Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307 2.0 hdi 79 kw hláška vyčistit palivový filtr

Recommended Posts

Odesláno

ahoj projížděl jsem forum a nenašel tak se obracím na vás

mám hlášku VYČISTIT PALIVOVÝ FILTR (kraftstof filter reiniegen) nechal jsem ho v servisu při výměně rozvodů vyměnit a po ujetí cca 30km mi to opět píše VIČISTIT PALIVOVÝ FILTR vyměnili ho nebo je to v něčem jiném? díky za odpovědi

Odesláno

Ahoj. Můj otec měl R19 a nepužíval moc kvalitní naftu a každou chvíli se mu ucpavál naftový filtr. Další věc je jestli ti ho opravdu vyměnili nebo ho jen proplachli:bacha jestli vůbec. Asi bych se na něj mrknul v jakým je stavu.

Odesláno

vyměnili - ale pouze na účtence, mě když ho měli při servisní prohlídce vyčistit, tak na to ani nehrábli - bylo to zaprášený od prachu bez jedinýho otisku prstů:grr

....hlavně ale nechápu, proč se to má měnit dopředu, když to zahlásí

[upravil dne 6.5.09 omegaalfa]

Odesláno

palivový filtr (jako každý jiný filtr) se mění preventivně--filtr se provozem pomalu ucpává a po ujetí stanovených KM (kolem

40-60 tisíc km) se musí vyměnit,aby bylo zaručeno,že palivo bude vyčistěno. Navíc se s postupným ucpáváním filtru zvyšuje

tlak,potřebný k protlačení paliva filtrem,což není dobré pro dopravní čerpadlo--jeho životnost.

Odesláno

zbadas to jednoducho, na takmer kazdom nahradnom diely je datum vyroby. Tak pozry aky mas na filtri. Tolerancia moze byt cca hadam nejakeho pol roka, lebo niekedy to maju skladom a davaju najstarsie zasoby ak daju:)

Odesláno

Nakoľko sa pri tvojom aute mení iba vložka filtra tak je možné že ho síce vymenili ale neodkalili nádobu filtra a preto tá hláška. Skús iba vypustiť nečistoty a uvidíš či tá hláška nezmizne.

• O 11 let později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím, mám teď stejný problém na jedné 307 2.0 HDI 79KW. rok 2002

Objeví se hláška naftový filtr vyčistit a svítí kontrolka motoru. Filtr je nový, celý obal vyčištěn ale hláška se objevila cca po 5km zase.

Ale nesvítí pořád, po 2-3 startech kontrolka motoru zhasne ale po nějaké době se zase rozsvítí. Víte někdo čím by to mohlo být ?  Jinak auto jede normálně jen někdy svítí ta kontrolka.

Předem díky za rady.

Upraveno uživatelem Chajda
Odesláno

ucpaný fap, na diag zkouknout tlaky před fap a za fap, při volnoběhu max. rozdíl 5mb, při 3000tis. se dostanu na cca 17 mb, buď nechat vyčistit, nebo sam párou a mě pomohlo na radu jednoho servisáka ze Žiliny použít 100%  hydroxid sodný , roky fungovalo bez problémů

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...