Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

teraz davali v spravach, ze v ČR by chceli schvalit zakon ktory by umoznoval mat jednemu cloveku znacku na cely zivot. Cize majitel preda auto SPZ si zmontuje a da na druhe ktore kupi. Ja si myslim, ze je to celkom dobry napad, hlavne co sa tyka financii

[upravil dne 19/5/09 marko306]

Odesláno

To tiez neviem, pokial by boli na cely zivot tak zacnu o nich uvazovat :D :D :D

Marko aj ty by si mohol

NR-GULKY

:D :D :D

Odesláno

RZ pokud vím neřeší zákon, ale vyhláška. Konkrétně Vyhláška o registraci motorových vozidel (číslo nevím). Ta RZ v podobě textu nijak nebrání. Jinou otázkou je to \"na celý život\", tedy na osobu, nikoli na auto. To by pak ale znamenalo, že by to platilo i pro klasickou podobu RZ. Jinak by tomu snad mohlo být v přechodném období.

Odesláno

Je mi jedno, jakou RZ mám na autě (byť by se mi třeba líbila \"hezčí\" číselná kombinace, nikdy jsem jí nevlastnil). V souvislosti s uplácením na magistrátech by se mi líbil třeba Slovenský či Rakouský model, kdy si za oficiální sumu mohu zaplatit třeba text na RZ - RZ na celý život mi přijde lehce zmatená (až to bude fungovat v praxi, uvidím a možná změním názor, momentálně to považuju za zbytečnost).

P.S.

Jak se to bude řešit třeba v případě změny bydliště? To tu zase bude ten \"bordel\" z doby kolem roku 2000, kdy se nemusely ani při převodu z okresu do okresu měnit SPZ? Sorry, ale mě celkem vyhovuje, že dojedu-li někde na cestě auto z jiného okresu jsem tak nějak už jeho RZ varován ve stylu: \"Bacha, asi to tu nezná, může udělat nějakou botu ...)

[upravil dne 19/5/2009 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

To tiez neviem, pokial by boli na cely zivot tak zacnu o nich uvazovat :D :D :D

Marko aj ty by si mohol

NR-GULKY

:D :D :D

Tak dlho si to nenapisal a cil zas?:blablabla:P

K tym znackam, zevraj v niektorych statoch to uz funguje, len neviem v ktorych

Odesláno
Původně zaslal: marko306

K tym znackam, zevraj v niektorych statoch to uz funguje, len neviem v ktorych

Údajně v Holandsku prý auto dostane RZ při první registraci a ta mu zústává až do šrotu (či prodeje mimo NL) - kdo viděl jejich RZ, tak asi chápe, že u nich (nebo třeba u Frantíků) je to fakt jedno.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Je mi jedno, jakou RZ mám na autě (byť by se mi třeba líbila \"hezčí\" číselná kombinace, nikdy jsem jí nevlastnil). V souvislosti s uplácením na magistrátech by se mi líbil třeba Slovenský či Rakouský model, kdy si za oficiální sumu mohu zaplatit třeba text na RZ - RZ na celý život mi přijde lehce zmatená (až to bude fungovat v praxi, uvidím a možná změním názor, momentálně to považuju za zbytečnost)

ja som narazal hlavne na usetrene peniaze za prepis a kupu spz. U nas to nie je nejaka horibilna suma, ani neviem teraz v akej cenovej relaci sa pohybuje, ale aj tak by potesila.:)
Odesláno

Vyháška to nijak neupravuje. Nějak se snad pracuje na prováděcím předpisu, jak to zrealizovat. Vyhláška říká, že RZ musí obsahovat 4 - 7 písmen a číslic, přičemž musí obsahovat nejméně jedno písmeno a nejméně jednu číslici. První písmeno v RZ vždy označuje kraj registrace. Z písmen jou některá zakázána, např. O pro svou zaměnitelnost s 0.

Z uvedeného tedy plyne, že pardubák by klidně mohl mít RZ \"EDI S0N\", budějčák třeba \"CAR L0 SS\". Už jde jen o to, jak aspoň tohle občanům umožnit po technické stránce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...