siskin Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Zdravim vas pani, rad by som sa vas spytal ci mate niekto skusenosti s demontazou / vymenou senzora ktory je umiestneny na vrchnej strane vika nadrze (z vnutra blatnika). Mam ho zrejme odfajceny a chcel by som ho vymenit. Tento senzor snima pocet natankovanych litrov do nadrze a podla toho sa potom davkuje do nadrze aditivum. Pripajam aj foto, ale robil som to mobilom a navyse uz bolo sero. Tak fotka nie suepr Inak je to fotene cez zrkadielko lebo normalne tam nie je vidno Citovat
siskin Odesláno 15. květen 2009 Autor Odesláno 15. květen 2009 foto mi nejako strajkuje, snad to teraz vide,... Citovat
siskin Odesláno 17. květen 2009 Autor Odesláno 17. květen 2009 chvapi tak ako ? nikomu to este nemenili v servise ? Hlavne ti co mate FAP ,... Citovat
vlado-.m Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Ten sensor = elektronicky spinac/ovladany magnetom na viecku nadrze/, nesnima pocet natankovanych litrov ale registruje otvorenie hrdla nadrze. Demontaz je jednoducha, vybrat gumu okolo hrdla nadrze, rozpojit konektor na pravej zadnej naprave, vyhacknut vodice z ociek na potrubi od hrdla nadrze, tam kde vodice koncia/=na hrdle nadrze/, povytiahnut z osadenia,oci ta navedu kam lebo si nepamatam, ale nedrzalo to velmi. Je to taky hranolcek z plastu+epoxidu. Ja som ho mal vadny tym sposobom ze ked som potiahol za vodice jednotlivo, tak jeden mi zostal v ruke, klasicky studak. Opatrne som odvrtal epoxid v predpokladom mieste napajkovania vodica a vodic prispajkoval. Dierku som nasledne zatmelil a drzi uz dva roky. Myslim ze je to opravitelne aj pri inej poruche a za par eur, nie za par desiatok, tusim to vtedy nove stalo 1500sk. Vela zdaru:papa. Podla foto by som to tahal teraz z obrazovky. [upravil dne 17.5.2009 vlado-.m] Citovat
AnotherOne Odesláno 18. květen 2009 Odesláno 18. květen 2009 Myslím, že to nesníma otvorenie dvierok, ale strčenie tankovacej pištole. Citovat
Pe.Tr Odesláno 18. květen 2009 Odesláno 18. květen 2009 vlado.-m ma pravdu , je to kvuli aditivovani nafty Citovat
Ticcino Odesláno 18. květen 2009 Odesláno 18. květen 2009 Někteří by to čidlo využili i jinak... Citovat
AnotherOne Odesláno 18. květen 2009 Odesláno 18. květen 2009 Původně zaslal: Pe.Tr vlado.-m ma pravdu , je to kvuli aditivovani nafty To bolo na mňa? Ja netvrdím, že nie. Sníma to pištoľ či skutočne bolo tankované alebo nie. Natankované množstvo sa potom určí podľa polohy plaváka. Najmenší rozdiel, ktorý to je schopné zaznamenať je tuším okolo 7l. [upravil dne 18.5.2009 AnotherOne] Citovat
siskin Odesláno 18. květen 2009 Autor Odesláno 18. květen 2009 ja ho mam zrejme skratovane. Ked sme ho premerali tak stale ukazuje spojenie. bez ohladu na to ci tam bolo viko alebo nie. Zaujima ma demontaz toho senzoru priamo z hrdla nadre. Je to tam dost tak na tesno nasadene a bojim sa ze to zlomim. Je tam aj blby pristup lebo tam nie je vidno. Ci si to pacil ? skrutkovac sa mi tam nezmesti Citovat
AnotherOne Odesláno 18. květen 2009 Odesláno 18. květen 2009 Tak máte pravdu je to obyčajný spínač, reaguje na uzáver nádrže:myslim [upravil dne 18.5.2009 AnotherOne] Citovat
vlado-.m Odesláno 18. květen 2009 Odesláno 18. květen 2009 Původně zaslal: siskin ja ho mam zrejme skratovane. Ked sme ho premerali tak stale ukazuje spojenie. bez ohladu na to ci tam bolo viko alebo nie. Zaujima ma demontaz toho senzoru priamo z hrdla nadre. Je to tam dost tak na tesno nasadene a bojim sa ze to zlomim. Je tam aj blby pristup lebo tam nie je vidno. Ci si to pacil ? skrutkovac sa mi tam nezmesti Daj dolu tu gumu okolo a hned je tam viac miesta na jednu ruku. Tahaj to za draty a mierne mykaj. Pripadne si ho podpac ostrym mozom ci skrutkovacom, tak aby si nezlomil ten plast v ktorom to je osadene. Je pravda ze prvy krat sa mu moc nechcelo ist von. Ked som ho potom skusal osadit ze preco nesiel tak uz chodil lahucko, nic ho tam okrem vlastnej tiaze a mozno spiny nedrzi. Pokial by si ho mal skratnuty a teda stale zopnuty tak by si mohol jazdit bez vicka nadrze co je blbost. Jeho nepritomnost ako aj vada nezopnutia spinaca sa prejavi po starte napisom Antiplution fault a rozsvietenim kontrolky motora\"K\". Robi ti to alebo co vlastne riesis? Citovat
siskin Odesláno 18. květen 2009 Autor Odesláno 18. květen 2009 pc mi nic nepise. Pokusam sa riesit to, ze ked som bol na diagnostike tak mi chlapik povedal, ze je nejaky problem so snimacom vika nadrze. Tak som to rozobral a premeral ohmicky s merakom. Rozdiel medze zopnutim a rozopnutim bol len par ohmov (7 a 15). Ked je nieco rozopnute tak by tam mal byt ovela vacsi rozdiel. Preto si myslim, ze je to skratovane Citovat
vlado-.m Odesláno 18. květen 2009 Odesláno 18. květen 2009 Původně zaslal: siskin pc mi nic nepise. Pokusam sa riesit to, ze ked som bol na diagnostike tak mi chlapik povedal, ze je nejaky problem so snimacom vika nadrze. Tak som to rozobral a premeral ohmicky s merakom. Rozdiel medze zopnutim a rozopnutim bol len par ohmov (7 a 15). Ked je nieco rozopnute tak by tam mal byt ovela vacsi rozdiel. Preto si myslim, ze je to skratovane tak vyber uzaver nadrze a skus nastartovat...malo by ti vyhodit zavadu, ked nie na prvy tak urcite na druhy pokus. Potom daj uzaver a nastartuj....zavada musi zmiznut. Citovat
siskin Odesláno 19. květen 2009 Autor Odesláno 19. květen 2009 tak som skusit nastartovat s otvorenou nadrzou, ale zial neuspel som. Ked som otvoril nadrz tak som z vika nevedel vytiahnut klucik a tym padom som nemal ci nastartovat Takze budem to musiet skusit s dvomi klucami. Alebo da sa to nejako oklamat ? Citovat
vlado-.m Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 Na vicku je tak taky cudlik, ktory sa vlozenim do hrdla nadrze zatlaci a odisti otocenie kluca. Ked ho potlacis prstom potom mozes zamknut a vytiahnut kluc. Citovat
siskin Odesláno 20. květen 2009 Autor Odesláno 20. květen 2009 dnes som to nemal cas skusit, zajtra sa k tomu dostanem. Ale jeden znamy mi povedal aby som tam skusil dat nejaku alternativu toho snimaca. Je to vpodstate rele reagujuce na magnet. Vraj sa nejake daju kupit v SOS a cenovu su okolo 3-5 eur. Asi skusim jedno objednat a potom ho vyskusam. Ak by to vislo tak by to bola fain uspora. Origi snimac stoji 45 eur Citovat
vlado-.m Odesláno 20. květen 2009 Odesláno 20. květen 2009 To som ti chcel povedat ked sa uistis par pokusmi ze je naozaj vadny... Citovat
siskin Odesláno 13. červenec 2009 Autor Odesláno 13. červenec 2009 cawte, tak ja som ten snimac objednal a namontoval. Snimac krasne reaguje na otvorenie a zatvorenie nadrze. Bol som uz aj doliat aditivum a po nastaveni nejakych veci na diagnostike mi mala po dotankovani min. 10 litrov zhasnut hlaska (minimum level aditivum...). Natankoval som 15 litrov a hlaska mi nezmizla. Mechanik mi povedal, ze to moze byt tym snimacom. Ale ked sme to pozerali cez pc tak to krasne reagovalo. Tak teraz neviem ci mu vadi to nove cidlo, alebo je este niekde inde chyba Napadlo ma ci to origi cidlo nema nejaky odpor v zopnutom stave. To moje ma uplny skrat, cize nula. Mozno by bolo dobre premerat ohmicky origi cidlo ze aky ma odpor v zopnutom stave a aky v rozopnutom Citovat
vlado-.m Odesláno 14. červenec 2009 Odesláno 14. červenec 2009 Mechanik si asi vymysla...., asi nema v servise to pri hladani priciny normalne skusaju na tvrdy skrat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.