Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám problém s tím jaký dát nový vzduchový filtr. U původního mám na spodu vrstvu jakéhosi filcu, ale když jsem si objednal nový filtr BOSCH na mé auto tak mi došel bez tohoto filcu. Navíc jsem nenašel číslo dílu Peugeot v zaměnitelných číslech u filtru BOSCH. Podle mne tam nepatří, co Vy na to?

Číslo dílu od Peugeot, který potřebuji je 1444T2.

Číslo filtru BOSCH. který mi přišel je 1457432200.

Toto je nynější filtr:

[upravil dne 14/5/09 Leo]

post-0-14109606973288_thumb.jpg

Odesláno

ano ano nazyva se to prefiltrace a dava se to v zemich s vyssi prasnosti, pokud nejezdis nekde po poli je to asi jedno, mozna ten filc bude mit zbytecne vetsi odpor pro vzduch, takze kdyz das bez nej, bude to trosilinku lepe tahnout, zvlast ve vyssich otackach

Odesláno

Tak jsem ještě zkoumal ServiceBox a zjistil jsem, že bez „předfiltrace“ se dával do starých vznětových motorů a s „předfiltrací“ do HDI. Vzhledem k tomu, že jsem chtěl BOSCH a ten se asi s „předfiltrací“ ani nedělá (v katalogu jsem ho nenašel) dali mi tento. Asi ho tam tedy dám a když tak ho dříve vyměním.

Děkuji za objasnění, zase jsem o trochu chytřejší.

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

Původně zaslal: majty

mel si koupit KN a mel by si po starostech ;)

Na HDi bych K&Nko necpal. :bojim Tuším že Schreek nebo někdo s 206 s tím měl problémy u HDička. :myslim

V com spocival ten problem? Ma niekto sportovy filter na Hdi, ako sa to sprava? Inak tiez som tam mal tu predfiltráciu, teraz ju nemam a bez problemov.

Odesláno

Ja tam tiez nemam ten molitan a v poho. V kufri mam jeden sportovy filter, len ma vacsi priemer ako hadica, na ktoru je treba napojit, takze potrebujem tam redukciu. Inac, ak velmi potrebujes ten molitan, da sa vystrihnut z hocakeho kusu molitanu.

Odesláno
Původně zaslal: Yantschi

Ja tam tiez nemam ten molitan a v poho. V kufri mam jeden sportovy filter, len ma vacsi priemer ako hadica, na ktoru je treba napojit, takze potrebujem tam redukciu. Inac, ak velmi potrebujes ten molitan, da sa vystrihnut z hocakeho kusu molitanu.

Já ho zas tak nepotřebuji, akorát jsem si říkal, že je motor spočítaný na určitý odpor vzduchu přes filtr a když tam něco nebude tak bude odpor menší. Ten „molitan“ však zas takový odpor neklade tak by to moc vliv mít snad nemělo (až se trochu zapráší tak na tom bude stejně).

Odesláno
Původně zaslal: jojo0608

Mám tam ten obyčajný bez predfiltrácie a je to dobré. Mením ho po 15 tis. km.

Není 15000km nějak brzo? Podle příručky by se měl měnit po 60000km. Já ho měnil teď po 40000km. Je fakt, že tento jsem koupil za 160,- takže žádná drahota, ale 30000km by vydržet mohl (každá druhá výměna oleje).

Odesláno

ked vymeienas filter castejsie tak mas cistejsie sacie potrubie a tym aj dlhsiu zivotnost vahy vzduchu.

Porovnaj si cenu vahy a filtra, uvidis co je lepsie.:myslim

Odesláno
Původně zaslal: obaf

ked vymeienas filter castejsie tak mas cistejsie sacie potrubie a tym aj dlhsiu zivotnost vahy vzduchu.

Presne tak. Váha vzduchu vydrží dlhšie. Dávam tam ten Bosch - určite nie je len na starý model, ja ho kupujem podľa VIN-ka a pasuje mi na nový model.

40000 km je nejako moc na vzduchový filter. Toľko tam nechávam peľový filter.

Odesláno
Původně zaslal: jojo0608

Původně zaslal: obaf

Presne tak. Váha vzduchu vydrží dlhšie. Dávam tam ten Bosch - určite nie je len na starý model, ja ho kupujem podľa VIN-ka a pasuje mi na nový model.

40000 km je nejako moc na vzduchový filter. Toľko tam nechávam peľový filter.

To já zas pylový nenechávám déle než 15000km (s čištěním klimatizace). S intervalem toho vzduchového se tedy polepším :mad:.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...