát myslel, že rodupnu podlahu, abych to před křižovatkou zastavil. Asi začnu přemejšlet, jak to udělat, aby bylo ABS vypínatelné Citovat
Kelfik Odesláno 7. červen 2009 Autor Odesláno 7. červen 2009 Mef: Hmm takže špatné brždění dělá ABS?? Zkusím to, stačí odpojit konektor z ABS bude to znatelně lépe brzdit, nějak omezuje tlak i před zablokováním?? Nepotřebuju smykovat, spíš aby byl rychlejší nástup brzd a byly ostřejší. Citovat
Maverick Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 Zkus odpojit to ABS a uvidíš. Jinak bych řekl, že 405 má brzdy \"horší\". Citovat
AnotherOne Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 No áno oni schválne dávajú ABS aby to horšie brzdilo a človek si rozbil hubu. Citovat
Maverick Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 AnotherOne: Hele já neříkám, že je ABS špatná věc. Na sněhu, mokru apod. je to dobrý, ale když letíš z kopce, před křižovatkou je pěkně nerovnej terén a ono ti ABS pustí burzdy, tak to opravdu není nic, moc zážitek. Teď už jsem se s tim naučil počítat, ale ze začátku mě to pěkně prudilo. Teď když není sníh, tak mám ABS odpojené. Jinak ho zapínám. Citovat
dýzl Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 To Kelfik-ABS znamená protiblokovací systém,česky řečeno,hlídá ti to,aby se ti kola při brzdení nezablokovala. Nevím jak na 405,ale na Xantii s ABS mi to brzdí super (první moje autí s ABS)Jinak moje 405 v kombíku brzdí dobře (bez ABS) Citovat
Kelfik Odesláno 7. červen 2009 Autor Odesláno 7. červen 2009 dýzl + AnotherOne: No Xantia má ale jiný systém, tam je to společné se systémem pérování. Jinak vím co znamená ABS . Jen jsem myslel,že podle Mefa je to nějak omezený ten tlak ABSkem i při normálním brždění. Nejde mi o smykování atd., jen si myslím, že by ty brzdy měly nastupovat rychleji a brzdit ostřeji, u 306ky je to lepší teda. Třeba mám nekvalitní destičky i kotouče, to je taky možný, proto se ptám jak jsou na tom ostatní s brzdným účinkem, já bych řekl že je dost podprůměrný na 405ce. Jinak dle mě to ABS nebude nijak ovlivněný nebo kvůli ABS mají brzdy jemnější nástup a průběh, nevím... Citovat
AnotherOne Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 No normálne sa ABS správa tak, že kým nie je zablokované niektoré z kolies nerobí nič teda akoby tam ani nebolo, nemá vplyv na tlak v systéme. Pri poruche resp. odpojení ABS sa vlastne nič nezmení, len dostaneš koleso do šmyku. Citovat
hakvera Odesláno 7. červen 2009 Odesláno 7. červen 2009 čus, já jsem bs odpojil pač se mi to pořád zavzdušnovalo ale mám s tim tak problém že brzdi (sorri nejdou mi písmenka na klávesnici) nejsou ostré vubec nevim proč a chtěl bich to taki viřešit nooo Citovat
Kelfik Odesláno 7. červen 2009 Autor Odesláno 7. červen 2009 A co ty hadičky?? Jak to s nima je?? Víte někdo?? Citovat
Freedy Odesláno 8. červen 2009 Odesláno 8. červen 2009 Měl jsem podobnej problém na 405, auto nechtělo brzdit do smyku, tvářilo se jako by mělo ABS i když nemělo a stačilo vyměnit brzdový hadičky, který už byly starý a špatně propouštěly kapalinu, po výměně auto normálně blokovalo a nemusel jsem na to šlapat vůbec tvrdě. Jinak oplejtaný hadičky nejsou potřeba, ty klasický normálně vydržej, ale pokud bys je chtěl, tak ti je udělaj tam co vyráběj hydraulický hadice na míru, neni to problém. Citovat
Kelfik Odesláno 10. červen 2009 Autor Odesláno 10. červen 2009 Freedy: tak hadičky vepředu aspon mám ok, cca 2roky starý max, ale zadní ke třmenům už jsem styřelý to jo. Spíš to asi u mě bude koutoučema a deskama bych řekl, někde nebrzdí úplně po celé ploše, ale tak 80%. U těch pancéřových hadiček mi šlo o to, zda se pozná třbea brzdný účinek lepší atd. je to spíše jen úvaha, ale na motorkách si je kluci mění a je to prý dost poznat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.