MJSytic Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Mám dotaz na zkušené adminy. Potřeboval bych poradit, jak nastavit automatické aktualizace v XP tak, abych se o ně nemusel vůbec starat. Mám teď nastaven klasický automat, ale neustále to otravuje a vyžaduje to potvrzování atd. Já bych to chtěl nastavit tak, aby se to samo na pozadí stáhlo (oznámení o stahování by nevadilo) a pak to nabídlo takovou tabulku s odpočtem do restartu. Našel jsem info, že se to nastavuje přes Konzoly správy PC, ale nechce se mi volit metodu \"pokus omyl\":aut [upravil dne 16.4.09 MJSytic] Citovat
oni Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 ja to takto mam nastaveno,ale od kamose,takze vubec nevim co a jak! aktualizace to samo vyhleda,stahne,instaluje a pak to jen hodi bud restartujte sami nebo se za 5 minut restartuje sam! Citovat
AnotherOne Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Toto je štandardné správanie ak to máš prepnuté na Automatiku. Bez vyzvania stiahne a nainštaluje. Ak je potrebný reštart tak to vyzve a ty môžeš buď potvrdiť alebo neštartovať neskôr. Po 5min výzvu opakuje. Citovat
MJSytic Odesláno 16. duben 2009 Autor Odesláno 16. duben 2009 No já to mám právě původně automaticky nastavený tak, že se mi dole u hodin ukáže žlutej štítek. Ten se musí rozkliknout a zvolit typ aktualizace. Pak se mi teprve začnou stahovat a instalovat. Následně potom to chce případně restart a svítí to dole, dokud to neodpinku a nerestartuju Ale mám to nastavený na 1. volbu. Vše dělat automaticky každý den v 16hod:myslim Citovat
AnotherOne Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 To by malo byť ok, len si ten štít nevšímaj a malo by to nainštalovať samo. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 No tak to je divný, to by právě mělo jet uplně samo bez tvý asistence:myslim Takhle to vypadá že to jede podle třetí volby - oznamovat ale nestahovat a neinstalovat [upravil dne 16/4/09 Radek Hurvajz] Citovat
MJSytic Odesláno 16. duben 2009 Autor Odesláno 16. duben 2009 Původně zaslal: AnotherOne To by malo byť ok, len si ten štít nevšímaj a malo by to nainštalovať samo. No když si ho nebudu všímat, tak to neudělá právě vůbec nic:aut Jen mi pak ESS nahlásí, že nemám aktuální systém:bacha Citovat
MJSytic Odesláno 16. duben 2009 Autor Odesláno 16. duben 2009 Volba 3 - oznamovat neinstalovat Citovat
MJSytic Odesláno 16. duben 2009 Autor Odesláno 16. duben 2009 A stejně se mi to při tý 1 samo nestahuje. Jen to náhlásí, že aktualizace pro PC jsou připraveny a mám si vybrat co dál:aut [upravil dne 16.4.09 MJSytic] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 No Počkej, a nečeká to až na čas kterej máš zadanej??? Já myslím že jo, řekl bych že se stahnou a pak čekají na určený čas na instalaci, jinak nevim, já použivam aktualizace s volbou 2, tj stahnout a čekat až si vyberu co nainstaluju, nemám rád když si to dělá co chce, např aktualizace IE nepotřebuju, a k ESS, tak to upozornění dá v nastavení vypnout [upravil dne 16/4/09 Radek Hurvajz] Citovat
HoK Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 MJSyticu, vykasli se na nastaveni pres GPo. Vsechno tam nech na Neni nakonfigurovano a otevri si: pravym mysitkem na Tento pocitac -> Vlastnosti, zalozka Automaticke aktualizace a zvol hned tu prvni volbu Automaticky (doporuceno). Ted tam asi mas tu druhou shora: Stahovat automaticky, cas zvolim rucne. A poznaka pod carou: pokud mas Windowsy ktere jsou nelegalni, dlouho ti fungovat nebudou. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 No jo, ted čučím na ty obrazky a ty jsou z webu Microsoft update, já myslel že se celou dobu jedná o položky 1. 2. a 3. v nastavení automatických aktualizací přímo v PC Heh, asi už stárnu a slepnu, jsem si řikal kde ty obrazky vzal, jsem myslel že někde z napovědy:D [upravil dne 16/4/09 Radek Hurvajz] Citovat
HoK Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Hurvajzi, s tim ctyrkovym ESETem to je teda lahudka, to by me vubec nenapadlo. Nejen ze pro mailservery a firewally nejsou v ESETu schopni udelat ani verzi 3 (porad mi klienti jedou na v2.7), ale takovahle brutalni chyba je neuveritelna. Hlavne ze v ramci PR pri vydani v4 vyplasili pulku sveta s tim Confickerem... No, hodne stesti Citovat
MJSytic Odesláno 17. duben 2009 Autor Odesláno 17. duben 2009 Pánové odborníci Nedělejte ze mě vola většího, než jsem:aut. Samo, že mám aktualizace nastavený na volbu 1. Automaticky (doporučeno)! Ty screeny jsem dal z winupdate, aby bylo vidět, že přepínání mezi typem aktulizace (volba 1, 2,3, 4-vypnuto) reaguje a mění se tak i stav Radek: Pokud to čeká na ten můj zvolený čas, tak je to přesně to co nechci. Já chci aby to fungovalo, tak jak jsem psal na začátku Jinak co se týká nechtěných aktualizací, tak ty mám samo pořešený (dá se nastavit co chci a nechci instalovat a pak už to nenabízí) a XP mám legal:P [upravil dne 17.4.09 MJSytic] Citovat
AnotherOne Odesláno 17. duben 2009 Odesláno 17. duben 2009 Máš tam niečo domrvené. Je to tak ako ti tu každý hovorí. 1) Automatic - Recommended Option When you are connected to the Internet, Windows finds and downloads updates in the background—you are not notified or interrupted during this process and the updates do not interfere with other downloads. If you do not change the default schedule, updates that have been downloaded to your computer will be installed at 3 A.M. If your computer is turned off during a scheduled update, Windows will install the updates the next time you start your computer. If you need to help complete the installation process, Windows will notify you. For example, you might need to accept an End User License Agreement (EULA) before some updates can be installed. If you need to restart your computer for an update to take effect, Windows will notify you and will restart your computer at the scheduled time. Citovat
MJSytic Odesláno 17. duben 2009 Autor Odesláno 17. duben 2009 Původně zaslal: AnotherOne Máš tam niečo domrvené. Je to tak ako ti tu každý hovorí. To je objev století Kdyby mi to fungovalo správně, tak bych se asi neptal ne Citovat
AnotherOne Odesláno 17. duben 2009 Odesláno 17. duben 2009 Skús spustiť wufix.bat http://files.filefront.com/WUFixzip/;13280386;/fileinfo.html už mi to zoparkrát pomohlo. Musíš mať pozatvárané okná IE a ostatných prehliadačov, a po skončení obligátny reštart windowsu. [upravil dne 17.4.2009 AnotherOne] Citovat
MJSytic Odesláno 17. duben 2009 Autor Odesláno 17. duben 2009 Původně zaslal: AnotherOne Skús spustiť wufix.bat http://files.filefront.com/WUFixzip/;13280386;/fileinfo.html už mi to zoparkrát pomohlo. A k čemu je to dobrý? (Vyzkouším to až budu doma na svém PC ) Citovat
AnotherOne Odesláno 17. duben 2009 Odesláno 17. duben 2009 Nanovo to preregistruje komponenty WU, upraví prístupové práva atď. Môžeš sa do toho batu pozrieť. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.