Dave405 Odesláno 16. červen 2004 Odesláno 16. červen 2004 Chtel bych vas pozadat, abyste mi napsali, jak vam huli Vas dieslovy motor, abych to mohl porovnat s tim mym. Ta moje 405 (1.9D) ma na tachometru 160tkm, ale moc tomu neverim, protoze volant je uplne hladky a prevodovka uz ma taky neco za sebou. Kazdopadne mi to dela asi tohle: po nastartovani (studeneho) motoru nejde z vyfuku vubec nic, je to ciste. Studeny motor zasadne netocim, takze dal budu psat o zahratem motoru a po ujeti minimalne 20km. Kdyz jel z moji 405 kamarad a ja jel za nim, tak jsem si vsiml, ze to obcas zahulilo (cerny kour). myslim si, ze to udelalo vzdycky, kdyz radil a pridal plyn. Proste to obcas zadymilo (nachvilu) a pak zas nic, cisto. Dneska jsem zkusil vytocit motor na miste pri volnobehu. Nemel jsem zadneho znameho pobliz, tak jsem otevrel dvere a cumel dozadu za auto, co se tam deje. Takze, kdyz jsem pomalu pridaval, tak nic, porad cisto, asi az do dvou tretin plynu. Po dvou tretinach sel z vyfuku takovy sedy kour a to porad. Kdyz jsem na to slapl jeste vic, asi az na podlahu, tak to hulio uplne silene - takovy tezky, cerny, husty kour. Kdyz sem to drzel na podlaze, tak to hulilo porad a porad stejne hnuste. Takze se ptam, je to normalni u stareho atmosferickeho dieslu, ktery uz ma neco za sebou, nebo uz mam motor na odpis? Jak to huli vam? Da se s tim neco delat? Myslim pretesneni, nebo tak neco? V servise mi rekli, ze to trosku nasava olej (filtr byl trochu cerny od oleje), ze to mam jeste super podle jinych atmosferaku a ze je to dane najetymi kilometry a ze se s tim neda v podstate nic delat. Teda dala by se udelat kompletni a dost narocna generalka, coz by bylo dost drahe a u takoveho auta by se to pry ani neoplatilo. Spis prodat a koupit jine, min hulici :-). Takze jak jste na tom vy? Diky moc!!! Blbe je, ze tam nemam otackomer, jinak bych mohl presne urcit, pri jakych otackach to huli, ale presne by se to asi dalo zjistit v servisu, nebo na STK (emise). [Editován dne 16/6/04 Dave405] Citovat
Gotrek Odesláno 17. červen 2004 Odesláno 17. červen 2004 Vím, že mi to začmudí, když sešlápnu víc plyn, jinak jsem nepozoroval. Naposled jsem takhle očadil jednoho parchanta, co se mi pořád cpal do kufru a lepil se jak teplouš... pak jsem jen sledoval jak mizí ve zpětném zrcátku. Jinak co občas pozoruju na světlech, co se hrne z výfuků benzíňáků, tak zlatý diesel. Citovat
Dave405 Odesláno 17. červen 2004 Autor Odesláno 17. červen 2004 Gotrek: ja vim, ze diesly huli asi vsechny, ale ja jsem z toho fakt dost nervozni, protoze jsem na to fakt nebyl zvykly. Hele a kraval z motoru v kabine nemas? Citovat
Dave405 Odesláno 17. červen 2004 Autor Odesláno 17. červen 2004 Lidi, nectete jen a piste taky neco! Citovat
Gotrek Odesláno 17. červen 2004 Odesláno 17. červen 2004 Řekl bych že diesly čmudí míň než benzíňáky (neberu v potaz náklaďáky). Žádný extrémní hluk v kabině nemám. Spíš mám problém, že když si pustím rádio, tak motor skoro neslyším. Jak už jsem psal, začmudí se jen při náhlém přidání plynu, což je podle mne způsobeno neúplným spálením nafty, ale pak přestane. Citovat
Radek V. Odesláno 17. červen 2004 Odesláno 17. červen 2004 Cerny dym bych neresil, je to jen ve vyssich otackach a je to nedokonale spalena nafta...... Citovat
Guest Ondra Odesláno 17. červen 2004 Odesláno 17. červen 2004 jojo, presne tak, nespalena nafta to je ... a co se tyka hluku dieslu v kabine, tak frantici to maj u 405ky hooodne dobre udelany, pac treab passat z roku 2000 rve jak krava s porovnani s tim mym.... Citovat
Driver Odesláno 17. červen 2004 Odesláno 17. červen 2004 to Dave405: mám taky 1.9D, ale nezpozoroval jsem že by z toho lítali saze, akorát když nastartuju tak vyletí obláček šedivého kouře a potom už nic. Akorát na zahradě v místě kde parkuju je černý očazený kruh na trávníku .Když jel za mnou brácha tak ani nezpozoroval že by mi to čadilo a to jsme jeli do celkem slušnýho kopce takže jsem ho celkem točil. Na emisích jsem to měl na dolní hranici kouřivosti. Jinak jak pozoruju ty nový Passaty a Octavie tak hulí většinou víc jak kdejaký stařičký diesel. A co se týká hluku, byl jsem překvapený jak je to dobře odhlučněný, když jsem do toho sedl při první předváděcí jízdě v bazaru, myslel jsem že to je benzíňák. Citovat
Dave405 Odesláno 17. červen 2004 Autor Odesláno 17. červen 2004 Tak jsem to huleni dneska poradne odzkousel. Testoval jsem to pri volnobehu se zahratym motorem a po ujeti cca 10km. Nejprv jsem slapal ja a tatka koukal. Ten konstatoval, ze to mam dobre, tak jsem ho nechal slapat a ja se koukat. Kdyz slapal pomalu a pomalu pridaval az na podlahu, tak nevylitlo vubec nic, coz jsem nechapal. To jsme zkouseli nekolikrat a porad cisto. Tak jsem mu rekl, at to seslapne najednou a az na podlahu a pak to zahulilo poradne, ale to uz neresim, protoze ted vim, ze je to tou nespalenou naftou. Ja myslel, ze mi to huli porad, ale kdyz jsme to testli, tak to neni takova hruza, jak jsem prvne myslel a jsem docela spokojeny Zaroven jsem aji zjistil, proc mi jde do kabiny takovy kraval. Je to tim, ze puvodni majitel nechtel pri zhnile trubce na poslednim dile vyfuku kupovat cely novy vyfuk a tak to urezal a navaril kousek trubky, kterou se snazil nejak ohnout. To se mu sice podarilo, ale asi 5cm mu uteklo a tak so to ted opira o spodni spojler, cimz do nej tluce ( a odira ) a to se prenasi do kabiny. Takze vymenim nesmyslne povareny vyfuk a vysmaty jak vcela...jeste odvrzatit palubku a bude to OK! Diky moc vsem za vase info!!! Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 21. září 2004 Odesláno 21. září 2004 1) Kdyz je motor jeste trochu studenej. 2) Pri jizde do vetsiho kopce s rychlosti pres 100km/h. Ale drzi se a nenecha se predjet 3) Kdyz to zmacknu az na podlahu, kdykoliv, kdekoliv. To se ti za mnou nestaci divit a od predjizdeni rychle upousteji. .... a na tachaci je 245 tousandů. [Editován dne 21/9/04 dtyrkas] Citovat
mk405 Odesláno 21. září 2004 Odesláno 21. září 2004 černej je o.k. a bílej a modrej je k.o. (voda nebo olej) jinak ze správného diesela musí padat brikety když mu šlápneš na krk:D, co se ale dieselum vůbec nelíbí je nějaké vytáčení na neutrál, popř. tvoje testy s plynem napodlaze, a taky měření STK:mad:, mk:papa [Editován dne 21/9/04 mk405] Citovat
rimmer Odesláno 13. říjen 2004 Odesláno 13. říjen 2004 Jo to souhlasim mam sice turbo, ale predpokladam ze je to stejny, nebo po startu jen lehoucce sedy a za par vterinek nic...jen kdyz to hulim do poradnyno kopce na plny plyn uz pres 3,500 otacek tak to kouri docela dost..nestiha to spalovat asi...staci trosku ubrat a je po kouri..takze aj ja predpokladam, ze mam motor / cerpadlo v poradku Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 15. říjen 2004 Odesláno 15. říjen 2004 Napsán autorem rimmer Jo to souhlasim mam sice turbo, ale predpokladam ze je to stejny, nebo po startu jen lehoucce sedy a za par vterinek nic...jen kdyz to hulim do poradnyno kopce na plny plyn uz pres 3,500 otacek tak to kouri docela dost..nestiha to spalovat asi...staci trosku ubrat a je po kouri..takze aj ja predpokladam, ze mam motor / cerpadlo v poradku Jojo, to sedi .... Uplne stejne jako u me. Citovat
drill Odesláno 6. prosinec 2005 Odesláno 6. prosinec 2005 Mam 1,9D najeto 270tkm a nehuli mi to ani za studena ani za tepla na plnej plyn pri 5,2 krpm Citovat
kšanda Odesláno 6. prosinec 2005 Odesláno 6. prosinec 2005 a dáváš do toho palivo? nebo jezdíš jen z kopce? Citovat
starter Odesláno 7. prosinec 2005 Odesláno 7. prosinec 2005 miluju když to hulí černě, mě to hulí jen při těžkym zátahu nejlépe do kopce, to je potom nářez, jinač mám najeto 230 tis a šlape jak hodinky Citovat
Mlyn Odesláno 14. prosinec 2005 Odesláno 14. prosinec 2005 Každej naf?ák hulí i novější klasický TDčka mam TD 96 (135 tis)a hulí taky ale při vyšších točkách tak nad 3,5 až 4 tis( např na 5 při 160 začína viditelně) Citovat
Dundee Odesláno 19. prosinec 2005 Odesláno 19. prosinec 2005 Při 270 tis. km hulí na křižovatkách (ostrý) a naloženej do kopce s vlekem, jinak na špatnou naftu skoro pořád... Citovat
vlado1 Odesláno 18. leden 2006 Odesláno 18. leden 2006 ja si myslim ze odchadza jeden zo vstrekov....mne to ties dost dymilo a po vymene vstreku to bolo na normale Citovat
Neon Odesláno 18. leden 2006 Odesláno 18. leden 2006 JJ, každej diesel má trochu hulit!!! Já mám před 20t km generálku motoru a stejně si trošku čoudne, kor zimní start - to je paráda... Ale neni to nějakej černej extrém... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.