Birkov Odesláno 18. květen 2009 Odesláno 18. květen 2009 Odpojovali jste na 607 egr? Co jsem na to koukal, mělo by stačit dát podložku bez díry na vstup do sání, nebo je třeba i jinam? motor 2.2HDI [upravil dne 18.5.2009 Birkov] Citovat
Guest Robi607 Odesláno 18. květen 2009 Odesláno 18. květen 2009 Dávaj pozor, odpojiť nie je problém, ale jednotka to hneď zistí, pretože ti vstupne tlak vo výfuku, a snímač ukáže ako chybu spaľovania...radšej by som dal nový EGR, ak ti robí problémy Citovat
Birkov Odesláno 5. červen 2009 Autor Odesláno 5. červen 2009 včera zaslepeno přímo na vstupu do sání, bylo to krásně přístupné, jedna podložka to vyřešila.... najeto 170km mimo město 10 couračky po městě a bez problémů... rozdílu ve vykonu jsem si nevsiml, spotreba rekl bych klesla ale realne budu vedet az projedu nádrž. Citovat
pagot Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 nemuzu si pomoc todle je ten 100% stav ,to si snad delas prdel ,ale jinak nic ve zlem treba mate 607em vice , rozhodne jich je v cr i v nemecku takhle rozkurvenych uz vice nez dost [upravil dne 5.6.09 pagot] [upravil dne 5.6.09 pagot] Citovat
P607Olda Odesláno 5. červen 2009 Odesláno 5. červen 2009 Taky se přimlouvám proti takovým úpravám. Chodím taky na XM-fórum, kde v podpisu najdeš například takové heslo: citát: Citroen XM 2.1TD P8C r.v. 96-Y4GZ, po předcházejících majitelích dosti zprasené auticko ktere pomalu davam dohromady... :\'( konec citátu Tak takhle to začíná - tohle zaslepíme, FAP i kat vyhodíme, místo aditiva nalejeme naftu... U XM je zase módou provrtat trysky u koulí, čímž se z krásně vyladěného pérování stane houpací (ale těžko ovladatelná) loď. A pak kupující, lámej si hlavu a investuj do napravení těchto pokusů. Jeden známý to označuje heslem: \"auto bylo napadeno kutilem\". [upravil dne 5.6.2009 P607Olda] [upravil dne 5.6.2009 P607Olda] Citovat
Birkov Odesláno 5. červen 2009 Autor Odesláno 5. červen 2009 pagot: Otec má 607 stribrnou bez uprav, já mám 607 šedou s úpravami Víte co dělá egr? Očividně ne, jinak byste to tak neodsuzovali.... viděl jsem to sání a je to humus. Citovat
PecaTu Odesláno 8. červen 2009 Odesláno 8. červen 2009 Spíš než rovnou zaslepit,tak bych ho vyndal vyčistil a rozhýbal. Řeší se to takhle i u jiných značek ale neříkám že to vždy pomůže. A co se týče těch koulí na XM tak nesmíš taky věřit všemu co se kde píše osobně jsem vlastni jedno a koule jsem měl také provrtané a ten kdo tvrdí že se ztoho stane neovladatelná loď tak v tom buď nikdy nejel nebo mu nefunguje hidro tak jak má neboť HÁventil by to nedopustli, a hlavně by to asi nědělali sami lidi co ty koule plní když by to bylo tak špatný Citovat
P607Olda Odesláno 8. červen 2009 Odesláno 8. červen 2009 No, když si chceš povídat o XM, tak můžem. Tryska v kouli má funkci jako tlumič u jiných aut, zpomaluje průtok kapaliny a tedy tlumí pérování. Hydroactive a H-ventil mají za úkol: Pokud je zvoleno tlačítkem sportovní pérování, pérují jen koule u kol (tvrdší). Pokud je zvoleno komfortní pérování, otevře H-ventil (nebo ventily, podle provedení) a připojí další koule paralelně ke kolovým, tím změkčí pérování. Řídící systém Hydroactive vyhodnocuje rychlost vozidla, úhel natočení volantu, (zavření dveří) a snad brzdění a dává povel k přepnutí z komfortního režimu na sportovní, když je \"sportovní\" situace. Zpět na komfortní se přepne samo asi 30 sekund od poslední \"sportovní\" situace. Pokud někdo provrtá trysky, tak \"sportovní\" režim vůbec nenastane, protože auto je měkké už kvůli koulím u kol. Hydroactive i H-ventil se pak může uzoufat, nic s tím neudělá. Lidi, kteří koule plní, o tom nemusí moc vědět (vím ze zkušenosti). Jestli je to \"tak\" špatný, nebo jinak špatný, záleží na tom, jak moc jsou ty koule provrtané. Akorát mi nepiš, že jsem v tom nejel, bo to mám doma. Citovat
PecaTu Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 To by mě tedy zajmalo co tam péruje když je normální režim:myslim když ty koule používáš jenom při sport režimu. Těch koulí tam je buď sedum nebo osum a všechny používíš neustále.Samozřejmě pokud to někdo provrtá nějakou pětkou vrtákem tak to fungovat určitě nebude. A ani netuším které koule bys chtěl paralelně přidávat pokud vím používáš je všechny, ale myslím žo jsme se pustili do něčeho co sem nepatří a pokud jsem se tě nějak dotknul ta promiň. [upravil dne 9/6/09 PecaTu] Citovat
P607Olda Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 Pokud ti k vysvětlení a porozumění nestačí můj předchozí příspěvek, zkus si najít vysvětlení na internetu. Citovat
Saviero Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Zdravim, nenasel by se tu nejaky \"antiEGRista\" a nenafotil a jednoduse nepopsal postup zaslepeni EGR. Myslim, ze by to dost lidem pomohlo, minimalne jednomu Diky Citovat
Saviero Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Tak včera zaslepeno, zatím jsem neměl moc možnost to projet, ale vypadá to fajn. Taková poznámka, po odpojení EGR od sání se mi naskytl hrůzný pohled, přívodní trubka od EGR byla z 60ti % ucpaná takovým sajrajtem, že jsem se až zarazil. Citovat
Saviero Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Tak tohle je ta \"křižovatka\":) Citovat
pagot Odesláno 29. červenec 2009 Odesláno 29. červenec 2009 chtel bych otevrit todle tema ,ale z jineho duvodu a to : cisteni sani nemam jeste 2.2hdi kloune prozkomanou,ale zaslepeni egr se nedoporucuje a rozhodne ne na vstupu do beranu,takhle si to odkourite a zasere cele ! nejsem ekologista a kazda uprava ktera ponecha motoru jeho dobre vlastnosti me zajima ,po koupi jsem nechal odinstalovat fap i kdyz byl zanovni motor mam dle hodnot vstrikovacich trysek ,tlaku turba atd. v perfektnim stavu najeto 158000 , stejne me to nedalo a rozdelal jsem sani na tom hrdle dle fota nahore, v beranech kam se rukou dostanu je po stenach neskutecnej bordel , ta trubka od egr ktera vede prez teplovodni vymenik\"byla to specialita 2.2hdi\" je temer ucpana v usti nebyla pomalu dirka na prst a verim tomu ze to tak mame vsichni egr nechci odpojovat ,protoze funguje ,potrubi vede prez teplovodni vymenik ,proto se motor tak krasne ohrejva , a jeden kamos \"polak kterej to uz zaslepoval\" tvrdil ze auto jelo hure ,ze by se jeste musela vyresit ta klapka v sani a rozhodne prej nestaci ji pouze otevrit ,je toproste slozitejsi motor:myslim ,ten to pak dale neresil ,zapojil to jak to bylo budu to tedy komplet cistit,predpokladam ze motor pak pojede o dost lepe v nizkej otackach,ted me tam jde podstatne mene vzduchu nez ma ,ale i tak jezdim za 6.3/100 rozdelaval uz nekdo z vas egr ,rozpojoval ten vymenik apd. ,podle vaseho spusobu zaslepeni spis ocekavam ,ze ne muzu to bez problemu dat do servisu a nechat to vse ocistit \"neni problem v tech par stovkach ,tisicich\" ,ale pochybuju ze to nekdo poctive vycisti a neudela tam jen vétsi dirky v tom sajrajtu nema nekdo nejakou dokumentaci jak je to vsechno poskladane ? ,berany sani, celejegr okruch vcetne vymeniku v jeho okruhu ?? ,predem dekuji Citovat
Saviero Odesláno 29. červenec 2009 Odesláno 29. červenec 2009 Chtel bych poupravit misto zaslepovani, prý nestačí zaslepin na výstupu, je potreba zaslepit na vstupu. Auto muze padat do nouzaku a na diagnostice nahlasit neco o problemu s EGR a vysokem mnozstvi spalin Citovat
pagot Odesláno 29. červenec 2009 Odesláno 29. červenec 2009 ani zaslepeni na vstupu ti nepomuze pokud nedoresis klapky v beranech sani,\"nestaci vycvaknout tahlo\"+v hlavnim potrubi ,jednu verzi uz zkousel muj znamej a to ze obe klapky v sani zaretoval plne otevrene + zaslepil egr a zdalo se mu ze pak auto jede jeste hure a protoze to delal v zime auto se spatne ohrejvalo ja budu egr rozdelavat zitra,nejdriv musim zjistit jestli ten teplovodni vymenik pujde demontovat tema dvouma svorkama na vstupu a vystupu ta klapka na beranech by asi nejak sla,ale je problem s klapkou v hlavnim potrubi , jinak ti tam pri zaslepeni egr pujde sice cistej vzdousek ,ale bude ho malo a podle mojeho selskyho rozumu z toho bude motor jalovej ,kdyby to bylo jednoduche a jasne jako na jinejch hdi/tdi ,uz to mam davno zaslepeno [upravil dne 29.7.09 pagot] Citovat
Saviero Odesláno 29. červenec 2009 Odesláno 29. červenec 2009 uvidim co to bude dlouhodobeji delat a pripadne odslepim a vycistim, napis pak jak to slo? Jinak na zaslepeni EGR me dovedl clovek, ktery ma vlastni servis a dela jen a jen Peugeoty... Verim mu Citovat
pagot Odesláno 29. červenec 2009 Odesláno 29. červenec 2009 uvidis ,ja mam reference o zaslepeni pouze od jednoho clobrdy\"ja jsem proti nemu uplna lama\" moc lidi i servismenu nevi ze 2.2hdi ma o par klapek vice ,ja to teprve zkoumam ,jinak jsem s tahem motoru docela spokojenej i kdyz me tam aktualne jde tak polovina vzduchu co ma prez egr okruh,takze budu delat kominika :D,ten kdo jezdi hodne v nizkejch otackach to musi mit temer nasracku zanesene Citovat
pagot Odesláno 29. červenec 2009 Odesláno 29. červenec 2009 pukud se me povede odeklovat ten vymenik ,tak to cele rozeberu ,ten kratkej pruchod vymenikem vycistim na aute voda se me vypoustet nechce ,ale mozna ze na to dojde,pak bych vytahnul egr i s vymenikem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.