Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

pekne pokracujes ;) ja uz nandal komplet pancerovky Goodridge a dopredu jeste vrtane kotouce brembo i s deskama a je to fakt znat ;) maji prijemnej ucinek, pri klidnem brzdeni se to chova podobne jako seriovka, ale staci jen trochu vic pritlacit pedal a pancerovky se hned projevi a desky se vyrazne zakusujou do kotoucu a ucinek nepolevuje

Tak dik za tip ;) vicemene na tvuj popud v tomhle vlakne jsem po tech pancerovkach zacal patrat ;)

Odesláno
Původně zaslal: Béďa

Ok, to je fajn, presne tam ho chci brat. ;) Takze kladna reference?

Co se týče jednání s nimi, tak bezproblémová komunikace jak mailem, tak i po telefonu. Dodání trvalo cca 14 dní od objednávky, z čehož zhruba čtyři dny trvalo, než jim dorazila platba zálohové faktury a zbytek, než dorazilo zboží z Itálie k nim a od nich ke mně. O pohybu zboží jsem měl neustálý přehled a když jsem si nebyl jistej, stačilo zvednout telefon a zeptat se. Výfuk dorazil ve dvou balících, zabalenej fakt nezničitelně. Takže můžu jen doporučit. :)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Takže, doba nám zase trochu pokročila a 206ka už vesele jezdí s novým výfukem. :) Ovšem, nebylo to tak bezproblémové, jak to na začátku vypadalo. Podělím se tedy s vámi o malé shrnutí:

Svody jsou dobré. Jediný háček je, že jsou navrženy skutečně na 206kovou verzi tohoto motoru, která má výměnné vložky olejového filtru a nejsou tak zcela kompatibilní s úpravou filtru na klasicky montované plechovky. Filtr se zkrátka nevejde. Museli jsme to vyřešit prozatím montáží krátkého filtru původně z Renaulta, ale finálně to asi vyřeším instalací relokačního kitu, čím zabiju dvě mouchy jednou ranou - jak pořádný filtr s pohodlným přístupem při výměně, tak i chladič oleje.

Střední díl výfuku je, řekněme, postačující. Průměr trubky je jen o málo větší, než sériový, střední tlumič je dobrý. Vyloženě odfláknutý je konec trubky, kde je navařený konus pro připojení ke koncovému tlumiči. Je to v podstatě jen rovná trubka s konusem, na prase vevařená do střední trubky pod úhlem, takže uvnitř vzniká velký schod, kde se ty spaliny musí solidně tlouct. Kluci, co to montovali, na to celkem nevěřícně koukali. Tedy, střední díl od Supersprintu je v podstatě téměř sériový díl s o málo lepším tlumičem a odfláknutým svařováním, který je pokryt pěknou černou práškovou barvou. Za ty peníze bych si teda představoval poněkud větší kvalitu.

Koncový tlumič je průchozí konstrukce a je celkem bohatě dimenzován. Sám o sobě je v pohodě (smíříme-li se s takřka sériovým průměrem vnitřní trubky). Co už není v pohodě je fakt, že je všude uváděn jako tlumič pro 206ku, ačkoliv to není pravda. Jde o tlumič na 106ku a na 206ku samozřejmě nepasuje. Chyba je v katalogu samotného výrobce - ačkoliv kód na tlumiči sedí, v katalogu je vypsán u 206ky. Tlumič jsme tam samozřejmě dostali, ale obnášelo to uříznutí vstupní trubky a navaření ve správném směru. Koncovka se do výřezu v nárazníku vejde naprosto přesně, dokonce tak přesně, že má občas tendence drnčet o kraj výřezu. Taky ale na můj vkus kouká zbytečně moc ven, ale to jsou jen kosmetické problémy, které časem opravím.

Každopádně, suma sumárum, za ty prachy teda nic moc. Svody jsou dobrý, jediné co můžeme je polemizovat o vhodnosti konfigurace 4-1 versus 4-2-1. Zbytek teda moc nepřesvědčil. Tak nějak jsem měl pocit, že za ty prachy bych takovéhle problémy řešit nemusel. Ale jak je vidět, ani u Supersprintu jsem se jim nevyhnul.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Myslím, že bych se po poměrně silném zážitku mohl taky o tomhle autě vyjádřit.

Je to moc krásný kousek, nejspíš ten nejhezčí, který jsem za celou tu dobu, co 206ku mám, viděl. Motorovému prostoru v podstatě není co vytknout, žádný laciný tuzing se nekoná. Těžko to nějak popisovat, chtělo by to spíš fotku, ať si ostatní taky udělají obrázek. Co mě ale absolutně dostalo hned po krásném interiéru a exteriéru je hodně slušný výkon motoru a především zvuk Supersprintu. To se vážně nedá pořádně popsat, to chce slyšet a zažít. Od nějakých 2tis. ot/min až někam kousek za 3 tis. ot./min. je výkon podobný jako u mojí 1.4 8V, ale pak teprve dojde na lámání chleba. Zatímco jednačtyřka je po 4 000ot./min. v podstatě mrtvá a nemá vůbec cenu za tuhle hodnotu motor točit, jednašestka teprve ožívá a s přibývajícími otáčkama nabírá na síle, přičemž se i motor začne pořádně ozývat. Do nějakých čtyř tisíc otáček je skoro jako beránek, ale pak se pořádně ozývá jako malý ďábel. Dynamika jízdy je perfektní a předjíždět s tímhle autem pomalu jedoucí Haťapky je bezpečná záležitost prakticky kdykoliv. Kolega mi rovněž ukázal i sílu brzd a musím říct, že kdyby mě předem neupozornil, nejspíš bych si rozbil čumák o palubní desku.

Abych řekl pravdu, nijak moc mě tohle auto předtím, než jsem měl tu možnost ho na vlastní kůži vidět a okusit jízdu s ním, nezaujalo, o to víc jsem z něj nadšený.

Doufám, že kolega doplní nějaké opravdu detailní foto a především kvalitní nahrávku zvuku výfuku. Pak si tohle vlákno zcela jistě získá pozornost dalších lidí, kteří by si jinak tohohle zeleného krasavce nevšimli. :super;)

[upravil dne 13/6/10 peugeot09]

Odesláno
Původně zaslal: peugeot09

Kdy bude foto a zvuk? :)

Až to vyfotím a nahraju, teď je zima a prší. :D Možná v neděli, podle toho jak bude. :)

Odesláno

Tak tady jsou ty slibované detailní fotky současného stavu. :)

Předek. Nárazník a blatníky čeká časem výměna za verzi s větší \"hubou\". Ten flek na kapotě je sloupnutá horní vrstva laku. Bohužel, co se laku týče, tak to auto je zralé na celolak. :( Ale to je tak drahé, že to má času dost.

p1020777q.th.jpg

Detail světla s AE, výrobce DEPO (značka FK Automotive). Ačkoliv to tu moc není vidět, rozhodl jsem se využít reflektor parkovaček jako druhý blinkr, tudíž obě světla mají blinkry na vnitřní (původní) i vnější straně. Parkovačky zastupují AE kroužky, podsvětlené zatím žárovkami, které v noci svítí naprosto dostatečně a v případě výpadku potkávacího světla vymezí obrys auta už z velké dálky. V potkávačkách jsou xenony, zatím bohužel 6000K (sháním 4300K, jako originál). Světla jsou elektricky výškově stavitelná, jako originál.

p1020778wx.th.jpg

Detail předních 283 mm brzd z 206 RC. Kotouče standardní Ferodo, destičky Ferodo ThermoQuiet. Quiet nejsou ani náhodou, za studena pěkně pískaj, ale jakmile se zahřejou na provozní teplotu, tak je jejich brzdná síla až překvapující (žejo, peugeot09 :D). Nevím, jak by tahle kombinace obstála na okruhu, ostatě tam ani není určená, ale na normální živější ježdění je víc než dostatečná. Brzdy na všech čtyřech kolech už mají konečně pancéřové hadičky Goodridge, brzdovka je ATE dle specifikace DOT 5.1 (na přesný typ se kdyžtak kouknu). Ráfky jsou MAK Fever 5R, 15\", pneumatiky Bridgestone Turanza ER 300, 195/50.

p1020781t.th.jpg

Motorový prostor. Tady není asi nic moc zajímavého k vidění, snad kromě modré roury sání GSR, kterou na objednávku vyráběl jeden člověk v Anglii. Otázka je, jestli je vyrábí stále, protože už se delší čas nikde neukázal. :myslim

p1020772a.th.jpg

Detail svodů Supersprint 4-1.

p1020774z.th.jpg

P.S.: Kdyby někoho ještě něco zajímalo, řekněte, rád to popíšu, nebo nafotím. :)

P.P.S: Jakmile přesunu baterku do kufru, uvolní se mi místo pro relokační kit olejového filtru (teď musím mít kvůli svodům takové to velmi krátké provedení a to se mi moc nelíbí) a zachytávací nádobku olejových par.

[upravil dne 17/6/10 Fakir]

Odesláno

Pěkné, moc moc pěkné...ale to už jsem ti asi říkal, že? :)

Jenom podotýkám, že na živo to auto vypadá ještě o mnoho lépe. Přičemž ty brzdy, to je kolego neskutečný masakr. Ze stovky mi přišlo, jako by auto zastavilo na pár metrech. :super

Ještě by to chtělo dodat foto zadní části, interiéru a především zvuk. Na ten se tu určitě těší mnoho lidí. Škoda, že jsme s sebou neměli nějaké to nahrávací zařízení. Když jsi podřadil a předjížděl nějaké auto, tak to byla pastva pro uši. :roker

[upravil dne 17/6/10 peugeot09]

Odesláno

fakt si nebyl tedka na morave v poslecdnich 14 dnech??? v Bojkovicich sem videl nemlich stejneho pezota:)

Odesláno

mňa by zaujímalo ako máš vyriešenie zachytavanie olejových pár, a ako máš odtenený filter vzduchovy alebo kde ho máš ako umiestneny.......keby ešte tak jednu alebo 2 fotky možeš spraviť komplet celeho motoru z vrchu. porpipade neake detaili ešte......dakujem

Odesláno

Rejty: fakt ne, o tom bych věděl. :D

winco: zachytávání olejových par zatím nemám vyřešené nijak - odvětrávání mám volně vyvedené hadicí ven, bez podtlaku. Kondenzační nádobku, kterou jsem tam měl, jsem před časem vyndal a zatím jsem se s tím nezabýval. Vrátím to tam, až bude volné místo po baterce. Filtr je umístěný v prostoru levého podběhu, za levou mlhovkou. Ačkoliv tam není problém s nasáváním teplého vzduchu, vyrábím teď jakousi karbonovou bedničku, do které ten filtr zavřu, především proto, aby tam nelítal bordel, nebo voda. Kouknu se po dalších fotkách, které by se daly udělat. :)

Odesláno

velice dakujem za info......inak mám len taky mali dotaz ešte ohaldom sania.....aky je rozdiel v efektivnosi sania ked je potrubie kratke a ked je dlhe......napriklad ked filter neham hore pri baterke alebo ked ho natiahnem až dole do podbehu ako to máš ty??? samozrejme že hore pri baterke sa odtieni a privedie studeny vzduch

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...