Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Úsměvná příhoda: tažný zařízení krade SPZtky

Recommended Posts

Odesláno

Tak se mě stala srandovní věc, když sem parkoval tak sem se trošku namáčkl na auto předemnou abych solidárně za sebe pustil eventuelní další parkující auto a zaparkovala za mnou Xantia, takže je jasný, že už moc místa nezbylo - bylo to v kopcu, takže při vyjíždění, jak mám teď novou spojku a ještě úplně nejsu zvyklej na zabírání nahoře místo původně dole, tak mě Franta trošku couvl a lehce sem tažným ťukl do SPZ - ale lehoučce - jedu pryč a všímám si, že týpek tam nemá SPZ - tak mě napadá, že asi přitažený auto nebo tak a jedu dom. Naštěstí to bylo kousek. Zaparkuju du do kufru a mezi kulou tažnýho a nárazníkem vidím zaháklou SPZtku :D

Tak mě to pobavilo, ale je jasný, že jako to není sranda, když týpek bude na mrtvicu, že mu ukradli SPZ - tak sem okamžitě jel zpátky, naštěstí sem týpka chytl - ale už se chystal odjet, tak sem mu vysvětlil co se stalo a jako v pohodě, ale z toho plyne ponaučení, když náhodou tažným ťuknete někomu do SPZ lehce a neuvidíte ji na něm pak až budete odjíždět, radši zkontrolujte tažný :mrk

Odesláno

jo, znám z vlastní zkušenosti. Jednou jsem takhle našel svojí přední SPZ za stěračem. Nejspíš někdo s tažným předemnou. Opřel se ale o dost víc a plastový rámeček na SPZ popraskal. Takže mi dal SPZku za okno :)

Odesláno

No to si este dopadol dobre.

Horsi by bol nadpis, \"tazne zariadenie kradne predne narazniky :D \"

Odesláno
Původně zaslal: destiny

jo, znám z vlastní zkušenosti. Jednou jsem takhle našel svojí přední SPZ za stěračem. Nejspíš někdo s tažným předemnou. Opřel se ale o dost víc a plastový rámeček na SPZ popraskal. Takže mi dal SPZku za okno :)

No,ber to z lepší stánky,lepší než chodit po úřadech a platit za nové SPZ,ale je to strašný,občas ty lidi u super-hyper márketů nepřemejšlej,myslím že každý má na autě už nějaký šrám z parkovišť (to není na Budvara,ten se alespoň zachoval slušně!) Prostě stává se to:D
Odesláno

Ve městech se to prostě nedá při nejlepší vůli eliminovat... Jak se jednou parkuje natěsno, je to hned, normálně když Ti SPZ drží jak má se to ale nestane :) Jinak já mám taky různý ťukance, na místech, kde to nepochopím, jaký auto a čím to zvládlo :) Tak já su slušňák, stat se může cokoli, ale tak se zachovám jak správnej pežoťák a né že to hodím do nejlbližší popelnice a vyřízený :papa

Odesláno
Původně zaslal: budvar

Ve městech se to prostě nedá při nejlepší vůli eliminovat... Jak se jednou parkuje natěsno, je to hned, normálně když Ti SPZ drží jak má se to ale nestane :) Jinak já mám taky různý ťukance, na místech, kde to nepochopím, jaký auto a čím to zvládlo :) Tak já su slušňák, stat se může cokoli, ale tak se zachovám jak správnej pežoťák a né že to hodím do nejlbližší popelnice a vyřízený :papa

:D:super:potlesk Tak to má být!
Odesláno

Do mně v práci ťuknul spolupracovník prý že si spletl kvalty OSEL jeden. Slyšel jsem ránu a nestačil jsem se divit.:D

Já nemněl ani prasklou krytku na kouli, a on na S. Ibize v háji SPZ, držáky nárazníku, a vzalo mu to i vrchní držáky světel.

Od té doby tažné nesundávám. A když to bude vadit policajtům, (tak je to závada která je na místě odstranitelná.)

Vozím si sebou dva 19tky klíče.

[upravil dne 3.5.2009 ladosak]

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: ladosak

Do mně v práci ťuknul spolupracovník prý že si spletl kvalty. Slyšel jsem ránu a nestačil jsem se divit.:D

Já nemněl ani prasklou krytku na kouli, a on na S. Ibize v háji SPZ, držáky nárazníku, a vzalo mu to i vrchní držáky světel.

Od té doby tažné nesundávám. A když to bude vadit policajtům, (tak je to závada která je na místě odstranitelná.)

Vozím si sebou dva 19tky klíče.

pokud nejde sundat bez nářadí tak může se ponechat .Správně bys měl dávat nové samojistící matice ;)

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

SPZ/RZ má být přišroubovaná - pak žádné tažné zařízení (ať namontované či demontované) nemá šanci.

Neni nahodou vrtani do RZ nezakonne ?

Pokial sem si cital navod k nasej novej SPZ tke, kterou sem daval na puntaka, tak tam bylo vrtani do ni prisne zakazano ... Tak nevim...

Odesláno

Nikdy se riziko toho, že mi někdo ťukne do auta eliminovat úplně nedá, ale snažím se parkovat třeba tak, abych byl poslední v řadě, nebo abych měl jednu stranu v krytém parkovišti u sloupů. Pak mám chráněnou záď (koule) a bok, tam se nic nestane, takže alespoň 50% auta.. S tím ostatním nic neudělám..bohužel..

Odesláno

Demo - jak jsem psal, za nepřišroubovanou RZ jsem dostal pokutu a 100%ně tehdy ta povinnost platila (cca 5 let zpět??). Jak je nyní přesně nevím, nicméně já - často parkující v Praze - tu RZku raději přišroubovanou mám (i když už to možná povinné není).

To Lubk0 - i když by bylo provrtání SPZ nezákonné (netuším na jakém základě by se tak mohlo stát) tak by mi za to provrtání určitě nikdo hlavu neutrhl

Odesláno
Původně zaslal: jarajarda

Nikdy se riziko toho, že mi někdo ťukne do auta eliminovat úplně nedá, ale snažím se parkovat třeba tak, abych byl poslední v řadě, nebo abych měl jednu stranu v krytém parkovišti u sloupů. Pak mám chráněnou záď (koule) a bok, tam se nic nestane, takže alespoň 50% auta.. S tím ostatním nic neudělám..bohužel..

Kdybych měl šílet pokaždé, kdy mě (nebo já) při parkování někdo ťukne do auta, tak už mám postýlku ve cvokhausu - auto je užitná věc a nikoli modla, kterou je potřeba nějak zásadně opečovávat, oprašovat a hýčkat. Nárazník je od slova narážet a kolikrát nelze zaparkovat jinak, než že si nárazníkem prostor k parkování dotvořím.

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Původně zaslal: Medvěd

SPZ/RZ má být přišroubovaná - pak žádné tažné zařízení (ať namontované či demontované) nemá šanci.

Neni nahodou vrtani do RZ nezakonne ?

Pokial sem si cital navod k nasej novej SPZ tke, kterou sem daval na puntaka, tak tam bylo vrtani do ni prisne zakazano ... Tak nevim...

Vŕtanie je dovolené, ale nesmie to byť tak, aby ovplyvnilo čitateľnosť. Predávajú sa aj podložky pod značky kde je upevnenie možné jedine skrutkou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...