Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni,dnes jsem šel spravovat prahovou lištu,dával jsem příchytky a ze zvědavosti jsem nadzvedl koberec a ten filc co je pod ním je nacucanej vodou:o Docela dost u spolujezdce a trochu u řidiče směrem ke středovému tunelu. V autě nikde žádná díra,nemrzkou to cítit není tak jediné co mě napadlo je,že je to z klimi.:myslim Podotýkám že mám gumové koberce,takže z venku to není natahaný,parking ja v garáži. Klima je manuál. Nevíte jesli to má a hlavně kde,nějakou odtokovou trubičku na kondenzovanou vodu???? Díky:papa

[upravil dne 5.8.2009 jjjirkaaa]

Odesláno

na favorite mi takto zatekalo cez tesniace gumi medzi ramom a dverami. Viriesil som to malou dierkou na spodku tej tes. gumi aby mala kade odtekat a bolo po probleme. Este pozri ci ti fakt neubuda v nadrzke chladiaca kvapalina, mozno mas derave hadice od radiatoru. Napln z klimi sa pri kontakte zo vzduchom myslim odparuje, tym padom klimou by to nemalo byt, ale nie som isty na 100%

Odesláno

Máš ji,když odděláš plast na středovém tunelu hned vedle nohou.Pod ním máš výparník a zněho vede ta odtoková hadička.Může být vypadlá,protože je pouze vsazená do ďůrky.:papa

Odesláno
Původně zaslal: sekaj

Máš ji,když odděláš plast na středovém tunelu hned vedle nohou.Pod ním máš výparník a zněho vede ta odtoková hadička.Může být vypadlá,protože je pouze vsazená do ďůrky.:papa

Vede od řidiče přes tunel vrchem a tam je strčená do tunelu??? Má na konci gumové koleno?

[upravil dne 19.4.2009 jjjirkaaa]

Odesláno

Vedle pedálů u nohou máš po obou stranách tunelu plast který drží 3 pičifuky,ty odděláš a za nima to je.Viz.foto..............

[upravil dne 19.4.2009 sekaj]

post-0-14109606268635_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: Jirkap

Může to taky být ze zimy... jezdíš, sníh se roztaje na botech a přeteče to přes ty gumové koberce.. měl jsem to tuhle zimu.

To iste mi urobilo pri pravom zadnom prahu.... ale nakoniec som zistil, ze moja babka :) si topanky nedala na gumovy koberec, ale na okraj a stiekla mi voda na filc....

Odesláno

Dajte vediet ako to dopadlo. Mam ten isty problem. (Klimu mam automaticku.) Vsimol som si to tiež tesne po zime a myslel som že to naozaj bude roztopenym snehom na podlahe ale aj ta klima sa mi zda dost realna. Odstranil som gumovu rohož nech to preschne, ale i ked už tam par dni pieklo slnko podlaha ja stale vlhka.

Odesláno

Předem díky všem za rady a poznatky.:super Hadičku jsem našel,jen nevím,jestli na tom kolínku má být ještě kus hadice,který by pokračovál dál skrz tunel,nebo je to jen nasazené v té gumové průchodce. Nicméně jsem filc vyndal a nechávám vyschnou (nejspíš dám jiný,jeho výška se namočením snížila na třetinu) a dal tam čitý hadr a sleduji stav. Zatím je sucho,při používání klimatizace,ještě počkám až zaprší,jestli tam neteče někde pod oknem. Dám určitě vědět. Jo a koberec byl z vrchní strany suchý,takže to nebylo vůbec poznat,takže z venku přes gumové rohože se to tam zcela jistě nedostalo.:papa

Guest servisman
Odesláno

pro některé co a jak s tou hadičkou odtoku;) je to poz 6 a je vsazená v průchodce 7

[upravil dne 25/4/09 honza406]

post-0-14109606446957_thumb.jpg

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj všem. Problém s vlhkostí jsem taky měl. Jednou jsem dorazil k autu a u spolujezdce bylo HODNĚ mokro. Bylo jasné, že tam napršelo, protože celou noc byla fujavice jaxvině :( Voda mi tam protekla sáním ventilátoru skrz pilovej filtr. Okolo toho filtru jsem měl strašnej bordel včetně napadanýho listí :mad: Jak přišel větší déšť, tak voda nestíhala přes to listí odtékat a udělala se tam hladina = pak to teklo větrákem dovnitř. Lupení jsem uklidil a je pokoj ať prší sebevíc :)

Odesláno

Ahoj,

v květnu 2009 jsme si koupili Peugeot 307 2,0 hdi skříň , 66 kw z roku 2003. V té době měl naježděno 143 000 km. Po ujetí prvního tisíce kilometrů jsme měli na podlaze u řidiče jezírko - (mokrá filcová podlaha, ale asi do výšky 3 cm), občas se to ukázalo i u spolujezdce za řidičem. Vyměnili nám pylový filtr, utěsnili tu rourku z klimatizace, o které píšete výše. Po ujetí 100 km od opravy super, klima fungovala, voda nikde. Pak nám auto asi 4 dny stálo a voda u řidiče opět a opět hodně. Tak jsme to vysušili (v těch 4 dnech byly průtrže, tak jsme si říkali, jestli tam nenapršelo, ale mimo té podlahy u řidiče a občas u toho spolujezdce za řidičem je pořád všechno suchý). Ale voda se tam objevila znovu, po 2 dnech se nám navíc na displey objevila hláška \"airbag default\" (nevím, jestli to má s něčím souvislost). Teď už máme auto týden u kámoše, který nám ho opravoval, a suší se s tím, že on ho zkoušel z venku prošplíchávat hadicí, jestli tam někde nezatéká, ale prý ne. Vše je suché, jen ta podlaha furt mokrá. Je to určitě jenom nějaká voda, protože to nemá žádnou chuť ani to nesmrdí jen se tam pořád objevuje a je jí pořád dost (kde se v autě může brát tolik vody, když je v garáži) Nevíte, co by to mohlo být?

Děkuji za odpovědi

Jana

Odesláno

Měl jsem ten samý problém.Voda mi tekla skrz stěnu karoserie v odtokovém prostoru pod předním sklem.Je to pod tou plastovou mřížkou.Vede tam lanko na otevírání přední kapoty a dodělávaný alarm tam má také průchod(nechával jsem si ho dodělávat v orig. PEUGEOTU).Voda mi po tom kabelu od alarmu (neprotažená průchodka skrz stěnu karoserie) tekla nad BSI a tam do něj kapala a čast po stěně stékala na podlahu u ridiče.BSI po dešti sama stahovala okénka,rozsvěcovala světla ,rádio, auto samo troubilo, hlášky o airbagu atd. Nakonec BSI úplně odešlo.(oprava 12000,-). Tu samé mi potvrdil další člověk zde v klubu (dodělávaný alarm a ty samé problémy. Těsnost ověříte že ucpete odtokovou díru (např. igelitkou ) a nalíjte cca 10 litrový kybl vody do odtokového kanálu a s baterkou se podívejte nad BSI (zevnitř auta) jestli neprotéká voda.

Odesláno

Díky za odpověď, ale my tam nemáme dodělávaný alarm. Auto jsme koupili v původním stavu - tzn. tak jak bylo vyrobené, žádné další úpravy se na něm nedělali (výměna oleje a další běžné věci samozřejmě ano,ale z technických věcí a dodělávek byl pouze na té svolávací opravné akci od Peugeotu ohledně čeho nevím, to řešil ještě minulý majitel). Navíc ta voda se tam objevuje průběžně - tzn. ať se s autem jezdí nebo nejezdí, puštěná klima na to nemá vliv, s deštěm to asi také nesouvisí (teď je auto garážovaný a stejně tam ta debilní voda pořád je). Já jako ženská to vidím takhle - auto je rozbitý :) Ale určo mi tu poradíte, co je rozbitý.

Díky

Jana

Odesláno

No, mně taky teklo do auta. Když pršelo. Když málo, tak jsem měl jen mokrou spodní filcovou část A sloupku u spolujezdce. Když lilo víc, tak kapalo až na podlahu. Zde byla identifikace celkem jednoduchá. Nacucanej A sloupek -> teče tam někudy od palubky výše. Bylo to špatně nalepeným čelním sklem. Auto jsem kupoval s neorigo, čili ho někdo měnil a blbě nalepil.

Odřízli, přelepili a už tam neteče.

Odesláno

Ahoj,

už máme opravené auto - huráááá. Po prověření a projetí všech možných i nemožných oprav byla chyba na zcela nepochopitelném místě (teda pro manžela i kámoše opraváře). Když jsem s ještě mokrým autem jela, zdálo se mi, že to pod řidičem šplouchá (jako položená pet lahev) - dělalo to jenom mě, protože občas brzdím nadoraz. Když jsem to chlapům říkala, tak se mi vysmáli.

Po x tém vysušení s efektem - do pár hodin je to zase mokré zkontroloval kámoš dutiny (prahy) a zjistil, že bývalý majitel nechal dutiny auta vystříkat a ty dírky, které mají být volné se ucpaly, takže je propíchnul a vyteklo mu z toho asi 30 l vody. Nevěřil svým očím, ale závada byla opravdu jenom taková banalita. Prahy jsou v pohodě, nezrezlý, podlahu nám natřel (jak byla víc jak měsíc ve vodě, začla trošku reznout) a autíčko už je zase hezky suchý a voňavý.

Jana

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...