Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

akorát Tě můžu uklidnit, že nejsi sám, kdo vyměnil kde co. Ale potom co se do toho nastrkaly peníze, tak to šlapalo jak hodinky ;)- kormě nějakých dětských chybiček. Zkus to všechno pročistit a uvidíš - čidla, filtry, kablíky apod. :nevim

edit: ted si nejsem jistej, jestli mi to nedělalo jen při studenym motoru - to by mi vyřešilo to zelený čidlo, ale zase nevim, jestli ho má i diesl, nevyznam se motorech :(

[upravil dne 21/5/09 Kekros]

Odesláno

Zvykne to robit vadne rychlostne cidlo, auto ked ide a mas vyradenu rychlost ma otacky skoro 1000 ked zabrzdis tak klesnu na 850. Ak ti nerobia toto, tak riadiace jednotka nema info. o tom ci auto stoji, alebo ide a na aku rychost a moze to skakat. Ono nie vzdy je vsetko v mechanike :)

Odesláno

tak to by snad napsal, že mu blbne tachometr :myslim a mně když nefungoval snímač, tak mi to chcípalo, ale jen když jsem vyřadil, při rychlosti to necukalo :nevim, ale možný je všechno :)

Odesláno

mě přesně takový podobný trhání jako tobě dělaly silentbloky motoru. vyměněno a je to ok. někdo tu zakládal téma, kde byla i fotodokumentace jejich výměny, byl tam jeden silenblok, kterej vypadal úplně v pohodě, ale až po vyndání bylo vidět tušim na spodní straně jak je prasklej skoro vejpůl. takže jestli sis je měnil sám, tak máš jistotu, že jsou všecky nový a je to něčím jiným, jestli ti to dělali v servise, tak bych to radši ještě nechal překontrolovat

Odesláno

Ty rány také nemusí dělat jen silentbloky motoru. Například já měl podobný problém na renaultu laguna. Všechny silentbloky jsem vyměnil a pořád ty a samé rány. Nakonec jsem zjistil, že to dělaly silentbloky na pomocné nápravě. Byly gumové a oba utrhané. Dal jsem místo nich dvě kovové podložky a od té doby je po ránách. Nevím ale jestli je něco podobného i na 406. Doporučil bych se podívat i na nápravu.

Odesláno

Omlouvam se, že to neni k tématu :mad:

Rico1: By mě zajímalo, jestli se budete, takhle předhánět s bratrem ve výkonech, tak nevim co si za chvíli budete kupovat za auta :P. A co máš proti úředníkům, podle tvé nálady :D

Odesláno

Nálada opravena a k těm autum: netuším co příště, pakliže by jsme se měli neustále předhánět, tak už to asi nebude moct být ani renault ani peugeot( nemají tak silné motory). Snad bmw nebo mercedes... nebo že by porsche?:myslim

Odesláno

Pokud ti motor cuká (nebouchá), tak by to mohlo být čidlo nasávání vzduchu...nevím jak přesně se to jmenuje, ale myslím, že MAP nebo tak nějak..každopádně je to na sání pod škrtící klapkou. Mě to dělalo tohle čidlo..když jsem dal nohu z plynu tak motor zacukal..A diagnostika nic neukázala..Tak to můžes zkusit..

• O 5 let později...
Odesláno

Vím že je to staré téma, ale týká se přesně toho co řeším, já, tak nebudu zakládat nové. Prosím vás, vyřešil tohle někdo? Mě už z toho trefí. :( Asi se pomalu budu dívat po jiném autě.

Vyměnil jsem v průběhu dvou let (cca 30000 tkm) svíčky, palivový filtr, vzduchový (včera) zelené čidlo na teplotu, MAP senzor, snímač polohy klapky, spojku, olej v převodovce, zapalovací lišty jsem zkoušel čtyři, vyčistil jsem vstřikovače ultrazvukem, na diagnostice to bylo, a včera to vyvrcholilo výměnou motoru.

Nic z toho nepomohlo. Když se chci rozjet rychle (připojovák, křižovatka, předjíždění), a radím 1-2-3, tak to po zařazení celým autem příšerně trhne (jakokdyby se \"zhoupne\") a zůstane chvíli stát, než se rozjede. Občas se taky \"dusí\" na místě a nejede (to dělá jen na nižší převodové stupně). Na volnoběh jsou cítit vibrace v kabině.

U Nečasů v Zábřehu mi (po změření) řekli, že je to špatnými tlaky ve válcích, že to nebude mechanický problém. Silentbloky motoru prý vypadaly že jsou v pořádku. Včera jsem skončil s výměnou motoru za jiný (měl by mít najeto 150 a tlaky OK) a problém pořád stejný. Už jsem z toho úplně zoufalý a netuším kam se dívat dál…

Buď je tam ještě někde něco špatně na autě, nebo je špatný i ten druhý motor a mám štěstí jak cyp…

Odesláno

Holý blok, věci se přehazovaly z mého (alternátor, startér, kompresor klimatizace, svíčky, spojka, kladky klínového řemenu.

Lištu se vstřikovačema jsem nechal z toho druhého motoru. Jak zjistit jestli je čerpadlo OK a tlak dostatečný, to nevím(?).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...