Vít Hauptman Posted March 14, 2002 Share Posted March 14, 2002 Ahoj všichni, mam 405 GLI bez otačkoměru. Chtěl bych si tam dát nějaký malý digitalní. Ten bych i sehnal, ale nevim odkud vzit signál o otačkách a taky o jeho průběhu. Můžete mi někdo poradit, nebo bych potřeboval podrobné informace o elektrice. Díky za odpovědi Vítek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart Posted March 15, 2002 Share Posted March 15, 2002 Doporučoval bych Ti koupit si přístrojovou desku s otáčkoměrem. Je to asi nejjednodušší řešení. Seženeš ji na vrakovišti za cca 1000 Kč. Je nutno ale vědět jaký typ (buďto máš Jeger nebo Veglia). Na této desce je konektor se 4 piny pro otáčkoměr. Zapojení je jednoduché. Musíš připojit - pól + pól(pro napájení zapalování) a řídící signál ze zapalovací cívky. Pokud napíšeš adresu, tak pošlu Ti schema jak to zapojit a kde najdeš svorkovnice. Ahoj Bart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Butch Posted February 20, 2004 Share Posted February 20, 2004 Na typu přístrojovky až tak nezálež. Taky jsem si předělával GLi bez otáčkoměru (přístrojovka byla Veglia) a dal jsem tam přistrojovku s otáčkoměrem a s ručičkou na hladinu a teplotu oleje (typ Jegger). Akorat bylo nutne pro otáčkoměr přivést z hlavniho svazku kabelů signál a ještě napájení. A k ručičce na olej jsem musel ještě zavést příslušné kabely k čidlům. Využil jsem nepoužtých kabelů v hlavním svazku. Pokud tam chce Vítek mít digitální, tak nemusí ani měnit přístrojovku, stačí mu nějaký čítač impulsů, který mu zobrazí vystup na dislpey nebo co tam bude chtít. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mk405 Posted February 20, 2004 Share Posted February 20, 2004 To zapojení by mě taky zajímalo, nemate i na disel, mám 1.9D motor a benzín SRi přístrojovku. a chtel bych to zprovoznit. tak jestli můžu taky prosit o zaslání (martin.koci.mk@seznam.cz) díky mk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted February 20, 2004 Share Posted February 20, 2004 Na dieselu je to jinak, signál do otáčkoměru se bere ze snímače na věnci. Budíky k 405D s otáčkoměrem by se u mě kdyžtak našly. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr605 Posted February 20, 2004 Share Posted February 20, 2004 Nevim, jak je to u 405 diesla, ale u 605 diesla jdou do otackomeru ze snimace dva draty, z toho vyvozuji, ze zapojeni otackomeru bude jine nez u benzina. Nejsem si jistej, ale spojit otackomer z benzina se sondou z diesla asi nepujde... [Editován dne 20/2/04 Petr605] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mk405 Posted February 20, 2004 Share Posted February 20, 2004 U diesla ze sondy vedou 3 dráty (+,-, a proměná) a sonda je na setrvačníku. a podle článku o otáčkoměru co tu byl z tý sondy lezou stejné hodnoty. Spíš by mě zajmalo jestli má benzín taky sondu tak tam dát benzínovou, nebo spíš propojit to z sondy na otáčkoměr a ktomu potřebuji nějaká ta schémátka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr605 Posted February 21, 2004 Share Posted February 21, 2004 Mas pravdu, tri. Jeden jsem ve schematu prehledl. U benzina (alespon podle schemat 605) jde signal pro otackomer ze zapalovaci civky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
navi Posted March 15, 2004 Share Posted March 15, 2004 Mohl bych se připojit k žádosti o schéma zapojení otáčkoměru ? Je to přesně můj problém, viz a Díííííííííííííííííííííííííky mojdl@quick.cz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MareC3k Posted March 5, 2007 Share Posted March 5, 2007 Takze je mozne prepojit dieslovy snimac na zotrvacniku s benzinovym otackomerom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoeMaverick Posted April 9, 2007 Share Posted April 9, 2007 Zdravim kamos ma P405 1.8TD a chceli by sme mu tam dat budiky z otackomerom. Budiky mame z benzina. Snimac na prevodovke ma 3kabliky a do budikov by mali ist asi 4. Prerabal to uz niekto?nemate nahodou schemu ako to zprovoznit? ak ano mozem poprosit o zaslanie schemy na: JoeMaverick@zoznam.sk vdaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts