Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

čau chlapi,

mám problem se zadní nápravou, bouchá tam jako bych tam neco mel nalozenyho, uz jsem odhlucnil zadni tapecirum, a i desku která kryje rezervní gumu, kamarad rikal, ze to jsou mozna čepy zadní nápravy... nevíte jaký mají obj číslo, případně nějaký orázek? a nebo čím by to jeste mohlo být? Díky moc

Odesláno

Zatím tento problém nemám,ale známý automechanik u kterého jsem teďka nechal přetěsňovat vanu + ohřev oleje mě říkal,že jednak pažouti jsou dost olejničky,ale hlavně k tvojemu problému že ty nápravy to dělají pořád a že tam furt mění někomu nějaké gumy a prý dost nepříjemně povrzávají,prý ty kostky furt odchází.Radši jsem se dál neptal co konkrétně,protože se u něj ještě z peněz vytřepu několikrát a pak to budu vědět přesně.

Odesláno

Mě když zadní náprava bouchala.tak sem měl v pr....zadní ramena.Zjistil sem to tím spůsobem.Zvednul sem si zadní kolo heverem,nechal sem ho dotažené.A zahejdal sem snim do prava a do leva.Zjistil sem že je tam 1cm vůle,a bylo to zadní ramena.Výměna do 2000kč včetně geometrie.(obou ramen)

Odesláno

Ja som mal tiež tento problém búchala mi pravá strana a robili to tyčky s ktorými sa nastavuje geometria. Vymenil mi pravú tá bola horšia za ľavú a ľavú za pravú, ktorá bola v lepšom stave za a nerobilo to. Ale aj tak treba nové.:super

Odesláno

tak to bude asi muj pripad, nuže musím to nechat opravit...

takže kolik si mám cca připravit peněz? kolik jsi platil za tu výměnu, ladosaku?

diky

Odesláno
Původně zaslal: ladosak

Já si to dělal sám.

Obě dvě stabilizační tyčky mně vyšly asi na 1800,- +lejzrová geometrie 300,- za komplet předek i zadek.

Nějaká levná geometrie ne??

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím, rovněž i mně bouchá od levého zadního kola, zkusil jsem s ním zahýbat doleva-doprava a zjistil jsem vůli, vůle se nachází v uložení tyčky ramene.

Poraďte mi prosím, jestli je nutné dělat při výměně těchto zadních ramen geometrii, protože co jsem koukal, tak ramena nemají žádný stavitelný prvek, prostě na jedné straně mají čep a na druhé uložení, kam přijde prostrčit šroub. V odkazu níže je rameno, co jsem našel na autokelly.

http://obchod.autokelly.cz/imageview.aspx?ImageName=FB_18985.jpg&Type=Big&Title=FB_18985.jpg

Odesláno

to uložení by mělo být (teď nevím jestli na tyčce nebo na protikusu na nápravě) trošku excentrické a tím se nastavuje odklon kol

Odesláno

punkac: Jojo, je tam excentr. Včera jsem obě ramena vyměnil a dnes ráno byl na geometrii. Nyní při jízdě přes hrboly bez bouchání a klepání od levého zadního kola...

Díkys za radu

• O 3 týdny později...
Odesláno

a taky to dělají gumový uložení stabilizátoru. ty, co jsou přímo na karoserii auta. před nedávnem jsem to objevil. taky, rány, věčný klepání a ukrutný vrzání, jak kočár. a gumy jsou totálně vyžvejkaný a stabilizátor tluče do kovový objímky tý gumy. proto to klepání. a pak další problém. škytá mi to jak mimino po sunaru. studený ne, dokud je zapojenej sytič. jak se ohřeje, začíná to. nejhorší je to při ubrání plynu za jízdy a opětovným sešlápnutí. začne cukat, škubat..... nechal jsem to načíst a napsalo to vadný regulátor bohatosti směsi ( nebo regulace bohatosti směsi). jo a ještě čidlo tachometru. máte s těmahle závadama někdo zkušenost? a ještě bych se chtěl zeptat. jak demontuju středovej panel. potřebuju se dostat na spínač vyhřívání skla a zrcátek. jednoho dne z toho šel smrad jako když se pálí bužírka kabelu a od tý doby to vyhřívání nefunguje. díky za rady a mějte se.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

tak je po problemu...sice uz je to delsi doba co jsem to opravil, ale i tak to sem napisu...

nebylo to nic tezkyho, a tak jsem opravu zvladnul sám :-) koupil jsem dokonce i originalni dily Peugeot :-)

takze díly jsem objednal, 2 stabilizacni tycky (plastové, v serviceboxu jsou jako ojnicky), a 2 silentbloky pro ulozeni stab. tyce (napsal bych sem i obj. cisla, ale nejak mi ted nefrci servicebox :-( )

prace trvala cca 4 hodiny, s tím že ta jedna strana šla docela špatně demontovat ( přirezlý šrouby)

no, takže zadni naprava ze v klidu... je tak v klidu, že po oprave jsem začal slyšet klepání prední napravy :bacha

takze to je dalsi ukol... uz jsem koukal, kde presne to klepe, a je to uplne to samy...ojnicky + ulozeni stab. tyce..

tak se mejte :papa

Odesláno

normalne jsem si zasel do autorizovane prodejny... jo a uz mi jde service box... obj. čislo ojnicek je 5178 38 (2ks)a ulozeni stab. tyce je 5172 43 (2ks)

no a pak jsem si k tomu musel koupit matičky ktery nejsou soucasti.. cislo 6936 86 (4ks)

no, dohromady me to vyslo na cca 2100 kč

předek asi udelam od febi, aspon otestuu, jestli to vydrzi stejne jako original..

• O 9 měsíců později...
Odesláno

ahoj...mam mozna podobny problem.za jizdy nic nevrze, neskube, ale boucha mi prava zadni guma.studene vic, a ve vetsich vedrech skoro vubec. na gume se delaji zuby jak po tlumici. tlumice tam nejsou este ani dva roky.prehodil sem kola predni za zadni a stejne. vzadu se pomalu delaji nove zuby.nejake rady???nebo mozne priciny??? tlumice nebo na naprave :myslim ??

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...