Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

na chladici, pod hadici co jde od termostatu ( pri pohledu do motoru vpravo )

Nevim, jestli neřeknu hloupost, ale když by byl špatnej, tak by nesepla sahara a neměl by jít ani budík ? Mně totiž odešlo, tak nesepla sahara, ale teplota na budíku pořád rostla.

Edit: Na budík to bude brát asi odjinud co ?:nevim

[upravil dne 15/5/09 Kekros]

Odesláno
Původně zaslal: honza406

na budík to jde od modrého čidla u termostatu :)

díky moc za upřesnění, myslim, že padro myslel tohle čidlo, aby mu šel budík :)

[upravil dne 15/5/09 Kekros]

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: padro

to musim nieco demontovat aby som sa ku tomu dostal, nic tam nevidim take :myslim

nemusíš jen se podívej kde je ;)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Takže jsem to dal zpátky do servisu, aby to proměřil a nastavil ručičku správně. Ale prej na to vůbec nemusel sáhnout, že to ukazuje opravdu tolik, kolik tam je, +- 3 stupně... Tak jsem s mechanikem teda začal řešit to, proč teda za normální jízdy se teplota vyšplhá nebo zchladí na nějakých 73 - 75 stupňů.

Dlouho přemýšlel, furt jsem mu říkal, jestli třeba termostat, i když je novej... Furt nějaký - jestli tam někdo dával třeba větší chladič - ale dosedací plocha termostatu ok, nebo co když tam někdo dával jinou hlavu, ale i to by musel termostat uřídit...

Pořád mu říkám, že podezřívám fakt ten termostat (kterej mohl vyzkoušet, já si to sám neudělám)... Snažil se hledat nějakej jinej, teplejší termostat, na mojí 406 už jenom 89 stupňů.

V pondělí mám volat, že prej všechno obvolá a něco bysme objednali.

Ještě prej vyzkoušet, jestli po zahřátí motoru na vysokou teplotu při svižnější jízdě teplota klesne, že to by prej otevíral termostat, jak nemá, což jsem si ověřil, že se zchladí.

Jinak se to projevilo po výměně fólií v budících, předtím bylo vidět, že i při studenym motoru se po otočení klíčku rafička pohla o něco výš, tudíž to ukazovalo nejspíš špatně. Po přeměření teploměrem to vyšlo najevo. Jinak se teda smířím s tím, že sahara v těch 90-ti stupních prostě bude spínat. Což bych neřešil, pokud se provozní teplota bude držet někde kolem 80-ti.

Nebo zkusit novej spínač sahary....

Takže zítra volám, pak zase poreferuju. :roll

[upravil dne 24/5/09 enikybeniky]

• O 4 týdny později...
Odesláno

Takže tu máme výsledek:

- výměna nového termostatu za ještě novější, standard 83 stupňů.

Teplota se při normální svižné jízdě drží na cca 81 stupních podle budíků (už nedochází ke zchlazení na 70 a pod.), za což jsem šťastný. :mrk

Sahara spíná někdy v 92, což je vzhledem k provozní teplotě 81 pro mě ok.

Ještě když mi bylo řečeno, že odchylka může být tak 3 stupně od skutečnosti a ty 3 stupně si přidám nahoru, tak už nemám co řešit. :D

Odesláno

Zdravim. To já mam jinej problém mě neustále kolísá teplota motoru když stoupne na cca 100 stupňů tak se sepne pravá vrtule a teplota klesne.Ta levá vrtule se nehne.Nevim jestli to má souvislost ale když zapnu klimu (tlačítko a/c) měly by se roztočit oba větráky ale ono nic a klima ani nechladí.Přitom tlačítko se rozsvítí.Nevíte co s tim??

• O 5 let později...
Odesláno

pocitac mi vypisal :

Pocitac motoru: trvala zavada funkce termistoru chladiacej kapaliny skrat na plus pol nebo preruseny obvod

Mal som teplotu motora v zatazi v kopcoch skoro na 100 cca inak v norme cca 80c podla budiku a sahary sa nezapli moze byt porucha v cidle? ked odpojim cidlo tak sa sahary obidve roztocia.

• O 4 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Zdar, ja mam zase problém s teplotou motora.... budik ukazuje 90, no diagnostika 83 . Pri stani na diagnostike 92, budik ukazuje 90. Dokonca po jazde na dialnici 120km/h z Presova do Košíc mi vytlacilo z exp. nádrže trocha chladiacej kvapaliny, saharu ale nezoplo. Poradíte?

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ahoj chlapi, mám 1.9TD a mám problem auto se mi málo kdy ohřeje na 90°C 75% je to furt na 73°C cca. A hlavně když nastartuju chvili necham ohřat popojedu abych přeparkoval prostě auto studeny. Chcípnu a furt valí sahara dokud nevyndám klíček. Myslíte, že proto je auto furt nezahřáté? Kde hledat problem? :) díky

Guest servisman
Odesláno

@kubba   chtělo by VIN či rozepsat zda máš klimu , může to dělat čidlo ,které si myslí že je motor přehřátý a tím pádem sepnou sahary. Já onehda přišel k autu a sahary spínaly přerušovaně a to jsem nikde nebyl .

Guest servisman
Odesláno

Tak se nediv, pokud tam není pár věcí, že ti to třeba spíná .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...