Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Po nastartování silně klepe motor - 307 1.6 16V

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

dnes je to po několikáté co mi po nastartování silně vibruje motor a to i když ho nastartuji několikrát po sobě, po chvilce to přejde.

Je to v celku silné klepání, i já sám takřka nadskakuji na sedadle.

Minulé léto jsem měnil svíčky, na obyčejné Denso, teď v únoru horní a tento týden i spodní lambda sondu. Myslel jsem, že problém se vyřeší právě spodní lambda sondou, bohužel.

Nevíte někdo co by to mohlo být???:myslim

Odesláno

Otáčky se drží v normálu, když přidám plyn a držím jej tak, tak se motor neklepe, sundám nohu z plynu a klepe se.

Ovšem toto se mi stalo asi po třetí a je to vždy jen první start.

Ještě mám někdy problém vůbec nastartovat, v zimě mi vždy hvízdal klínový řemen, teď, když je teplo již nepíská, ale stává se, že chci nastartovat, motor se snaží, ale nechytne, až tak na po druhé, až na po třetí chytne.

Čili to může mít společného činitele.

Spotřeba bohužel nevím, palubním PC vybaveno auto není a plnou jsem snad ještě nebral, bohužel.

Ale co si tak myslím, je spotřeba o něco nižší, ovšem to je spíše zapříčiněno tím, že již nemám laděný výfuk, ale originální, co tam má být.

Ještě dodám, že mám na podzim dělané rozvody a tankuji výhradně na Shellce, Benzině, Agipu apod...

Odesláno
Původně zaslal: fox111fox

Mne to tiez trochu dost mixovalo s motorom pri zhasinani. Vymenil som silentbloky a uz to bolo v pohode. Ale to asi nebude tvoj pripad. To len tak keby nahodou.

Hm... to asi ne, to spíše bude něco s válcem, že by to šlapalo třeba jen na tři, nebo tak, vážně nevím.

Odesláno

To klepání by mohl dělat natrženej silentblok na motoru;), s tim špatnym startováním ti asi neporadim. Co třeba nějakej špatnej kontakt? Kostra na motoru, zástrčky, vn cívka (cívky)...

Odesláno
Původně zaslal: Ivona

a co třeba mírně zanesené vstřiky? Mě se auto na volnoběh celé třepalo

no jo,ale ty máš naftu,on benzín:D

Zkontroluj svíčky,pokud auto jde na tři a po zahřátí jde normálně,může závadu způsobovat zap.cívka(lišta) u 406 se mi to stalo taky(lišta sagem) začlo to podobně pak už jsem téměř nedojel domu,jen s lehkou nohou to jelo na 4 jak jsem přidal šel na tři,nová lišta mě neminula

[upravil dne 3/5/09 subin]

Odesláno
Původně zaslal: Miro369

Pises, ze klepe a po case prestane. Moj nazor - hydrostely (hydraulicke zdvihatka)!

Píše že klepe, ale podle popisu myslí, že to silně vibruje. Osobně mi to taky přijde jako vadná zapalovací rampa, kdy to za studena jede na tři a za tepla se to chytne. Pustit na chvíli na volnoběh (kdy to blbne), pak to chcípnout, vytáhnout svíčky a mrknout se, jestli nějaká z nich není mokrá.

Odesláno

Tak jsem přišel k autu, sundám ten svrchní kryt, nastartuju a šlape to jako hodinky... za tu dobu co to auto mám, mi tohle udělalo cca 3x, včera naposledy, nevím proč to jednou dělá, pak zase jakou dobu ne.

Odesláno
Původně zaslal: Mef

Tyhle závady typu \"občas\" prostě miluju. Vsázim na tu zapalovací rampu. Jestli mám pravdu, tak se to bude postupně zhoršovat, až to nakonec klekne úplně.

Za rok mi to udělalo 3x, nejdýl na zimu ho vyšlu do světa, snad to neudělá při prodeji :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...