Leo Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Mám problém s tím jaký dát nový vzduchový filtr. U původního mám na spodu vrstvu jakéhosi filcu, ale když jsem si objednal nový filtr BOSCH na mé auto tak mi došel bez tohoto filcu. Navíc jsem nenašel číslo dílu Peugeot v zaměnitelných číslech u filtru BOSCH. Podle mne tam nepatří, co Vy na to? Číslo dílu od Peugeot, který potřebuji je 1444T2. Číslo filtru BOSCH. který mi přišel je 1457432200. Toto je nynější filtr: [upravil dne 14/5/09 Leo] Citovat
Leo Odesláno 14. květen 2009 Autor Odesláno 14. květen 2009 Takto vypadá nový filtr, ale je BOSCH: [upravil dne 14/5/09 Leo] Citovat
ozzy56 Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 mám Purflux a ten filc tam nemám--ale jestli sedí rozměr na tu krabici a dobře těsní--dal bych ho Citovat
BoneDaddy Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 To originál číslo neodpovídá tomu Boschi. 90% filtrů podle toho origo čísla má ten filc. Třeba Fram CA8855, Filtron AP 090... Mimochodem ten filc nazývají předfiltrem. Citovat
Ferry Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 ano ano nazyva se to prefiltrace a dava se to v zemich s vyssi prasnosti, pokud nejezdis nekde po poli je to asi jedno, mozna ten filc bude mit zbytecne vetsi odpor pro vzduch, takze kdyz das bez nej, bude to trosilinku lepe tahnout, zvlast ve vyssich otackach Citovat
Leo Odesláno 15. květen 2009 Autor Odesláno 15. květen 2009 Tak jsem ještě zkoumal ServiceBox a zjistil jsem, že bez „předfiltrace“ se dával do starých vznětových motorů a s „předfiltrací“ do HDI. Vzhledem k tomu, že jsem chtěl BOSCH a ten se asi s „předfiltrací“ ani nedělá (v katalogu jsem ho nenašel) dali mi tento. Asi ho tam tedy dám a když tak ho dříve vyměním. Děkuji za objasnění, zase jsem o trochu chytřejší. Citovat
majty Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 mel si koupit KN a mel by si po starostech Citovat
BoneDaddy Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Původně zaslal: majty mel si koupit KN a mel by si po starostech Na HDi bych K&Nko necpal. Tuším že Schreek nebo někdo s 206 s tím měl problémy u HDička. Citovat
tomike Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Původně zaslal: BoneDaddy Původně zaslal: majty mel si koupit KN a mel by si po starostech Na HDi bych K&Nko necpal. Tuším že Schreek nebo někdo s 206 s tím měl problémy u HDička. V com spocival ten problem? Ma niekto sportovy filter na Hdi, ako sa to sprava? Inak tiez som tam mal tu predfiltráciu, teraz ju nemam a bez problemov. Citovat
Yantschi Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Ja tam tiez nemam ten molitan a v poho. V kufri mam jeden sportovy filter, len ma vacsi priemer ako hadica, na ktoru je treba napojit, takze potrebujem tam redukciu. Inac, ak velmi potrebujes ten molitan, da sa vystrihnut z hocakeho kusu molitanu. Citovat
Leo Odesláno 15. květen 2009 Autor Odesláno 15. květen 2009 Původně zaslal: Yantschi Ja tam tiez nemam ten molitan a v poho. V kufri mam jeden sportovy filter, len ma vacsi priemer ako hadica, na ktoru je treba napojit, takze potrebujem tam redukciu. Inac, ak velmi potrebujes ten molitan, da sa vystrihnut z hocakeho kusu molitanu. Já ho zas tak nepotřebuji, akorát jsem si říkal, že je motor spočítaný na určitý odpor vzduchu přes filtr a když tam něco nebude tak bude odpor menší. Ten „molitan“ však zas takový odpor neklade tak by to moc vliv mít snad nemělo (až se trochu zapráší tak na tom bude stejně). Citovat
BoneDaddy Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Původně zaslal: tomike V com spocival ten problem? Zkus napsat tomu Schreekovi. Jestli se dobře pamatuju, jednalo se o zničení váhy vzduchu či něco podobného.. Citovat
jojo0608 Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Mám tam ten obyčajný bez predfiltrácie a je to dobré. Mením ho po 15 tis. km. Citovat
jojo0608 Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Mám tam ten obyčajný bez predfiltrácie a je to dobré. Mením ho po 15 tis. km. Citovat
Leo Odesláno 15. květen 2009 Autor Odesláno 15. květen 2009 Původně zaslal: jojo0608 Mám tam ten obyčajný bez predfiltrácie a je to dobré. Mením ho po 15 tis. km. Není 15000km nějak brzo? Podle příručky by se měl měnit po 60000km. Já ho měnil teď po 40000km. Je fakt, že tento jsem koupil za 160,- takže žádná drahota, ale 30000km by vydržet mohl (každá druhá výměna oleje). Citovat
obaf Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 ked vymeienas filter castejsie tak mas cistejsie sacie potrubie a tym aj dlhsiu zivotnost vahy vzduchu. Porovnaj si cenu vahy a filtra, uvidis co je lepsie. Citovat
jojo0608 Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Původně zaslal: obaf ked vymeienas filter castejsie tak mas cistejsie sacie potrubie a tym aj dlhsiu zivotnost vahy vzduchu. Porovnaj si cenu vahy a filtra, uvidis co je lepsie. Presne tak. Váha vzduchu vydrží dlhšie. Dávam tam ten Bosch - určite nie je len na starý model, ja ho kupujem podľa VIN-ka a pasuje mi na nový model. 40000 km je nejako moc na vzduchový filter. Toľko tam nechávam peľový filter. Citovat
alternativ Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Ja menim vzduchac pri kazde vymene oleje a byva docela zaneseny, takze neni duvod setrit:) Dneska jsem taky menil kabinovy (pilovy) a s uhlikem za bratru 500kc,brrrr:( Citovat
Leo Odesláno 15. květen 2009 Autor Odesláno 15. květen 2009 Původně zaslal: jojo0608 Původně zaslal: obaf ked vymeienas filter castejsie tak mas cistejsie sacie potrubie a tym aj dlhsiu zivotnost vahy vzduchu. Porovnaj si cenu vahy a filtra, uvidis co je lepsie. Presne tak. Váha vzduchu vydrží dlhšie. Dávam tam ten Bosch - určite nie je len na starý model, ja ho kupujem podľa VIN-ka a pasuje mi na nový model. 40000 km je nejako moc na vzduchový filter. Toľko tam nechávam peľový filter. To já zas pylový nenechávám déle než 15000km (s čištěním klimatizace). S intervalem toho vzduchového se tedy polepším . Citovat
alternativ Odesláno 16. květen 2009 Odesláno 16. květen 2009 JJ?je to doporuceny interval, na ten pilac, mezi 10-15t. Cisteni klimy jsem samo taky provedl:) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.