marko306 Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 teraz davali v spravach, ze v ČR by chceli schvalit zakon ktory by umoznoval mat jednemu cloveku znacku na cely zivot. Cize majitel preda auto SPZ si zmontuje a da na druhe ktore kupi. Ja si myslim, ze je to celkom dobry napad, hlavne co sa tyka financii [upravil dne 19/5/09 marko306] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 To by naozaj nemuselo byt zle ... Citovat
Dundee Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Hmm, to bych si asi nechal značku z Dřeváka (8S1 2550) Citovat
AnotherOne Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 A ako to bolo doteraz so značkami, na ktoré sa dal vlastný text, tie myslím boli na celý život? Tada aspoň u nás. Citovat
marko306 Odesláno 19. květen 2009 Autor Odesláno 19. květen 2009 u nas su znacky s textom na cely zivot??? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 To tiez neviem, pokial by boli na cely zivot tak zacnu o nich uvazovat :D Marko aj ty by si mohol NR-GULKY :D Citovat
Edison Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 RZ pokud vím neřeší zákon, ale vyhláška. Konkrétně Vyhláška o registraci motorových vozidel (číslo nevím). Ta RZ v podobě textu nijak nebrání. Jinou otázkou je to \"na celý život\", tedy na osobu, nikoli na auto. To by pak ale znamenalo, že by to platilo i pro klasickou podobu RZ. Jinak by tomu snad mohlo být v přechodném období. Citovat
Medvěd Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Je mi jedno, jakou RZ mám na autě (byť by se mi třeba líbila \"hezčí\" číselná kombinace, nikdy jsem jí nevlastnil). V souvislosti s uplácením na magistrátech by se mi líbil třeba Slovenský či Rakouský model, kdy si za oficiální sumu mohu zaplatit třeba text na RZ - RZ na celý život mi přijde lehce zmatená (až to bude fungovat v praxi, uvidím a možná změním názor, momentálně to považuju za zbytečnost). P.S. Jak se to bude řešit třeba v případě změny bydliště? To tu zase bude ten \"bordel\" z doby kolem roku 2000, kdy se nemusely ani při převodu z okresu do okresu měnit SPZ? Sorry, ale mě celkem vyhovuje, že dojedu-li někde na cestě auto z jiného okresu jsem tak nějak už jeho RZ varován ve stylu: \"Bacha, asi to tu nezná, může udělat nějakou botu ...) [upravil dne 19/5/2009 Medvěd] Citovat
marko306 Odesláno 19. květen 2009 Autor Odesláno 19. květen 2009 Původně zaslal: Lubk0 To tiez neviem, pokial by boli na cely zivot tak zacnu o nich uvazovat :D Marko aj ty by si mohol NR-GULKY :D Tak dlho si to nenapisal a cil zas? K tym znackam, zevraj v niektorych statoch to uz funguje, len neviem v ktorych Citovat
AnotherOne Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 edison: Registračné značky u vás upravuje vyhláška 243/2001 naposledy novelizovaná v 334/2006 [upravil dne 19.5.2009 AnotherOne] Citovat
Edison Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 AO: Dík... Info spíše pro ostatní. :-) Citovat
Medvěd Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Původně zaslal: marko306 K tym znackam, zevraj v niektorych statoch to uz funguje, len neviem v ktorych Údajně v Holandsku prý auto dostane RZ při první registraci a ta mu zústává až do šrotu (či prodeje mimo NL) - kdo viděl jejich RZ, tak asi chápe, že u nich (nebo třeba u Frantíků) je to fakt jedno. [upravil dne 19/5/2009 Medvěd] Citovat
marko306 Odesláno 19. květen 2009 Autor Odesláno 19. květen 2009 Původně zaslal: Medvěd Je mi jedno, jakou RZ mám na autě (byť by se mi třeba líbila \"hezčí\" číselná kombinace, nikdy jsem jí nevlastnil). V souvislosti s uplácením na magistrátech by se mi líbil třeba Slovenský či Rakouský model, kdy si za oficiální sumu mohu zaplatit třeba text na RZ - RZ na celý život mi přijde lehce zmatená (až to bude fungovat v praxi, uvidím a možná změním názor, momentálně to považuju za zbytečnost) [upravil dne 19/5/2009 Medvěd] ja som narazal hlavne na usetrene peniaze za prepis a kupu spz. U nas to nie je nejaka horibilna suma, ani neviem teraz v akej cenovej relaci sa pohybuje, ale aj tak by potesila. Citovat
olda Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Já mám taky značky na celý život,dokonce je můžu používat na víc aut a platím jen jednu pojistku. Citovat
Edison Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Jsem to právě chtěl napsat. Švajcarský model... Citovat
wooody Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 a jak je to s tím vlastním textem v čr? Citovat
Edison Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Vyháška to nijak neupravuje. Nějak se snad pracuje na prováděcím předpisu, jak to zrealizovat. Vyhláška říká, že RZ musí obsahovat 4 - 7 písmen a číslic, přičemž musí obsahovat nejméně jedno písmeno a nejméně jednu číslici. První písmeno v RZ vždy označuje kraj registrace. Z písmen jou některá zakázána, např. O pro svou zaměnitelnost s 0. Z uvedeného tedy plyne, že pardubák by klidně mohl mít RZ \"EDI S0N\", budějčák třeba \"CAR L0 SS\". Už jde jen o to, jak aspoň tohle občanům umožnit po technické stránce. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.