dzavel Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Mám dotaz ohledně stání jedním kolem (cca 30cm) na chodníku. Byl jsem MP policií upozorněn, že bych takto stát neměl:bacha. Můžu stát jední kolem na vjezdu? Protože vjezd není chodník, ale pouze pozemní komunikace, po které se může chodit. Rovněž předpis č. 361/2000 Sb\". by mi umožňoval stát na chodníku abych neporušoval následující: \"Při stání musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 m pro každý směr jízdy; při zastavení musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 m pro oba směry jízdy.\". Ulici máme širokou 6m, tak nevím co estli to vůbec dává smysl:myslim. Řešili jste už někdo něco podbného? Dík Citovat
Driver Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Mě dali za podobný parkování pokutu za zábor veřejnýho prostranství. Jediný rozdíl byl v tom, že já jsem stál půlkou auta na obrubníku s trávou a ne na chodníku jako ty. To bylo ještě před novým silničním zákonem. V novém silničním zákoně je vysloveně uvedeno: § 27 (1) Řidič nesmí zastavit a stát - r) na silniční vegetaci, pokud to není povoleno místní úpravou provozu na pozemní komunikaci Jinak řekl bych, že by tam musela být dopravní značka, která toto parkování povoluje. Jinak v § 53 je uvedeno: (2) Jiní účastníci provozu na pozemních komunikacích než chodci nesmějí chodníku nebo stezky pro chodce užívat, pokud není v tomto zákoně stanoveno jinak. Citovat
dzavel Odesláno 14. květen 2009 Autor Odesláno 14. květen 2009 \"(2) Jiní účastníci provozu na pozemních komunikacích než chodci nesmějí chodníku nebo stezky pro chodce užívat, pokud není v tomto zákoně stanoveno jinak.\" a co když si tohle odporuje s tímhle: \"Při stání musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 m pro každý směr ...\" ? O tom vjezdu nevíš? Citovat
Driver Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 No s tím si to ani neodporuje, když při stání musí zůstat volný pruh 3m a není možné tam ten pruh zachovat tak tam nesmíš parkovat Ten vjezd jsem nenašel, ale jak už z názvu vyplívá když se to jmenuje vjezd tak tam auta budou vjíždět a vyjíždět a já bych jim tam nejspíš překážel... Citovat
Medvěd Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Zbožňuju auta parkující ve vjezdech - takovým řidičům píši lichotivé vzkazy o tom, jak je mám rád vyjetým olejem na čelní sklo. Citovat
dzavel Odesláno 14. květen 2009 Autor Odesláno 14. květen 2009 Driver: Když tam není značka zákaz stání, tak to je jiná. Medvěd: Ale ten vjezd je můj:aut:D. Citovat
Edison Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 No, to jsme řešili tuhle v práci. Stání ve vjezdu měšťáci taky \"trestaj\". Možná i oprávněně, vzhledem k zákonu... i když ani nevím, jestli to tam je. Hlavně jsme se bavili o stání právě před vlastním... Jestli tu je někdo, kdo by nám na to dal nějakou kloudnou odpověď... Citovat
Marcel505 Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Je ten vjezd tvůj? Jakože je to tvůj pozemek? Pokud je to tvůj pozemek, tak na tom si můžeš dělat co chceš... Kamarádovi takhle dali výzvu k odstranění vraku, neměl na autě značky (dovoz). A pak ji hodně rychle šli sundat, když je upozornil, že je to soukromý pozemek a s majitelem je domluven. P.S. Pro tyhle případy vozit sebou značky Parkování z části na chodníku a je to. Citovat
Edison Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Nene... Šlo o stání na veřejné komunikaci, podél chodníku, před vjezdem na vlastní pozemek. Citovat
dzavel Odesláno 14. květen 2009 Autor Odesláno 14. květen 2009 Edison: MP trestá stání na vjezdu, ale jen když tam je žlutá čára. Já ji tam nemám. Pokud se mi tam kdokoliv postaví, tak ho nemůžu nechat odtáhnout. Marcel505: Ne vjezd je k mému domu, ale pozemek je města. Uděláš mi jednu takovou značku, ať můžu MP říkat, že nejsem jediný kdo ji má. Citovat
dzavel Odesláno 14. květen 2009 Autor Odesláno 14. květen 2009 Edison: Stojím jedním kolem na vjezdu, ale vjezd není chodník. Jen nevím jak to podat MP ať neprovokuju. Citovat
Edison Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Proto se ptám na ustanovení příslušného předpisu... jestli to někdo neví... (jsem línej to hledat). Citovat
Ravel Odesláno 18. květen 2009 Odesláno 18. květen 2009 Původně zaslal: Medvěd Zbožňuju auta parkující ve vjezdech - takovým řidičům píši lichotivé vzkazy o tom, jak je mám rád vyjetým olejem na čelní sklo. Popros manželku o starou rtěnku. Taky krása. A rozhodně je to skladnější než pixla s vyjetym olejem. Citovat
mindwipe Odesláno 18. květen 2009 Odesláno 18. květen 2009 co sa tyka statia na chodniku, tak jeden otcov znamy ma v kosiciach obchod blizko hlavnej a vzdy tam stal z casti na chodniku, a zakazdym sa zastavili policajti, ze tam tak stat nemoze a blabla.. potom mu nejaky policajt povedal nech postavi cele auto na chodnik, ze tam oni nemaju kompetenciu s tym robit nic ked nezasahuje na cestu, a odvtedy pri nom nestali ani raz.. Citovat
Medvěd Odesláno 18. květen 2009 Odesláno 18. květen 2009 Původně zaslal: Ravel Původně zaslal: Medvěd Zbožňuju auta parkující ve vjezdech - takovým řidičům píši lichotivé vzkazy o tom, jak je mám rád vyjetým olejem na čelní sklo. Popros manželku o starou rtěnku. Taky krása. A rozhodně je to skladnější než pixla s vyjetym olejem. Já mám pro tyhle případy olej ve flaštičce od citronového extraktu, věř, že mnoho místa fakt nezabere (a píše se s tím nádherně). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.