Hics Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 už sem s tou přístrojovkou možná otravnej, ale snad už finální verze s digi tacho a obroučkama klem přístrojů. Ve tmě to délá nádherný modrý kroužky kolem kolem budiků... :D:D Citovat
Ferry Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 takze uz mas krouzky hotovy a vysoustruzeny ? pochopil jsem dobre ? Citovat
Hics Odesláno 7. červen 2004 Autor Odesláno 7. červen 2004 Snad vidíš ne? :D:D byla to docela jebka je tam dostat a musel sem jemně proříznout jednu z velkých děr, abych je tam protlačil, ale sou pružný a v pohodě se vrátili do kruhu. Rantl kroužku pak zakryl prořez a bylo. Bohužel soustružník byl poněkud lempl, takže mu rozměry ulítli zejména na tom nejmenším o 1 mm - naštěstí \"do mala\" a vnější rantl kroužku ještě stačil zakrýt zkosení původního otvoru. Jinak pokud by se do toho chtěl někdo pustit, tak postup lepení je asi takovej, že nejdřív jeden po druhym nejdřív chytit zlehka Loctitem, držet těch nutnejch 5 min, než zatuhne !!!!! A pak ze spodní strany zalejt chemoprenem a nechat 30 min zaschnout. . Loctite je bohužel moc tekutej a moh by protýct skrz a naví na leštěným duralu zrovna moc nedrží. Tohle celý 5x, takže prácička na celej den a to nepočitám tu jebku s instalací digitacha, ale po nastavení správný dělící konstanty to fachá cool a nevim proč, ale zrak mi spíš sklouzával k číslicový informaci o rychlosti, než na budik, ale bude to tim, že je to nový a tahá to za voko. A propo, info o rychlosti je řekněme věc v \"cenně zájezdu\", páč primárně je display určen jako počítadlo denních kiláků místo mechanickýho, který se odporoučelo. Navíc k dispozici info o průměrný rychlosti, maximálce, denní počítadlo a celkový kiláky + zcela zbytečný hodiny a stopky...:D:D Citovat
Marlin Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 ty stopky se hodi, treba kdyz nahodou se budes pokouset o rekord Praha Okrouhla :D:D Citovat
Ferry Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 ale tyhle obrazky to jsou ty z pocitace ne ? nafot nam palubku ve skutecnosti Citovat
KoZLiK Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 Napsán autorem Hics Snad vidíš ne? :D:D byla to docela jebka je tam dostat a musel sem jemně proříznout jednu z velkých děr, abych je tam protlačil, ale sou pružný a v pohodě se vrátili do kruhu. Rantl kroužku pak zakryl prořez a bylo. Bohužel soustružník byl poněkud lempl, takže mu rozměry ulítli zejména na tom nejmenším o 1 mm - naštěstí \"do mala\" a vnější rantl kroužku ještě stačil zakrýt zkosení původního otvoru. Jinak pokud by se do toho chtěl někdo pustit, tak postup lepení je asi takovej, že nejdřív jeden po druhym nejdřív chytit zlehka Loctitem, držet těch nutnejch 5 min, než zatuhne !!!!! A pak ze spodní strany zalejt chemoprenem a nechat 30 min zaschnout. . Loctite je bohužel moc tekutej a moh by protýct skrz a naví na leštěným duralu zrovna moc nedrží. Tohle celý 5x, takže prácička na celej den a to nepočitám tu jebku s instalací digitacha, ale po nastavení správný dělící konstanty to fachá cool a nevim proč, ale zrak mi spíš sklouzával k číslicový informaci o rychlosti, než na budik, ale bude to tim, že je to nový a tahá to za voko. A propo, info o rychlosti je řekněme věc v \"cenně zájezdu\", páč primárně je display určen jako počítadlo denních kiláků místo mechanickýho, který se odporoučelo. Navíc k dispozici info o průměrný rychlosti, maximálce, denní počítadlo a celkový kiláky + zcela zbytečný hodiny a stopky...:D:D Velice povedeny HICSi. Ses MACHR!!! :) Hele mam par dotazu k tomu digi tachometru... 1.) Co je zac? - z obyc z kola? 2.) Jak to mas napojeny? respektive kam? 3.) Kolik stal ten tachac a kde se da koupit? Predem dik za info. Petr. Citovat
Bimbo Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 čaues,kde najdu jak se dají udělat ty osvícený kroužky kolem budíků.Jako jak to funguje a co je třeba.Dikes:papa Citovat
Marlin Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 hele, Hicsi, nechces se treba necim takovym zivit, co tady delas, urcite hodne lidi by se naslo, co by si to u tebe nechalo neco podobneho udelat, a ja sem prvy :D:papa Citovat
John Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 jj Hisci jsi fakt sikulka kolik te to stalo usili? Ale jestli hodne nevadi fakt je to bomba... Citovat
Hics Odesláno 7. červen 2004 Autor Odesláno 7. červen 2004 To Ferry: No jo... Někdy je model lepší, než origoš, ale mít lepčí foták, tak se ty obrázky přiblížej líp...:D:D To Petr: Je to opravdu \"obyč\" ciklokomputer. Je kupovanej v Bauhauzu tady f Práglu na Pankáči a stál bratru nějakejch 350,- :D:D Napojený je to asi tak, že jazýčkový relé pro impulzy je přidělaný přímo v těle tachometru těsně pod unášecí magnet hrníčku ručky rychloměru ( to je teda fujtajblová věta). Napájecí baterie je 3V z fotáku - výhoda: veeeeeelmidlouhá životnaost, odolnost proti teplotám v budikový skříni a relativně snadná montáge - přilepená opět do těla přístrojovky tavným lepidlem a drží, jak prase. Osvětlení je 2xSMD LED a opět připojený na osvětlení přístrojovky, takže suma sumárum, z tělesa budíků nelasou žádný dráty nikam ven a celý je to tudíž kompaktní celek. To Bimbo: ty osvícený kroužky kolem budiků je jen odlesk na vyleštěném povrchu duralových kroužků od prosvítajícího světla od plastových unažečů ruček. Mám je nasvícený modrejma ledkama a světlo, který uteče kolem, nejni za standartních okolností vidět, ale když se má od čeho odrazit, tak to udělá tohle. Ani sem to neplánoval - byl to takovej malej bonus za snaživost. :D:D To Marlin: pokud máš 405 Noje model, tak mám jeden tacháč k dispozici. Stačí namontovat onen display a ye to...:D:D nicméně sem dost busy, tak to nějakou chvíli potrvá... jinak fšem dík za komplimety... Citovat
Marlin Odesláno 7. červen 2004 Odesláno 7. červen 2004 2Hics. No, ja mam prave 106-ku a premyslym jak to do toho zakomponovat, ale stejne ted asi budu kupovat new budiky s otackomerem, tak uvidim, co se da vymyslet :D:D nenapada te treba nec?? jak to udelat do ni?? Citovat
Hics Odesláno 7. červen 2004 Autor Odesláno 7. červen 2004 Musel bych to videt. Takhle od stolu ti meřeknu nic kloudnýho, ale pokud je to koncepčně aspoň trochu podobně řešený jako mám yá, tak by se to asi vyšpekulovat dalo. Důležitý je, aby se dal nedestruktivně demontovat spodní válec denního počítadla a bylo tam dostatek placu pro display a lektroniku. Citovat
Gotrek Odesláno 8. červen 2004 Odesláno 8. červen 2004 Hicsi super, jseš fakt machr. Jen by mě zajímalo jedno. Jak máš vyřešený to ovládání digi tacha? Tedy jak nuluješ kilometry a přepínáš jednotlivé funkce? Citovat
oddie Odesláno 8. červen 2004 Odesláno 8. červen 2004 Tím původním čudlíkem na nulování denního počítadla, je pod něj daný mikrospínač. Citovat
Hics Odesláno 8. červen 2004 Autor Odesláno 8. červen 2004 Yen se čekal, kdo se na to první optá :D:D Je to vyřešený poněkud mazaně původním resetovacím tlačítkem¨. Tem ciklokompík je z výroby nyřešenej tak šikovně, že se dá jedním! tlačítkem nastavit uplně všechno vč. násobku konstanty pro přepočet impulzů na km/h, takže sem pod původní resetovací tyčku přidělal mikrospínač z myši a yeto! Citovat
Hics Odesláno 8. červen 2004 Autor Odesláno 8. červen 2004 Teda ty si rychlik Oddie! že bys to taky plánoval, žes na to tak v blesku kápnul? :D:D Citovat
oddie Odesláno 8. červen 2004 Odesláno 8. červen 2004 No to víš, jsem si musel rejpnout. Ale stihl jsem to tak tak Hele, mám podnětnej návrh. Měl bys mít na serveru přidělenej větší prostor na fotky, na tu tvojí tvořivost - aby tam zůstávaly i ty starší, co se kdy dělalo, čte to přeci jen dost lidí. Např. ten komiks o výměně palubky už je dávno v háji, za chvíli půjdou i další věci... a to je škoda. Citovat
Gotrek Odesláno 8. červen 2004 Odesláno 8. červen 2004 Souhlasím s Oddiem. Už jsem si začal Tvoje fotky ukládat Hicsi, protože je škoda, že člověk vleze do nějakého staršího témátka a jsou tam jiné fotky... Citovat
Gotrek Odesláno 8. červen 2004 Odesláno 8. červen 2004 Jo jinak díky za odpověď. Hicsi, nemohl bys kdyžtak dát dohromady nějakej postup na to digi počítadlo (typ počítadla, jak je uděláno podsvětlení, jaká je ta konstanta apod.)? Mě můj denní kilometrovník sice počítá, ale nedá se vynulovat. Něco podle mě chybí na té tyčince (ale nevím co, protože jsem ještě nenarazil na funkční). Takže bych si to taky zkusil předělat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.