michal-307 Odesláno 11. květen 2009 Odesláno 11. květen 2009 Ahoj , stáva se mi že mi někdy houká klakson a někdy ne. V zimě asi když bylo vlhko mi nehoukal vubec. Přitom na dalkáči to troubilo. V servisu mi řekli, že je asi špatný spoj na volantu pod airbegem. v tuhle chvili to zase někdy houká. Stává se to a lze to nějak jednoduše opravit nebo musí v servise vymontovat airbag a vyčistit? Díky M. Citovat
jirii Odesláno 11. květen 2009 Odesláno 11. květen 2009 Mám ten samí problem prosíme o radu.Děkujem všem. Citovat
georgegg Odesláno 11. květen 2009 Odesláno 11. květen 2009 mě to taky dělalo a stačilo sundat kryt airbagu a tam sou tři šroby a stačí bud dotáhnout nebo povolit podle toho zda to troubí nebo ne Citovat
igor4 Odesláno 11. květen 2009 Odesláno 11. květen 2009 zly kontakt na volante, asi 15 min. prace v Peugeot servise, mne to zas netrubilo ked bolo v aute velmi teplo Citovat
MatrixChose Odesláno 11. květen 2009 Odesláno 11. květen 2009 Taky už pár 307 viděl s tímhle problémem. A ať mi pak nikdo neříká, že to není poruchový auto... Citovat
Duffusss Odesláno 11. květen 2009 Odesláno 11. květen 2009 Treba s tým ísť do Peugeot servisu, Tam ti zhodia airbag a opravia ti to, že s tým už nebudeš mať nikdy problém. Ja som to mal tiež a teraz to funguje úplne perfektne. Citovat
biema Odesláno 11. květen 2009 Odesláno 11. květen 2009 Cena opravy ? Mam to iste. Neda sa to spravit podomacky ? Citovat
shark734 Odesláno 11. květen 2009 Odesláno 11. květen 2009 mal som tiez podobny problem ale len na stredovom kontakte...volant som rozoberal koli kontrolke AIRBAG FAULT, ale to je o inom...su tam 3 skrutky a 3 kontakty ktore staci vycistit pretoze trocha oxiduju...po rozobrati treba skrutky celkom zatiahnut(su tam dorážky).. volant sa da jednoducho rozobrat 2mi tenkymi skrutkovacmi-z bokov je na kazdej strane po jednej diere-kolmo odlacit pruzinu a zlozit predny kryt... dufam ze to je napisane pochopitelne Citovat
robozv Odesláno 11. květen 2009 Odesláno 11. květen 2009 staci dat dole airbag /opatrne/ rozsrobovat tie 3 srobicky smirglom vycistit kontakt a nahodit spät robota na cca 10 min - 15 min mne to robilo tiez ked som vymienal volant za starsi (ktory som si dal ocalunit:mrk) a odvtedy to trubi ked mu ja poviem. A hadzat do zita celu modelovu radu koli takejto sprostosti to by som MatrixChose nerobil kludne sa to moze stat aj tebe Citovat
biema Odesláno 12. květen 2009 Odesláno 12. květen 2009 Rad by som sa do toho pustil sam ale mam trosku strach z tej demontaže airbagu. Nebol by nejaky presny navod popripade fotomaterial ? Citovat
MatrixChose Odesláno 12. květen 2009 Odesláno 12. květen 2009 Původně zaslal: robozv ...A hadzat do zita celu modelovu radu koli takejto sprostosti to by som MatrixChose nerobil kludne sa to moze stat aj tebe Tohle je už jen třešnička na tom vrcholu, ale hlavně tím spíš, že takhle primitivní věc nefunguje je k pláči. A mě, jako Peugeoťáka, to samotnýho štve nejvíc Citovat
shark734 Odesláno 12. květen 2009 Odesláno 12. květen 2009 Původně zaslal: biema Rad by som sa do toho pustil sam ale mam trosku strach z tej demontaže airbagu. Nebol by nejaky presny navod popripade fotomaterial ? demontaze sa neboj neni tam co pokazit ak nepouzivas silu...radsej odpoj baterku...myslim ze ked das dole tu airbagovu cast(to co som popisal vyssie) tak len odpojit 2 honektory z hora aj zo spodu airbagu(myslim ze jeden bol zeleny a druhy zlty)...a dalej uz vies hadam Citovat
batlemage Odesláno 12. květen 2009 Odesláno 12. květen 2009 Super kucí díky moc dělal jsem vše podle popisu a troubím jak drak !!!!! jen chci upozornit že ta oprava nespočívá v žádném dotahování šroubků, ale v kontaktu který je jen jeden a je ukotven pomocí chatrné západky do hliníkového těla uvnitř volantu (asi kostra) takže stačí jemě opilovat dirku ve které je kontakt nastrčen a není na škodu ho i nějak zabezpečit proti pohybu mějte se fajne a všechny ty líný HTP pořádně vytrubte když už nám to bude fachat Citovat
siskin Odesláno 12. květen 2009 Odesláno 12. květen 2009 shark734 : mna zaujala ta kontrolka AIRBAGU. Mne to svieti tiez a podla diagnostiky mam chybu niekde v packach. Zrejme preruseny biely pasik (kablik) natoceny okolo volantu. Mal si tento isty problem, alebo nieco ine ? Citovat
shark734 Odesláno 12. květen 2009 Odesláno 12. květen 2009 Původně zaslal: siskin shark734 : mna zaujala ta kontrolka AIRBAGU. Mne to svieti tiez a podla diagnostiky mam chybu niekde v packach. Zrejme preruseny biely pasik (kablik) natoceny okolo volantu. Mal si tento isty problem, alebo nieco ine ? bol som na diagnostike a tam mi povedal ze to je chyba AIRBAGU volantu a ze asi bude prasknuty kruzok...ale nemal cas tak ma poslal domov a nedalo mi to pokoja a rozobral som volant a tam som mal uvolneni kontakt kostry volantu-je tam len taka hovadina co sa zasuva do liatiny(kostry) volantu...tak som tam navrtal dieru a nasroboval som to napevno ...a ked som to mal rozobrate tak som uz opravil aj klakson asi mesiac bol pokoj s AIRBAGMI a raz som auto nechal vonku-bolo vlhko a zas mi to svieti(ale len niekedy)...asi budu niekde dalsie kontakty posrate...najskor to bude pod sedackou sofera:myslim Citovat
lucascz Odesláno 13. květen 2009 Odesláno 13. květen 2009 Mě troubí po ránu, když je vlhko, za tepla netroubí. a nebo když uz zatroubí, tak se zpoždením, ale to pak vypadam jak trouba :-) Nicměne to opravovali pred rokem a po roce musim znova:nevim Citovat
biema Odesláno 16. květen 2009 Odesláno 16. květen 2009 Pustil by som sa do toho ale važne netušim akym sposobom odstranit Airbag bez minimalneho porušenia. Vobec neviem či niečo treba odšrobovat, uvolnit alebo ... čokolvek . Nemam tušenia. Pomohla by možno nejaka fotka a stručny popis. Citovat
shark734 Odesláno 16. květen 2009 Odesláno 16. květen 2009 Původně zaslal: biema Pustil by som sa do toho ale važne netušim akym sposobom odstranit Airbag bez minimalneho porušenia. Vobec neviem či niečo treba odšrobovat, uvolnit alebo ... čokolvek . Nemam tušenia. Pomohla by možno nejaka fotka a stručny popis. neni to nic zlozite a nic viditelne neposkodis...prikladam link na fotky... musi zatlacit do otvoroch na oboch stranach naraz nejakym skrutkovacom kolmo na os volantu-su tam take pruziny...neboj sa potlacit...vela zdaru:super http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=af3411ba0fc80b69998d89e428b5cedb Citovat
biema Odesláno 17. květen 2009 Odesláno 17. květen 2009 Bol som sa na to pozriet. Tak že ako bolo povedane, nebol problem s odmontovanim puzdra Airbagu. Aj som nasiel 3 kontakty klaxonu no pre nedostatok času som sa dalej nedostal. Ale zvysok je my uz jasny. Teraz si uz len zoženiem potrebne naradie a podla vašich informacii aj nejaky sprej na kontakty (KONTOX) a pustim sa do toho. Dakujem za rady, toto forum mi uz vo vela veciach pomohlo. Odstranim túto zavadu a asi sa pustim do mokreho filcu pod nohami vodiča. Zavada je mi uz asi jasna. Asi povytiahnuta hadicka s klimatizacie. Tak budem otravovat v dalsej téme. Este ze som si kupil Peugeota. Ved by som nemal po vikendoch čo robiť. Vdaka za rady. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.