Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: tom406

Původně zaslal: katro

A neplati to nahodou len ked menis za rovnaky motor? Pochybujem ze napr. do 1.4 narves motor 3.0 V6 a bude to OK

přesně tak neeviduje se číslo motoru ale musíš mít shodný typ motoru a ten se kontroluje. pokud ho na štítku nebo vyražený nenajde tak máš smůlu a neprojdeš

- kontroluje se pouze VIN - tzn cislo na kastli a zbytek je nezajima pak klasika > brzdy podvozek...bla bla ale na motoru muzes mit vyrazeny klidne nemecky SS MACHINE a je jim to putna

- jasne pokud vymenis ve fiatku 1,2 za 6litr tak to neukecas, nicmene pokud mas 2.0 a soupnes tam 3.0 tak rozdil na pohled nepoznas (pokud teda technik nema doma treba peugeota :) ) navic udelat technickou se starym motorem a pak ho prehodit je otazka 1-2 dnu :)

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

to s tím přehazováním motoru myslíš vážně,nebo jsi pod vlivem ??? :roll

Taky mně to napadlo. :D Jedna věc je prohodit mezi sebou třeba motory jedné řady, ale různé řady? TU má výfuk dopředu, EW zase dozadu, jiná náprava, elektrika, řazení, palivové vedení. A ani EW12 není taková obluda, jako 3.0 V6, která má výfuk na obě strany a ještě k tomu se ti vedle toho už nic nevejde. :)

[upravil dne 1/6/09 Fakir]

Odesláno

Chlapci na STK zas nejsou úplní blbci.

Klidně si přehazujte co chcete ale na silnici by to nemělo protože nikdo neví co to bude dělat.

Edit: mysleno tak, že doufám že máte alespoň ty mozkový bunky to zkoušet někde na okruhu nebo mimo civilizaci.

[upravil dne 1/6/2009 Fusion]

Odesláno

No ono take monstrum vytiahnut na cestu je uz z bezpectnostneho hladiska obrovksa odvaha...diely v autach su konstruovane na urcite zatazenie a takto razantne ho zvysit, no neviem...ono je jedna vec rozobrat auto v garazi a namontovat donho obrovsky motor a potom sa chvalit, aku mam doma opachu, ktora trha asfalt, ale vec druha je vobec polemizovat o tom, ci by som take nieco vytiahol medzi ludi:bojim...kazdopadne prestavbe takych rozmerov fandim, ja by som na to teda odvahu nemal, ale pouzivat take auto v premavke, to asi nie:o

Odesláno
Původně zaslal: Tunny

- kontroluje se pouze VIN - tzn cislo na kastli a zbytek je nezajima pak klasika > brzdy podvozek...

- jasne pokud vymenis ve fiatku 1,2 za 6litr tak to neukecas, nicmene pokud mas 2.0 a soupnes tam 3.0 tak rozdil na pohled nepoznas (

To by mě docela zajímalo kam a jak jezdíš dělat STK:aut Ten motor poznáš už na pohled,ty technici nejsou úplný kokoti aby nerozeznali 4válec a 6válec!Navíc kontrolujou úplně všechno včetně typu motoru,vin čísla,světel,homologací.....,před měsícem jsem byl na STK se svojim a jedno auto tam musí být půl hodiny a za tu dobu prolezou úplně celý auto od podlahy ke stropu!Od 1.1 09 se toho hodně změnilo a za každou p*čovinu letíš ani nemrkneš.Nebo udělej \"křest ohněm\",dej tam ten motor a jeď na STK,pochybuju že tím prolezeš.Měl jsi vidět jak mě jebal za homologovanej vejfuk a blbej sportovní filtr,a to je o dost menší úprava než přebastlit celej motor:roll
Odesláno

Jo,jinak ať se tu jenom nedohadujem,jestli do toho půjdeš,tak tomu fandím,tohle tu ještě nebylo a co jsem viděl na netu,tak to lítá jako prase,hodně se tahle úprava dělá v anglii,ale tam to mají s legislativou úplně jinde než tady:nevim

Odesláno

Taky sem pro, abych nebyl špatně chápán, hodně by mě zajímalo jak se s tím poperete a co z toho vyleze, ale denní jezdec z toho nebude, s tím nutno počítat.

Odesláno

Presne tak.. fandim tomu aj ja urcite by to bola poriadna supa a chcel by som to vidiet... ale legalne STK nehrozi jedine po znamosti... takze ak su znamosti a moznost da sa, ale ak s tym niekde havarujes a pride sa na to tak po chlebe. Proste som za len vravim ze skor len na doma a na vysantenie bez papierov.

Odesláno
Původně zaslal: Tunny

- kontroluje se pouze VIN - tzn cislo na kastli a zbytek je nezajima pak klasika > brzdy podvozek...bla bla ale na motoru muzes mit vyrazeny klidne nemecky SS MACHINE a je jim to putna

- jasne pokud vymenis ve fiatku 1,2 za 6litr tak to neukecas, nicmene pokud mas 2.0 a soupnes tam 3.0 tak rozdil na pohled nepoznas (pokud teda technik nema doma treba peugeota :) ) navic udelat technickou se starym motorem a pak ho prehodit je otazka 1-2 dnu :)

tak to je fakt masakr:D:o

myslíš že všici jsou tak blbý že nepoznají 4vál od 6valu?

na stk se typ motoru kontroluje. ale to je jen z mojí zkušenosti a záleží to na lidech.

a to že by na stk šel s origo motorem? no nevim na dva dny to nebude. když bude muset přehodit i svazky.

Guest minimaxa
Odesláno

no třeba u nás ve Vrchlabí na STK má technik peugeota a je v klubu :mrk

Odesláno

co já sem byl na STK cca 2 měsíce zpátky,tak mě prolejzali motor celej... dokonce mi našli i to, že mi špatně těsní víčko chladiče...takže by jsi asi všimli že je tam motor co má o 70KW navíc...nakonec našli jedinou závadu a to, že mám slezlou manžetu u kloubu kola jinak vše v cajku... ale v papírech mám napsanejch asi 8 věcí ....:D

Odesláno
Původně zaslal: PnR

ake svetla si mal na stk? ked angels tak vraveli na to nieco?

měl jsem ještě originál v tu dobu, ale předemnou na pásu byl týpek s fordem, ten měl angely, nebo nějaký tuningový a v pohodě, jen mu je seřídili a jel...

Odesláno

Kde takto kontrolují motor,že koukají na těsnost víček atd...docela pacienti (můj názor),ale nejde o to jestli s tím bude jezdit každý den nebo jen v neděli.Nechápu proč by nemohl na silnici pořád,pokud to udělá pořádně,tak proč ne a na kolika autech je plno věcí stejných včetně náprav atd...proč tedy jdou veci z 607 2.0hdi na 607 3.0 V6?Váha jiná,motor taky.Víte co on se dotyčný ptal jestli ano nebo ne.Víte je to jen na něm a polemizovat tu o technické nebo jízdních vlastnostech je blbos.Na netu je několik takto upravených aut a každé jezdí normálně po silnici a třeba u BMW je motor 2.0 4 val a 6ti val k nerozeznání.A navíc proč tedy můžu na pasška 2.5tdi dát brzdy z 1.9 tdi atd...protože vetšina ne-li všichni výrobci dělájí na ty auta snad vše stejné a mění jen výbavu a motorizaci.:o

Odesláno
Původně zaslal: Michael coupé

...protože vetšina ne-li všichni výrobci dělájí na ty auta snad vše stejné a mění jen výbavu a motorizaci.:o

Věř mi, takhle to opravdu v reálu není. :cool:

Odesláno

ja mu fandím ať si ten motor tam dá. kdybych na to měl prachy tak bych o tom taky popřemýšlel.

ale taky musí být smířený s tím že když se něco stane nebo ho chytnou že bude nyst následky;)

Odesláno

ale já mu taky fandím,v podstatě si myslím totéž co ty...,:) bude mít auto s výkonnějším motorem, ale jinak samé problémy--jak udělat STK, kontrola na silnici a pravděpodobně nemožnost prodeje takového vozu...

nepíšu úmyslně o servisování--servisy tato auta nerady berou do opravy :bojim

[upravil dne 3/6/09 ozzy1956]

Odesláno

Mám takovej dojem, že STK, nebo snad policajti při kontrole Volcane vubec neřeší!!!:blablabla

Řesí to, jak dostat V6 do své 206!!!:bacha

Takže držím palečky v tomto projektu a ať to vyjde...:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...